Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας: 13 ακίνητα του δήμου εμφανίζονται στη λίστα του Υπερταμείου

Η δήμαρχος Καβάλας ζήτησε ειδική συνεδρίαση για να οριστεί μια συνολική αντίδραση-Έγινε... θέμα η παρουσία του Χάρη Τριανταφυλλίδη σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εν ώρα εφημερίας του στο Νοσοκομείο

Με επιστολή της η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας το οποίο συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας 8 Οκτωβρίου 2018 ότι εξέδωσε οδηγία, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η έλευση δημοτικών συμβούλων ή υποψηφίων σε σχολικές μονάδες κατά την ώρα της διδασκαλίας. Έτσι, στο εξής, όποιοι δημοτικοί σύμβουλοι ή υποψήφιοι επιθυμούν να ενημερωθούν για τα προβλήματα στα σχολικά συγκροτήματα, θα πρέπει να έρχονται σε επαφή με τους διευθυντές των σχολείων τα οποία θα μπορούν να τα επισκέπτονται εκτός ωραρίου λειτουργίας των σχολείων.

Η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα ανακοίνωσε ότι η Τεχνική Υπηρεσία μετά από έρευνα εντόπισε ήδη 13 ακίνητα του δήμου Καβάλας τα οποία εμφανίζονται στον κατάλογο του Υπερταμείου, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει ειδική συνεδρίαση με το θέμα αυτό, προκειμένου να αποτυπωθεί η θέση του δήμου Καβάλας και να αποφασιστούν τα περαιτέρω βήματά του. Μάλιστα, η δήμαρχος είπε ότι η έρευνα συνεχίζεται.

Πειθαρχικό Συμβούλιο αντιμετωπίζει ο Χάρης Τριανταφυλλίδης

Η κ. Τσανάκα ανακοίνωσε ακόμη ότι ο δημοτικός σύμβουλος της διοίκησης, Χάρης Τριανταφυλλίδης αντιμετωπίζει τον κίνδυνο πειθαρχικής δίωξης από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Καβάλας, επειδή σε ώρα εφημερίας του στο Νοσοκομείο παρέστη με την ιδιότητα του προέδρου Νομικού Προσώπου σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η δήμαρχος κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους να εκφράσουν τη στήριξή τους στον συνάδελφό τους, βρίσκοντας όμως αντιδράσεις από τον πρόεδρο του Σώματος, Γιώργο Γραμμένο, ο οποίος είπε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να εμπλακεί σε πειθαρχικό παράπτωμα, αλλά και από τον επικεφαλής της ΚΑΠ, Βαγγέλη Παππά ο οποίος επικαλέστηκε το παράδειγμα άλλων δημοτικών συμβούλων οι οποίοι συχνά ζητούν άδεια ή αλλαγή βάρδιας από τους εργοδότες τους για να παραστούν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι συντρέχουν και άλλοι λόγοι για τη σύγκληση Πειθαρχικού του Συμβουλίου.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικής Υπηρεσίας, Ηλίας Καλανταρίδης ενημέρωσε ότι η Υπηρεσία βρίσκεται στη διαδικασία της προμήθειας καρτών για την ελεγχόμενη στάθμευση, λέγοντας ότι σε επόμενη συνεδρίαση θα έρθει προς ψήφιση η σχετική εισήγηση για το αντίτιμο των καρτών,  το οποίο δε θα διαφέρει από το προηγούμενο.

«Βγάλατε ανακοίνωση για τα σχολεία, μας είπατε πόσα παράθυρα βάψατε, πόσες κλειδαριές αλλάξατε, αλλά δεν μας ενημερώσατε πόσα αιτήματα δεχθήκατε και πόσα ικανοποιήσατε. Για το Κλειστό Κολυμβητήριο, 5 τρύπες στη στέγη δεν μπορέσατε να τις κλείσετε και τώρα προεκλογικά βάζετε 40.000 ευρώ. Δε λύνεται έτσι το πρόβλημα, απαιτείται μια συνολική παρέμβαση», είπε ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας, Μάκης Παπαδόπουλος, μεμφόμενος τη δήμαρχο για έργα καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα, με την κ. Τσανάκα να απαντά ότι «Η διοίκηση δε σταματά επειδή έρχονται εκλογές».