Μάκης Παπαδόπουλος: Ο σιδηρόδρομος μπορεί να φέρει επενδύσεις και θέσεις εργασίας

Θετική εξέλιξη για την Καβάλα χαρακτηρίζει ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας» το ξεκίνημα της τελευταίας φάσης των μελετών για την σύνδεση του λιμανιού «Φίλιππος Β’» με τους Τοξότες

Με αφορμή την είδηση για το ξεκίνημα της τρίτης και τελευταίας φάσης των μελετών για την σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού «Φίλιππος Β’» με τους Τοξότες ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας» εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει την εξέλιξη σημαντική για την Καβάλα και επαναλαμβάνει τις προτάσεις του για τα μεγάλα έργα πνοής της περιοχής τα οποία δεσμεύεται να τα διεκδικήσει.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Μάκη Παπαδόπουλου

«Δέσμευση μας η οργανωμένη, συστηματική και δυναμική διεκδίκηση όλων των μεγάλων έργων»

«Πριν από μερικές ημέρες, ξεκίνησε και πρακτικά η τρίτη και τελευταία φάση μελετών για τη νέα μονή σιδηροδρομική γραμμή που θα συνδέει το εμπορικό λιμάνι Καβάλας με την υφιστάμενη σιδηροδρομική γραμμή στους Τοξότες Ξάνθης.

Οι μελέτες είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν σε 15 μήνες.

Θεωρούμε την εξέλιξη αυτή ως πολύ σημαντική για την Καβάλα, καθώς η σύνδεση αυτή θα καταστήσει την περιοχή μας κόμβο συνδυασμένων μεταφορών (για τη μεταφορά προϊόντων μέσω οδικών, θαλάσσιων, αεροπορικών και σιδηροδρομικών δικτύων) και εμπορική «πύλη» για την Ευρώπη.

Παράλληλα, ως δημοτική παράταξη, θέτουμε σταθερά στην ατζέντα των διεκδικήσεων της Καβάλας την κατασκευή σιδηροδρομικής σύνδεσης Κομοτηνής – Βουλγαρίας μέσω Ποντκόβα (μήκους 35 χιλιομέτρων).

Η γραμμή αυτή θα μειώσει τον χρόνο μεταφοράς των προϊόντων από το εμπορικό λιμάνι της Καβάλας προς τη Βαλκανική, την Ανατολική και τη Βόρεια Ευρώπη, σε σύγκριση με τον μεγάλο «κύκλο» που θα κάνει η σιδηροδρομική «Εγνατία» μέσω Αλεξανδρούπολης και Έβρου.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μάκης Παπαδόπουλος είχε θέσει την πρόταση αυτή ενώπιον του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και άλλων κυβερνητικών, αυτοδιοικητικών και επιχειρηματικών παραγόντων κατά το 6ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ που διοργανώθηκε στις 13 Νοεμβρίου 2017 στην Κομοτηνή.

Ολόκληρη η τοπική κοινωνία και όλοι οι θεσμικοί φορείς οφείλουμε να κινητοποιηθούμε και να πιέσουμε για τη γρήγορη πρόοδο των μελετών και των έργων, καθώς και για την εξεύρεση χρηματοδοτήσεων.

Εμείς επιμένουμε ότι τα μεγάλα έργα που μπορούν να ωθήσουν αποφασιστικά την ανάπτυξη της Καβάλας είναι:

  • η σιδηροδρομική σύνδεση του εμπορικού λιμένα με την υπάρχουσα σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη
  • ο οδικός άξονας Ε61 Καβάλα – Δράμα – Σέρρες
  • η ολοκλήρωση των έργων στο εμπορικό λιμάνι
  • η Περιμετρική.

Η δική μας δέσμευση είναι:

οργανωμένη, συστηματική και δυναμική διεκδίκηση όλων των μεγάλων έργων που θα φέρουν ανάπτυξη και επενδύσεις για τον τόπο μας και νέες θέσεις εργασίας για τους Καβαλιώτες».