Μια πράξη για τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών της Καβάλας η οποία πρέπει να «ακουστεί» παντού

Ο Δημοσθένης Τουλκίδης τίμησε την Ευδοξία Γεροστεργίου με με αφορμή την ολοκλήρωση 466 ελέγχων ακοής σε όλα τα παιδιά τα οποία φοιτούν στους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου Καβάλας-Επόμενη δράση στα ΚΑΠΗ

Την ιατρό, Ευδοξία Γεροστεργίου, Επιμελήτρια Α’ της κλινικής ΩΡΛ του ΓΝΚ και υπεύθυνη του ιατρείου ακοής και ιλίγγου βράβευσε ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Κοινωνική Αλληλεγγύη» του δήμου Καβάλας, Δημοσθένης Τουλκίδης, με αφορμή την ολοκλήρωση των ελέγχων ακοής σε όλα τα παιδιά τα οποία φοιτούν στους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου.

Συνολικά 466 παιδιά ελέγχθηκαν στην ακοή τους, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε συνέδριο το καλοκαίρι στην Κρήτη. Για το θέμα ο κ. Τουλκίδης και η κ. Γεροστεργίου παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, εξηγώντας πόσο σημαντικός είναι ο έγκαιρος εντοπισμός προβλήματος ακοής ενός παιδιού για την αντιμετώπισή του, δεσμευόμενοι η δράση να συνεχιστεί για τους ηλικιωμένους στα ΚΑΠΗ του δήμου.

«Η Καβάλα είναι γεμάτη γενναιόδωρους εθελοντές, με όρεξη να προσφέρουν στην πόλη»

Αρχικά, ο κ. Τουλκίδης τόνισε: «Πρόκειται για μία εθελοντική δουλειά που ξεκίνησε από προηγούμενες διοικήσεις του Nομικού Προσώπου από την κ. Δρακονάκη και την κ. Φραντζεσκάκη και έχω την χαρά εγώ να βραβεύσω την κ. Γεροστεργίου και μαζί της όλο το ιατρείο ακοής και ιλίγγου του Νοσοκομείου μας, που εθελοντικά δέχτηκαν να κάνουν ελέγχους ακοής σε όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς. Αυτό δείχνει ότι η Καβάλα είναι γεμάτη γενναιόδωρους εθελοντές, με όρεξη να προσφέρουν στην πόλη».

«Θέλουμε να κάνουμε ανάλογους ελέγχους και στα ΚΑΠΗ του δήμου για τους ηλικιωμένους»

Από την πλευρά της η κ. Γεροστεργίου είπε: «Ευχαριστούμε για τη βράβευση αυτής της δράσης. Κάναμε έναν έλεγχο ακοής σε όλα τα παιδιά των παιδικών σταθμών του δήμου Καβάλας. Η δράση ήταν πολύ σημαντική, αν σκεφθούμε ότι ένα παιδί, όσο γρηγορότερα διαγνωσθεί αν πάσχει από βαρηκοΐα τόσο πιο αποτελεσματική είναι η αντιμετώπιση της. Το ιατρείο μας λειτουργεί κάθε Πέμπτη και διαθέτει ειδικό εξοπλισμό και κάνουμε εξειδικευμένες εξετάσεις ακοής για όλες τις ηλικίες. Θέλουμε να κάνουμε ανάλογους ελέγχους και στα ΚΑΠΗ του δήμου για τους ηλικιωμένους που δεν έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε κάποιο ιατρείο μας».

«Αν διαγνωσθεί στο πρώτο 6μηνο ότι ένα παιδί έχει βαρηκοΐα, αντιμετωπίζεται πολύ καλά»

Στη συνέχεια η κ. Γεροστεργίου πρόσθεσε: «Η εθελοντική δράση διήρκησε πάνω από 1 χρόνο, ενώ στο πλαίσιό της εξετάστηκαν 466 παιδιά. Τα αποτελέσματα των ελέγχων είναι υπό επεξεργασία και θα παρουσιαστούν σε συνέδριο Ακουολογίας το καλοκαίρι στο Ρέθυμνο. Η λειτουργία του ιατρείου ξεκίνησε πριν 3 χρόνια, με αφορμή την συνεργασία μας με το ΚΕΕΛΠΝΟ, κάνοντας προληπτικό έλεγχο ακοής σε όλα τα μωρά της πόλης. Έχουμε την δυνατότητα να ελέγξουμε την ακοή σε μωρά από τις πρώτες ημέρες της γέννησης τους, αν διαγνωσθεί στο πρώτο 6μηνο ότι ένα παιδί έχει βαρηκοΐα αντιμετωπίζεται πολύ καλά και το παιδί δεν έχει καμία διαφορετική εξέλιξη από κάποιο άλλο παιδί. Θέλαμε να προλάβουμε οποιοδήποτε παιδάκι που πιθανόν να είχε πρόβλημα ακοής, υπήρχε ένα παιδάκι που είχε ήδη κοχλιακό εμφύτευμα, ενώ άλλα παιδάκια παραπέμφθηκαν για περαιτέρω έλεγχο».

Από την πλευρά της η πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών δήμου Καβάλας κ. Αυλωνίτου αρκέστηκε να προσθέσει ότι: «Σημειώνουμε ότι η 3η Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αυτιού και Ακοής και γι’ αυτό ετοιμάσαμε σε συνεργασία με το ιατρείο ακοής και ιλίγγου να πραγματοποιηθεί σήμερα η συνέντευξη Τύπου και η βράβευση του ιατρείου για την προσφορά του».