Λαϊκή Συσπείρωση: Όχι στα διόδια και στην παραχώρηση της Εγνατίας οδού

Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση των διοδίων της Άσπρης Άμμου η δημοτική παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ, επαναλαμβάνει τις πάγιες θέσεις της για το ζήτημα

Tην πάγια θέση της για κατάργηση όλων των διοδίων στους οδικούς άξονες της χώρας και την κατάργηση όλων των διαδικασιών παραχώρησης της Εγνατίας Οδού σε ιδιώτες, επαναλαμβάνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση των διοδίων που θέλει να κατασκευάσει η Εγνατία ΑΕ στην περιοχή της Άσπρης Άμμου, η δημοτική παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι έτοιμη να κάνει όλες τις βρόμικες δουλειές για λογαριασμό του κεφαλαίου και επισημαίνει ότι η πρόταση της διοίκησης του Δήμου Καβάλας, αλλά και των άλλων παρατάξεων, για αναλογικά διόδια αποτελεί άλλοθι για την εφαρμογή αντιλαϊκής πολιτικής.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έτοιμη να ολοκληρώσει όλες τις βρόμικες δουλειές για λογαριασμό του κεφαλαίου»

«Με τα άσφαιρα, κούφια πυρά που ρίχνει στο «γάμο του καραγκιόζη» η διοίκηση του Δήμου Καβάλας, δε καταλαβαίνει τίποτα το πολιτικό  παχύδερμο της καπιταλιστικής ζούγκλας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (σκέτο).

Όσο και να καμαρώνει η διοίκηση του Δήμου, ότι κέρδισε και θα συνεχίσει να κερδίζει στα δικαστήρια την υπόθεση του σταθμού διοδίων  στη παράκαμψη της Καβάλας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έτοιμη να ολοκληρώσει όλες τις βρόμικες δουλειές για λογαριασμό του κεφαλαίου (σ’ αυτή τη περίπτωση κατασκευαστικές εταιρίες), προχωρεί στο ξεμπλοκάρισμα της κατάστασης  με την αλλαγή των περιβαλλοντικών όρων και τις απαλλοτριώσεις που συμφώνησε με το Δήμο!!!

Καθόλου δε μας εκπλήσσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η διοίκηση του Δήμου, ούτε οι άλλες παρατάξεις στο ΔΣ, αφού σε ανάλογη περίπτωση με τη κατασκευή και λειτουργία Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκίνητων (ΣΕΑ) λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από το σημείο των διοδίων, μπλοκαρισμένος από το 2010, κατάφεραν να παρακάμψουν το πρόβλημα με  απαλλοτρίωση δημοτικής έκτασης που συμφώνησαν!!!

Άλλωστε οι  θέσεις τόσο της διοίκησης του Δήμου όσο και των υπόλοιπων, πλην Λαϊκής Συσπείρωσης, δημοτικών παρατάξεων για διόδια αναλογικά ή παράπλευρα, προσφέρουν άλλοθι  για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής  που η κυβέρνηση υπηρετεί από κοινού μαζί τους, για τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους εργαζόμενους και όλο το λαό του Δήμου να παλέψουμε μαζί κάθε αντιλαϊκή πολιτική, να υπερασπιστούμε τις λαϊκές ανάγκες και τα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας, να κερδίσουμε ότι μας ανήκει. Να μη συμβιβαστούν με τη λογική του λιγότερου κακού και τη μιζέρια που μας έχουν οδηγήσει. Να στηρίξουν σε όλες τις κάλπες τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο και Περιφέρεια για να δυναμώσει η λαϊκή παρέμβαση στα Συμβούλια.

Διεκδικούμε:
→ Να ματαιωθεί η κατασκευή των νέων διοδίων
→ Να ακυρωθεί κάθε συμφωνία που εκχωρεί τους οδικούς άξονες στους ιδιώτες
→ Να σταματήσει η διαδικασία παραχώρησης της Εγνατίας Οδού
→ Να καταργηθούν όλα τα διόδια»