Ο Μάκης Παπαδόπουλος χαιρετίζει τη συνεργασία της Δημοτικής με την Εθνική Βιβλιοθήκη

Ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας εξαίρει το έργο της προϊσταμένης της Βιβλιοθήκης Κατερίνας Κουμανίδου

Τον περασμένο Μάιο η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ διοργάνωσε την εκδήλωση «Βιβλιοθήκες και Τοπικές Κοινωνίες», με βασικές ομιλήτριες την Κατερίνα Κουμανίδου, προϊσταμένη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, την Ασπασία Τασιοπούλου, υπεύθυνη ενημέρωσης της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας και την Ιουλία Ελμαλόγλου, σύμβουλο πολιτιστικής διαχείρισης και υπεύθυνη διαχείρισης του Προγράμματος Μετεγκατάστασης της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδας στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Ειδικές παρεμβάσεις έκαναν ο Κοσμάς Χαρπαντίδης και ο Αχιλλέας Νικολαΐδης, που διετέλεσαν στο παρελθόν Πρόεδροι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Στην εκδήλωση εκείνη ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης και δημοτικός σύμβουλος Μάκης Παπαδόπουλος είχε επισημάνει την ανάγκη ο δήμος να επενδύσει στις συνεργασίες και τις συμπράξεις με άλλους φορείς που διαθέτουν τεχνογνωσία και εμπειρία, για να προωθήσει τη δραστηριότητα και την ανάπτυξη της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Σήμερα, ο κ. Παπαδόπουλος χαιρετίζει τη συνεργασία που ξεκίνησε μεταξύ της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και της Εθνικής Βιβλιοθήκης και συγχαίρει ιδιαίτερα την προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης μας Κατερίνα Κουμανίδου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Παπαδόπουλου.

Συνεργασία Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας-Εθνικής Βιβλιοθήκης: μία ιδέα που έγινε πράξη

«Με μεγάλη χαρά διαβάσαμε την ανακοίνωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ότι ξεκινά συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη με στόχο να αυξηθούν οι αναγνώστες στον Δήμο μας και να έλθουν τα παιδιά σε επαφή με το βιβλίο.

Η ιδέα αυτή συζητήθηκε στο πλαίσιο της ημερίδας που διοργανώσαμε ως δημοτική παράταξη Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ στις 12 Μαΐου για τη σχέση των βιβλιοθηκών με τις τοπικές κοινωνίες. Ανάμεσα στις άλλες ομιλήτριες της ημερίδας, την Κατερίνα Κουμανίδου από τη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη και την Ασπασία Τασιοπούλου από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, συμμετείχε ως προσκεκλημένη μας ομιλήτρια και η Ιουλία Λαζαρίδου – Ελμαλόγλου, σύμβουλος πολιτιστικής διαχείρισης και υπεύθυνη διαχείρισης του Προγράμματος Μετεγκατάστασης της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδας στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Η Ιουλία Λαζαρίδου – Ελμαλόγλου (με καταγωγή από την Καβάλα) μάς είχε παρουσιάσει το πρόγραμμα δράσεων της Εθνικής Βιβλιοθήκης τα τελευταία χρόνια ως προς τη διασύνδεσή της με τοπικές δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες, που εστιάζει στην προώθηση του βιβλίου στα παιδιά, καθώς και το πρόγραμμα μετεγκατάστασης της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και τη νέα φιλοσοφία εξωστρέφειας που διέπει πλέον την κεντρική βιβλιοθήκη της χώρας.

Συγχαρητήρια και στη δραστήρια προϊσταμένη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κυρία Κατερίνα Κουμανίδου που αξιοποίησε την ευκαιρία και μετέτρεψε την ιδέα σε πράξη!

Στο σχέδιό μας για τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας:

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ και ΣΤΟΧΟΣ είναι η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη να αναπτύσσει το κοινό της και να προωθεί την αγάπη για το βιβλίο και τη μάθηση, ειδικά στα παιδιά και τους νέους ανθρώπους:

  • αξιοποιώντας σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους και σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία
  • αξιοποιώντας χρηματοδοτικά προγράμματα (ποτέ κανείς δεν ασχολήθηκε με τη δυνατότητα της Βιβλιοθήκης να χρησιμοποιήσει χρηματοδοτήσεις) και συμπράξεις – συνεργασίες με μεγάλες Βιβλιοθήκες της χώρας και του εξωτερικού, που θα μας δίνουν περισσότερα εφόδια, περισσότερη τεχνογνωσία, καλύτερο σχεδιασμό για το πού πρέπει να στοχεύσουμε, πού πρέπει να ψάξουμε, για να ενισχύσουμε τη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη».