Ως πότε η Καβάλα θα είναι ουραγός και έξω από ευκαιρίες χρηματοδότησης;

Νέα οξύτατη ανακοίνωση του Μάκη Παπαδόπουλου κατά της διοίκησης, λόγω της απουσίας του δήμου Καβάλας από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για την χρηματοδότηση 63 αθλητικών έργων

Η υπογραφή από τον υφυπουργό Οικονομίας της ένταξης 63 αθλητικών έργων στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, από το οποίο λείπει ο δήμος Καβάλας αποτέλεσε την αφορμή για μια νέα οξύτατη ανακοίνωση του Μάκη Παπαδόπουλου κατά της διοίκηση του δήμου, την οποία κατηγορεί ότι συστηματικά δεν εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που υπάρχουν για χρηματοδότηση αθλητικών υποδομών Ευρωπαϊκά, εθνικά και περιφερειακά προγράμματα.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας»

«Ο Δήμος Καβάλας είναι και πάλι απέξω…»

«Ο Υφυπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης υπέγραψε πρόσφατα την ένταξη 63 αθλητικών έργων στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, με φορείς υλοποίησης διάφορους Δήμους της χώρας, συνολικού προϋπολογισμού 13.674.357,68 €.

Ο Δήμος Καβάλας είναι και πάλι απέξω! Δεν εκμεταλλεύεται συστηματικά ευκαιρίες χρηματοδότησης από Ευρωπαϊκά, εθνικά και περιφερειακά προγράμματα (που καλύπτουν το 100% των δαπανών ενός έργου).

Ενδεικτικά παραδείγματα:
– Δήμος Τρίπολης: Αντικατάσταση επικάλυψης στέγης κλειστού Γυμναστηρίου στο ΔΑΚ Τρίπολης – 170.000 €
– Δήμος Ηγουμενίτσας: Εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού στο δημοτικό στάδιο Ηγουμενίτσας– 255.000 €
– Δήμος Τοπείρου: Εγκατάσταση μεταλλικών κερκίδων στο δημοτικό γήπεδο Αβάτου – 140.130 €
– Δήμος Ιάσμου: Κατασκευή γηπέδου 5×5 – 79.000 €
– Δήμος Δράμας: Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Κλειστού Γυμναστηρίου Κραχτίδη – 175.000 €
– Δήμος Πέλλας: Κατασκευή συνθετικού τάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Γιαννιτσών – 104.915 €
– Δήμος Νέστου: Συντήρηση γηπέδων Ποντολίβαδου και Γέροντα – 28.162,85 €
– Δήμος Παγγαίου: Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο παλιό γήπεδο Ν. Περάμου – 280.000 €
Αποδεικνύεται καθημερινά ότι, όταν μία Δημοτική Αρχή δεν δουλεύει, δεν έχει σχέδιο, στρατηγική, προγραμματισμό και σωστή οργάνωση, δεν διεκδικεί και χάνει ευκαιρίες!
Η σημερινή διοίκηση του Δήμου όχι μόνο δεν μπορεί να πάει την Καβάλα μπροστά, αλλά έχει τεράστια ευθύνη που η Καβάλα μένει συνέχεια πίσω».