Μάκης Παπαδόπουλος: Εκκρεμούν δυο μεγάλα ζητήματα τα οποία σχετίζονται με το Προσφυγικό

Ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας δηλώνει ότι τα μεγάλα θέματα της Καβάλας είναι σε προτεραιότητα για την παράταξή του και ζητάει συγκεκριμένες λύσεις από τη διοίκηση Τσανάκα

Με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα στην Καβάλα και στη δομή φιλοξενίας των προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ), ο επικεφαλής της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Ο Τόπος της Ζωής μας, Μάκης Παπαδόπουλος, ζητάει από τη διοίκηση Τσανάκα να δώσει λύσεις, σε συνεργασία με την κεντρική διοίκηση, τόσο στο θέμα του Προσφυγικού όσο και της αξιοποίησης του Ασημακοπούλου.

Η ανακοίνωση του Τόπου της Ζωής μας

Αναγκαία ήταν η επίσκεψη εργασίας του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα στις 26 Νοεμβρίου στην Καβάλα. Πιστεύουμε όμως ότι ο Υπουργός θα έπρεπε να συναντηθεί και με τη Δήμαρχο Καβάλας, καθώς υπάρχουν σε εκκρεμότητα 2 τουλάχιστον ανοιχτά και μεγάλα θέματα που σχετίζονται με το προσφυγικό και την κυβέρνηση.

  • Το πρώτο: τι θα γίνει με την κάλυψη του κόστους που κατέβαλε ο Δήμος για τη φιλοξενία των προσφύγων; Άσχετα αν από τον Δήμο έγιναν λάθη για τη διαδικασία είσπραξης των χρημάτων
  • Το δεύτερο: τι θα γίνει με την αναπτυξιακή αξιοποίηση του στρατοπέδου Ασημακόπουλου, το οποίο σήμερα έχει στον χώρο του και τη δομή φιλοξενίας των προσφύγων

Για ‘μας, τα μεγάλα θέματα της Καβάλας είναι σε προτεραιότητα και οφείλουμε να τα προωθούμε, έχοντας ενωμένη την τοπική κοινωνία.

Με σχέδιο, προτάσεις και αποφασιστικότητα (και χωρίς δικαιολογίες…), δεν θα αφήνουμε καμία ευκαιρία να χάνεται προκειμένου να αναδεικνύουμε και να διεκδικούμε τα συμφέροντά μας, όποια κυβέρνηση και να είναι στην εξουσία.

Η καλή συνεργασία των κυβερνητικών στελεχών (της κάθε κυβέρνησης) με την Αυτοδιοίκηση είναι εντελώς αναγκαία και απαραίτητη και ιδιαίτερα στο μεγάλο θέμα του προσφυγικού.