Μάκης Παπαδόπουλος: Τη λύση για την πεσμένη γέφυρα να την δώσει ο δήμος Καβάλας

Να αφήσει τις αναζητήσεις με την παρέμβαση του Στρατού και να αναζητήσει λύσεις μέσω του ίδιου του δήμου Καβάλας καλεί την δήμαρχο ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας»

Προεκλογικά παιχνίδια χαρακτηρίζει ο Μάκης Παπαδόπουλος τις «αναζητήσεις», όπως ο ίδιος τις χαρακτηρίζει, της δημάρχου Καβάλας με τον Στρατό για την λύση του προβλήματος με την πεσμένη γέφυρα στο κάτω Νοσοκομείο. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας καλεί τον δήμο Καβάλας να λύσει ο ίδιος το ζήτημα με την αμφιδρόμηση του υπάρχοντος δρόμου και την εκπόνηση μελετών για τον κυκλοφοριακό φόρτο και την βελτίωση της οδού.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας»

«Οι αναζητήσεις της Δημάρχου με τον Στρατό είναι για προεκλογική κατανάλωση και δεν μας εγγυώνται τίποτα»

«Τέσσερις μήνες χωρίς μία λειτουργική λύση για το κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην περιοχή από την πτώση της γέφυρας στο Κάτω Νοσοκομείο, ενώ πλησιάζει το καλοκαίρι… Οποιαδήποτε λύση αυτή τη στιγμή πρέπει να μπορεί να υλοποιηθεί από τον Δήμο, χωρίς νέες χρονοτριβές, χωρίς αδειοδοτήσεις και ενέργειες που εξαρτώνται από άλλες υπηρεσίες.
Οι «αναζητήσεις» της κυρίας Δημάρχου «να έρθει ο Στρατός να μας λύσει το πρόβλημα» (ή άλλα παρόμοια…) είναι δυστυχώς για προεκλογική κατανάλωση και δεν μας εγγυώνται πραγματικά τίποτα!
Τη λύση πρέπει να τη δώσει ο ίδιος ο Δήμος.
Εμείς προτείνουμε αμφιδρόμηση της κυκλοφορίας στον υφιστάμενο δρόμο, με δύο λωρίδες:

  •     μία εξερχόμενη από το κέντρο της πόλης για όλα τα οχήματα (ΙΧ, λεωφορεία, φορτηγά)
  •     μία εισερχόμενη προς το κέντρο της πόλης μόνο για τα ΙΧ αυτοκίνητα
  •     μαζί με σήμανση για χαμηλές ταχύτητες διέλευσης.

Αν απαιτείται, να γίνουν τώρα:

  •     Μελέτη του κυκλοφοριακού φόρτου που επηρεάζεται από την πεσμένη γέφυρα
  •     Μελέτη βελτιώσεων του υφιστάμενου δρόμου στο Κάτω Νοσοκομείο.

Τα πλέον κατάλληλα τεχνικά χαρακτηριστικά της λύσης τόσο για την αμφιδρόμηση της κυκλοφορίας όσο και για τη διέλευση των πεζών θα τα δώσουν οι δύο μελέτες που προαναφέρθηκαν.
Τέλος, ανεξάρτητα από την κυκλοφοριακή λύση που θα βρεθεί, μπορούν να δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης στο προαύλιο του Κάτω Νοσοκομείου. Η συνολική αυτή λύση μπορεί να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού».