Αχιλλέας Νικολαΐδης: Αδιαφορία, σπατάλες και ρουσφέτια ακόμη και στο Δημοτικό Ωδείο!

«Επίθεση» στον πρόεδρο του ΔΩΚ για την καθαριότητα, τα ανείσπρακτα δίδακτρα αλλά και τις αναφορές του για το Πολυτεχνείο

Με αφορμή τα προβλήματα στην καθαριότητα του Δημοτικού Ωδείου το μέλος του ΔΣ και εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «Ο τόπος της ζωής μας» Αχιλλέας Νικολαΐδης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για αδιαφανείς διαδικασίες και πελατειακές σχέσεις. Επίσης αναφέρεται στις ανείσπρακτες οφειλές διδάκτρων και επιτίθεται στον πρόεδρο του ΔΩΚ για τις γνωστές αναφορές του στο διαδίκτυο για το Πολυτεχνείο.
Ακολουθεί το δελτίο τύπου του εκπροσώπου του «Τόπου της ζωής μας»

«Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, τα ρουσφέτια και οι εξυπηρετήσεις ‘’ξεσαλώνουν’’»

«Το τελευταίο διάστημα έχει γίνει αρκετή συζήτηση για το πρόβλημα με την καθαριότητα που αντιμετωπίζει το Δημοτικό Ωδείο. Ωστόσο, η διοίκηση του Δημοτικού Ωδείου αποφεύγει πάλι να πει την αλήθεια:

  1. Το πρόβλημα με την καθαρίστρια είναι γνωστό σε όλους από το κλείσιμο της προηγούμενης χρονιάς και θα έπρεπε να έχει λυθεί από τις αρχές του διδακτικού έτους, όχι στις 22 Νοεμβρίου. Προφανώς, η διοίκηση του Δημοτικού Ωδείου έκανε διακοπές το καλοκαίρι…
  2. Η διοίκηση του Ωδείου βρήκε πάλι την ευκαιρία να κάνει απευθείας ανάθεση 3.200 ευρώ πλέον ΦΠΑ, παίρνοντας μόνο μία προσφορά, για μια γενική καθαριότητα! Με δική μας παρέμβαση αναγκάσαμε τη διοίκηση να πάρει τελικά 3 προσφορές και να μειώσει το ποσό στα 2.750 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
  3. Όπως και να’ χει, η συγκεκριμένη ανάθεση ήταν άστοχη, ανούσια και πολύ ακριβή (γιατί τόσα χρήματα για μία γενική καθαριότητα;), χωρίς να λύνει το πρόβλημα της καθημερινής καθαριότητας.
  4. Υπάρχει ένα σημαντικό ποσό από παλαιότερες οφειλές για δίδακτρα που δεν έχει εισπραχθεί ακόμη, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου. Έχει γίνει έλεγχος αν αυτές οι οφειλές μπορούν να εισπραχθούν; Ή θα γίνουν πάλι προεκλογικά ρουσφέτια;

Έχουμε καταδικάσει πολλές φορές την αδιαφάνεια και τις πελατειακές σχέσεις που έχουν επικρατήσει στα χρόνια της θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Όσο όμως πλησιάζουμε στις εκλογές, τα ρουσφέτια και οι εξυπηρετήσεις «ξεσαλώνουν», παραβιάζοντας ακόμη και τυπικές διαδικασίες.

Η δέσμευση του υποψηφίου Δημάρχου Μάκη Παπαδόπουλου είναι ξεκάθαρη:
– καμία ανάθεση χωρίς προσφορές
– ενημέρωση όλων των επαγγελματιών όλων των κλάδων για τους διαγωνισμούς προμηθειών του Δήμου, ώστε να λειτουργεί ο ανταγωνισμός προς όφελος του ταμείου του Δήμου
– έγκαιρος προγραμματισμός των αναγκών, ώστε να μην ξεμένουν τα νομικά πρόσωπα του Δήμου από προσωπικό που καλύπτει στοιχειώδεις ανάγκες, όπως η καθαριότητα!

Υ.Σ.: Και ενώ το Ωδείο έχει προβλήματα καθημερινής λειτουργίας, ο Πρόεδρος του ΔΣ «ξεσπαθώνει» στο Facebook εναντίον της επετείου του Πολυτεχνείου!
Λυπάμαι πραγματικά, και ως μέλος του ΔΣ του Δημοτικού Ωδείου και ως δάσκαλος, για τις απόψεις που διατύπωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου. Στις 17 Νοεμβρίου γιορτάζουμε συμβολικά την επάνοδο της δημοκρατίας. Αυτής της δημοκρατίας που του επέτρεψε να εκλεγεί. Γι’ αυτό οφείλει να είναι πολύ προσεκτικός σε όσα λέει.
Και λυπάμαι ακόμη περισσότερο για την ανοχή και την ταύτιση που δείχνει η Δήμαρχος Καβάλας με όλες τις ακραίες απόψεις που διατυπώνουν δημόσια στελέχη της διοίκησής της».