Ανοιχτή Πόλη σε Εριφυλλίδη: Μιλάει για πράσινο ο άνθρωπος που έκοψε τα δέντρα στο ΙΚΑ και στο Ταχυδρομείο

Σκληρή απάντηση της δημοτικής παράταξης του Κωστή Σιμιτσή στον πρώην δήμαρχο Καβάλας με αφορμή τις δενδροφυτεύσεις

Η ανακοίνωση του πρώην δημάρχου Καβάλας, Στάθη Εριφυλλίδη περί «ανίκανων διοικήσεων» του δήμου Καβάλας, με αφορμή τις δενδροφυτεύσεις (διαβάστε εδώ την ανακοίνωση Εριφυλλίδη) προκάλεσε την αντίδραση της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Ανοιχτή Πόλη, η οποία καλεί τον «άνθρωπο που έκοψε τα δέντρα στο ΙΚΑ και στο Ταχυδρομείο και έκαψε τη δωρεά Μισιριάν (100 πεύκα) στον δρόμο για τον Μπάτη» να ασχοληθεί με κάτι άλλο.

Η απάντηση της Ανοιχτής Πόλης

Ο κ. Εριφυλλίδης λύνει κατά καιρούς τη σιωπή του για να πετάξει δεξιά κι αριστερά γκρίνια και μιζέρια. Τώρα τα έβαλε με τον Κωστή Σιμιτσή γιατί τάχα δεν φύτεψε δέντρα ενώ εκείνος είχε κάνει χιλιάδες δενδροφυτεύσεις.

Ο απολογισμός της Υπηρεσίας Πρασίνου γινόταν κάθε χρόνο από τον αείμνηστο Τάσο Χατζηαναστασίου με σχετικές ανακοινώσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και στον τύπο. Μπήκανε τόσο πολλά δέντρα, ώστε στο τέλος το Δασαρχείο ανακοίνωσε πως δεν υπάρχουν άλλες περιοχές για αναδάσωση. Έγινε το έργο του ΕΣΠΑ στη Λεύκη με χιλιάδες φυτεύσεις. Οι αναπλάσεις στηρίχτηκαν κυρίως στο πράσινο (Κρηνίδες, Ερυθρού Σταυρού-Βενιζέλου, Τελωνείο, Δράκοντος κλπ). Σε όλες τις συνοικίες της πόλης και τα δημοτικά διαμερίσματα έγινε φύτευση δέντρων, δενδρυλλίων και άλλων φυτών.

Γιατί δεν ασχολείται με κάτι άλλο ο άνθρωπος που έκοψε τα δέντρα στο ΙΚΑ και στο Ταχυδρομείο και έκαψε τη δωρεά Μισιριάν (100 πεύκα) στον δρόμο για τον Μπάτη;