Επιμένει στην πρόταση του ο Μάκης Παπαδόπουλος για την άμεση λύση στην πεσμένη γέφυρα

Ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας επαναλαμβάνει με νέα του ανακοίνωση του ότι η λύση του προβλήματος είναι να γίνει ο υπάρχον δρόμος διπλής κυκλοφορίας

Μια λωρίδα εξόδου για όλα τα οχήματα και μια εισόδου μόνο για τα ΙΧ αυτοκίνητα είναι για τον Μάκη Παπαδόπουλο η άμεση λύση του έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος που παρουσιάζεται στην Καβάλα στο σημείο της πτώσης της γέφυρας στο παλαιό Νοσοκομείο. Αυτή τη λύση επαναλαμβάνει με νέα ανακοίνωση του, τονίζοντας με έμφαση ότι Οποιαδήποτε άλλη πρόταση δεν εξαρτάται μόνο από τον δήμο, μπορεί να αργήσει και πιθανότατα θα πρέπει να ακυρωθεί, όταν ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης της ζημιάς.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας»

«Άμεση λύση είναι μόνο η αμφιδρόμηση της κυκλοφορίας στο δρόμο στο Κάτω Νοσοκομείο»

«Επειδή η δημόσια συζήτηση για το κυκλοφοριακό πρόβλημα που προκλήθηκε από την πτώση της γέφυρας συνεχίζεται, εμείς επιμένουμε: η λύση είναι να γίνει διπλής κυκλοφορίας ο δρόμος μπροστά από το Κάτω Νοσοκομείο.

Με μία λωρίδα εξόδου από το κέντρο της πόλης για όλα τα οχήματα (ΙΧ, λεωφορεία, φορτηγά) και μία λωρίδα εισόδου προς το κέντρο (για ΙΧ αυτοκίνητα τουλάχιστον).

Η τεχνική λύση που θα επιλεγεί θα διασφαλίζει και τη διέλευση των πεζών είτε με το υφιστάμενο πεζοδρόμιο είτε με τη χρήση άλλων χώρων από την πλευρά του Κάτω Νοσοκομείου.

Η λύση αυτή:

  •     δεν απαιτεί χρονοβόρες μελέτες και νέες αδειοδοτήσεις, καθώς και την εμπλοκή άλλων φορέων παρά μόνο του Δήμου
  •     μπορεί άμεσα να προχωρήσει από τις υπηρεσίες του Δήμου και να ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι
  •     είναι πλήρως λειτουργική μέχρι να αποφασιστεί τι θα γίνει με τη γέφυρα.

Θα είναι επίσης χρήσιμο να εξασφαλιστούν και θέσεις στάθμευσης στο προαύλιο του Κάτω Νοσοκομείου. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση (στρατιωτική γέφυρα, πρόβολος κ.ά.), εάν είναι εφικτή, δεν εξαρτάται μόνο από τον Δήμο, μπορεί να αργήσει και πιθανότατα θα πρέπει να ακυρωθεί, όταν ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης της γέφυρας».