Μάκης Παπαδόπουλος: Η προγραμματική σύμβαση Δήμου Καβάλας και Εγνατίας ΑΕ η καλύτερη λύση για την γέφυρα

Πρόταση του επικεφαλής του «Τόπου της ζωής μας» για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και την παράκαμψη όλων των χρονοβόρων διαδικασιών

Την λύση της υπογραφής προγραμματικής σύμβασης με την Εγνατία ΑΕ, η οποία προβλέπεται από τον «Κλεισθένη» και την συνεργασία όχι μόνο με την Περιφέρεια ΑΜΘ αλλά και τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Υποδομών, προτείνει ο Μάκης Παπαδόπουλος σε ότι αφορά την όσο το δυνατόν πιο σύντομη, αξιόπιστη και αποτελεσματική παρέμβαση στο πρόβλημα της κατάρρευσης της γέφυρας στο παλαιό Νοσοκομείο. Αυτό αναφέρεται στην ανακοίνωση του συνδυασμού του, επισημαίνοντας ότι μ’ αυτόν τον τρόπο παρακάμπτονται όλες οι χρονοβόρες διαδικασίες.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας»

«Η διοίκηση του Δήμου οφείλει να σταματήσει το ανεύθυνο «κρυφτούλι» που παίζει όλες αυτές τις μέρες»

«Από την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου που έπεσε η γέφυρα στο Κάτω Νοσοκομείο, ήδη έχουν περάσει 26 μέρες χωρίς να βλέπουμε καμία απόφαση, καμία ουσιαστική ενέργεια για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος που δημιουργήθηκε και φυσικά για την αποκατάσταση της ζημιάς.

Με βάση και τη συζήτηση που διοργανώσαμε τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου με θέμα «Μετά τη γέφυρα: προτάσεις για την οδική ασφάλεια, το κυκλοφοριακό, την Περιμετρική», έχουμε καταλήξει ότι η ταχύτερη και πιο αποτελεσματική λύση είναι:

  1. προγραμματική σύμβαση του Δήμου Καβάλας με την εταιρεία της Εγνατίας οδού, και για την αποκατάσταση της γέφυρας και για όποια άλλα προβλήματα ασφάλειας και καλής κυκλοφορίας αντιμετωπίζουμε στο οδικό μας δίκτυο.
  2. συνεργασία με τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Υποδομών και την Περιφέρεια ΑΜ-Θ ως προς τη χρηματοδότηση μελετών και έργων που αφορούν τόσο τη γέφυρα όσο και την κατασκευή της Περιμετρικής.

Η λύση της προγραμματικής σύμβασης του Δήμου με την εταιρεία της Εγνατίας Οδού:

  • προβλέπεται από τον νέο νόμο του «Κλεισθένη»
  • είναι η πιο αξιόπιστη επιλογή που μπορεί να γίνει λόγω της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας που διαθέτει η εταιρεία
  • παρακάμπτει χρονοβόρες διαδικασίες.

Η διοίκηση του Δήμου οφείλει να σταματήσει το ανεύθυνο “κρυφτούλι” που παίζει όλες αυτές τις μέρες.

Οφείλει να δώσει συγκεκριμένες και γρήγορες λύσεις για την καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών, των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων, που υφίστανται εδώ και μέρες μεγάλη ταλαιπωρία.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο».