Μάκης Παπαδόπουλος: «Λόγια και δικαιολογίες για το νηπιαγωγείο της Ν. Καρβάλης»

Στο σοβαρό πρόβλημα με την υγρασία που αντιμετωπίζει η σχολική μονάδα στη Ν. Καρβάλη αναφέρεται ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής» ασκώντας έντονη κριτική στην διοίκηση του δήμου Καβάλας

Με αφορμή την αυτοψία μελών του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας» στο Νηπιαγωγείο της Ν. Καρβάλης, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα με την υγρασία, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, ο Μάκης Παπαδόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί την διοίκηση του δήμου Καβάλας ότι εδώ και 5 χρόνια δεν έχει κάνει τίποτα. Ο επικεφαλής του συνδυασμού αναφέρει ότι οι δικαιολογίες της δημάρχου δεν αρκούν για τους πολίτες και καταθέτει τις δικές του προτάσεις για τα σχολικά κτήρια στην Καβάλα.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας»

«Το πρόβλημα με τις υγρασίες στο κτίριο του νηπιαγωγείου Ν. Καρβάλης είναι πολύ σοβαρό»

«Εδώ και 5 χρόνια, έχουμε επισημάνει τα σοβαρά τεχνικά προβλήματα που υπάρχουν στα σχολικά κτίρια του Δήμου. Το πρόβλημα με τις υγρασίες στο κτίριο του νηπιαγωγείου Ν. Καρβάλης λόγω των έντονων βροχοπτώσεων είναι πολύ σοβαρό. Η σημερινή διοίκηση του Δήμου έπρεπε να έχει λύσει το πρόβλημα εδώ και χρόνια. Οι δικαιολογίες της Δημάρχου και των στελεχών της δεν αρκούν για τους πολίτες.

  • Η μόνωση της οροφής έχει καταστραφεί, τα νερά εισχωρούν στους τοίχους και καταλήγουν σε έναν ηλεκτρολογικό σωλήνα που συνδέεται με το σύστημα πυρόσβεσης του νηπιαγωγείου, με κίνδυνο ηλεκτροπληξίας.
  • Οι τοίχοι στο γραφείο της Προϊσταμένης του νηπιαγωγείου είναι με υγρασίες και μούχλες, ενώ το δάπεδο γίνεται «λίμνη» όταν βρέχει.
  • Το εξωτερικό τμήμα του κτιρίου έχει διαβρωθεί, πέφτουν ολόκληροι σοβάδες και άρχισε να “ξεγυμνώνεται” η μόνωση του κτιρίου, με κίνδυνο να καταστραφεί και αυτή.
  • Το πρόβλημα αρχίζει πλέον να εξαπλώνεται και στο υπόλοιπο κτίριο.

Οι γονείς είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για την υγεία των παιδιών που παρακολουθούν το μάθημά τους σε χώρο όπου αναπτύσσεται μούχλα, με νερά να τρέχουν στους τοίχους και ολόκληρα κομμάτια από σοβάδες να πέφτουν.

Για τα σχολικά κτίρια, εμείς έχουμε συγκεκριμένες λύσεις:

  • αυστηρό προγραμματισμό ετήσιων τακτικών συντηρήσεων (με βάση τα αιτήματα των διευθυντών και πάντα σε περιόδους που τα σχολεία είναι κλειστά): κάθε χρόνο θα συντηρούμε ολοκληρωμένα έναν αριθμό σχολείων, ώστε να καλύψουμε σταδιακά τις ανάγκες όλων των σχολείων.
  • περισσότερα τεχνικά συνεργεία μέσα από εξωτερικές εργολαβίες για ευελιξία στις έκτακτες συντηρήσεις και γρήγορες επισκευές βλαβών.
  • τακτοποίηση των σχολικών κτιρίων που έχουν εκκρεμότητες με την αδειοδότησή τους, προκειμένου να μπορούν να ενταχθούν σε προγράμματα του ΕΣΠΑ».