Χριστουγεννιάτικες «μάχες» Γιάννη Εριφυλλίδη και Αναστασίας Ιωσηφίδου γύρω από το… Κάστρο της Καβάλας

Αιτία η τοποθέτηση της προέδρου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ για το ανοιχτό Φρούριο ανήμερα των Χριστουγέννων-Για ύβρι προς τους εργαζόμενους του δήμου κάνει λόγο η κ. Ιωσηφίδου-Στους «διαξιφισμούς» και η Μαρία Τσουρή

Ένα σχόλιο της προέδρου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Αναστασίας Ιωσηφίδου για το προσωπικό της Δημοτικής Επιχείρησης το οποίο «κράτησε» ανοιχτό για τους τουρίστες το Φρούριο της Καβάλας, ανήμερα των Χριστουγέννων (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ) προκάλεσε τη διαδικτυακή «μήνιν» του Γιάννη Εριφυλλίδη, ο οποίος διαφωνεί καταρχάς με το άνοιγμα του Φρουρίου ανήμερα των Χριστουγέννων, «από σεβασμό στους εργαζόμενους και προκειμένου και αυτοί να κάνουν Χριστούγεννα με τις οικογένειές τους», όπως αναφέρει, ενώ η… μπάλα παίρνει και τα μουσεία, προκαλώντας την αντίδραση της Μαρίας Τσουρή.

«Κατ’ αρχάς Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα σε όλες και όλους. Θα αναφέρω ως παράδειγμα το Λονδίνο, μια από τις πιο τουριστικές πόλεις του κόσμου, όπου κανένα μουσείο δεν είναι ανοιχτό την ημέρα των Χριστουγέννων, από σεβασμό στους εργαζόμενους και προκειμένου και αυτοί να κάνουν Χριστούγεννα με τις οικογένειές τους. Το ίδιο ισχύει και για τα περισσότερα μουσεία του πολιτισμένου κόσμου (από μια πρόχειρη έρευνα και για το Μουσείο της Ακρόπολης το οποίο ήταν κλειστό την ημέρα των Χριστουγέννων). Κακώς το Κάστρο ήταν ανοιχτό εχθές. Του χρόνου ας παραμείνει κλειστό για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και οι άνθρωποι που αναγκάστηκαν φέτος να το κρατήσουν ανοιχτό», γράφει ο κ. Εριφυλλίδης.

Αναστασία Ιωσηφίδου: Το σχόλιό σας αποτελεί ύβρι για τους εργαζόμενους

Άμεση ήταν η αντίδραση της κ. Ιωσηφίδου: «Φαίνεται ότι η πολυετή απουσία σας από την Καβάλα και η εκ του μακρόθεν ενημέρωσή σας περί των θεμάτων της πόλης, κυρίως μέσω του διαδικτύου, σας έχει κάνει να μην έχετε επαφή με την πραγματικότητα. Το σχόλιο σας, αποτελεί ύβρι για τους εργαζόμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες της πόλης μας που με αυταπάρνηση προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ο καθένας στο είδος του και στη δουλειά του, για το συνολικό συμφέρον, επιτελώντας με το τρόπο αυτό το “λειτούργημά” τους. Η επιλεκτική αναφορά σας στους υπαλλήλους της Δημωφελεια, εκτός του ότι προδήλως δεικνύει τον σκοπό του σχολίου σας, αποδεικνύει και το κενό ενημέρωσης που έχετε για τα δημοτικά δρώμενα. Ενδεικτικά αναφέρω ότι οι υπάλληλοι της δημοτικής μας επιχείρησης που λειτουργούν τις μέρες αυτές το φρούριο, ζήτησαν την επιμήκυνση του ωραρίου λειτουργίας του προκειμένου να εξυπηρετήσουν όλους του τουρίστες που βρίσκονται στην πόλη και θέλουν να επισκεφθούν το κορυφαίο μνημείο μας. Σε αυτούς τους υπαλλήλους αρμόζει επιβράβευση, τιμή και σεβασμός και όχι σχόλια του καναπέ. Υ.Γ. Σαν κόρη σερβιτόρου, μαχόμενη Δικηγόρος και ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου, επιτρέψτε μου να γνωρίζω πολύ καλύτερα από εσάς την ψυχολογία της εργασίας αυτών των ημερών».

Μαρία Τσουρή: Επιλεκτική η ευαισθησία σας κύριε Εριφυλλίδη

Για το θέμα πήρε θέση και η Μαρία Τσουρή, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Λοιπόν εγώ χθες δούλευα, το Μουσείο του Μωχάμετ Αλί ήταν ανοιχτό και το χάρηκα πολύ. Και οι επισκέπτες μας. Γιατί πρέπει να σεβόμαστε τους εργαζόμενους των Μουσείων και όχι όλους εκείνους που εργάζονται όλες τις αργίες του χρόνου για να μας εξυπηρετούν. Επιλεκτική ευαισθησία θαρρώ».

«Το ανοιχτό Φρούριο τα Χριστούγεννα δεν κάνει καλύτερο το τουριστικό προϊόν»

Από την πλευρά του ο κ. Εριφυλλίδης απάντησε ότι «εγώ απλώς ανέφερα ποια είναι η διεθνής πρακτική για τους υπαλλήλους των μουσείων. Οι εργαζόμενοι στον χώρο της εστίασης και στα ξενοδοχεία είναι δυστυχώς αναγκασμένοι να δουλεύουν, ακόμα πιο σκληρά μάλιστα, τις ημέρες των εορτών. Καμία επιλεκτική ευαισθησία, διετύπωσα απλώς την άποψή μου και θα μου επιτρέψετε να επιμείνω στο ότι το γεγονός πως το Κάστρο της Καβάλας παρέμεινε ανοιχτό εχθές, ενώ τα αξιοθέατα της Βουδαπέστης ήταν κλειστά, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι το τουριστικό προϊόν της Καβάλας για τον λόγο αυτόν και μόνο είναι καλύτερο από το τουριστικό προϊόν της Βουδαπέστης. Καλά Χριστούγεννα!».