Δημοτικές εκλογές: Ένας ανεξάρτητος συνδυασμός «γεννήθηκε» στον Ζυγό Καβάλας

Μια ομάδα νέων ανθρώπων διεκδικούν τη διοίκηση στην Τοπική Κοινότητα με στόχο «την πρόοδο και την ένωση των απανταχού Ζυγοσιανών»-Οι πρώτοι που απαρτίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό Ζυγού και ποιες οι προτεραιότητές τους

Με βάση τον νέο εκλογικό νόμο για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές (Κλεισθένης) ο νομοθέτης δίνει το δικαίωμα στις τοπικές κοινωνίες των δημοτικών κοινοτήτων να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους μέσα από συνδυασμούς οι οποίοι θα προέρχονται έξω από την σκέπη των κεντρικών συνδυασμών οι οποίοι θα διεκδικούν τον εκάστοτε δήμο.

Έτσι στον Ζυγό Καβάλας ξεκίνησε μια προσπάθεια για τη δημιουργία ενός συνδυασμού «μακριά από κομματική και προσωποκεντρική προέλευση», όπως αναφέρουν τα μέλη της ομάδας.

Ο συνδυασμός «συστήνεται» στους δημότες

Μια κίνηση ενωτική, μακριά από διχαστικές συμπεριφορές, αλλά και απέναντι από κάθε είδους συνδιαλλαγή με τους μελλοντικούς άρχοντες του τόπου. Η κεντρική ιδέα που ξεκίνησε την προσπάθειά μας ήταν η τελείως προσωποκεντρικη διοίκηση που ασκούσε τα τελευταία χρόνια (από τον Καποδίστρια μέχρι και σήμερα) ο εκάστοτε πρόεδρος και η σχεδόν ανύπαρκτη επιρροή-ενασχόληση των εκάστοτε τοπικών συμβούλων. Στόχος είναι να στελεχωθεί το τοπικό Συμβούλιο του χωριού μας από ενεργούς πολίτες από όλους τους συνδυασμούς και να μπορέσουμε όλοι μαζί να πάμε ένα βήμα μπροστά έχοντας υπόψιν τις δυσκολίες των καιρών, αλλά και την ανυπαρξία της κεντρικής διοίκησης του δήμου Καβάλας μέχρι σήμερα.

Η καθημερινότητα ενός μεγάλου οικισμού όπως ο Ζυγός, γνωρίζουμε ότι δυστυχώς είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα. Θέματα όπως η ύδρευση-ποιότητα πόσιμου νερού, η απένταξη του χωριού μας από τον χάρτη των παραδοσιακών οικισμών της Ελλάδας, η συντήρηση (δυστυχώς δεν μπορούμε να μιλάμε για αναβάθμιση) όλων των δημοτικών κτιριακών υποδομών (παιδικός σταθμός Ζυγού, Δημοτικό γήπεδο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων κ.α), το αίτημα για περιμετρική ζώνη πυροπροστασίας, καθώς και η πολύπλευρη στήριξη που μπορεί να παρέχει μια κοινότητα στους συλλόγους του χωριού είναι κάποια βασικά θέματα που θέλουμε να αναδείξουμε και να διεκδικήσουμε.

Είμαστε ένας συνδυασμός ανεξάρτητος, ευλογούμε τους εαυτούς μας διότι παρ’ όλες τις πιέσεις  που δεχθήκαμε παραμείναμε σταθεροί στην άποψη ότι οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να λειτουργούν ελεύθερα, μακριά από κομματικά συμφέροντα και ελπίζουμε μέσω του προεκλογικού διαλόγου να πείσουμε τους «αντιπάλους» μας ότι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι κάτω από έναν συνδυασμό, κάτι που δυστυχώς  στο παρελθόν η κομματικές ταυτότητες δε συναινούσαν σε αυτό το ζητούμενο. Από την κοινότητα του χωριού μας έχουν περάσει πάρα πολλοί άνθρωποι… Κάποιοι από αυτούς ήταν δημιουργικοί και κάποιοι άλλοι ήταν ανύπαρκτοι και αδιάφοροι, εμείς σίγουρα θα είμαστε σαν τους ΠΡΩΤΟΥΣ.

Δυστυχώς η ασάφεια που υπάρχει μέχρι σήμερα για την αριθμητική των προσώπων που θα έχει ο κάθε συνδυασμός δε μας επιτρέπει να παρουσιάσουμε όλα τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τον συνδυασμό μας. Είμαστε ανοιχτοί σε όσους θελήσουν να συστρατευτούν μαζί μας.

Οι πρώτοι υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι

  • Αναστάσιος Καρακασίδης-Ελεύθερος Επαγγελματίας
  • Δαμιανός Κοτσακίδης-Αγρότης
  • Κωνσταντίνος Μαυρίδης-Αγρότη
  • Στυλιανός Χειμώνας-Ιδιωτικός Υπάλληλος