Λαϊκή Συσπείρωση: Ξαναβγήκαν από τα κοτέτσια τους οι… κοκορομάχοι, για την πεσμένη γέφυρα και τα στρατόπεδα

Ανακοίνωση του συνδυασμού, που πρόσκειται στο ΚΚΕ, με βολές προς την διοίκηση του δήμου, τις δημοτικές παρατάξεις και την κυβέρνηση

Την επιστροφή στην επικαιρότητα των μεγάλων θεμάτων της Καβάλας, όπως είναι η πεσμένη γέφυρα στο παλιό Νοσοκομείο και το στρατόπεδο «Ασημακοπούλου», μετά τη συνέντευξη της υπουργού Μακεδονίας – Θράκης, σχολιάζει η «Λαϊκή Συσπείρωση». Η ανακοίνωση του συνδυασμού, στον οποίο επικεφαλής είναι ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ποτόλιας, κάνει λόγο για επανεμφάνιση των… κοκορομάχων  του δημοτικού συμβουλίου, ενώ τονίζεται ότι απαισιοδοξία για γρήγορη λύση των προβλημάτων.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης:

«Στην ούγια γράφει ‘’τσίτι’’»!

«Όσο κι αν προσπαθούν να «ντύσουν» την προεκλογική τους πραμάτεια με κοστούμια φτιαγμένα από εκλεκτά υφάσματα, κασμήρια 3Α Δημητριάδη ή Εγγλέζικα, φίνα λινά του οίκου Βερσάτζε ή της Γαλλικής μόδας, τελικά στην ούγια των υφασμάτων που χρησιμοποιούν για να ράψουν το αντιλαϊκό κοστούμι, γράφει ξεκάθαρα…. «τσίτι».

Ξαναβγήκαν από τα κοτέτσια τους αυτές τις μέρες οι κοκορομάχοι, αυτή τη φορά, με το θέμα της πεσμένης γέφυρας, καθώς και για τα στρατόπεδα που βρίσκονται στα ανατολικά (Ασημακοπούλου) της πόλης.

Το εναρκτήριο λάκτισμα αυτή τη φορά, το έδωσε ραδιοφωνική συνέντευξη νεαράς Υφυπουργού στη Β. Ελλάδα, της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η κ. Υφ/γος δήλωσε ότι είναι έτοιμη η κυβέρνηση να προβεί στην άμεση επανακατασκευή της γέφυρας, αλλά «οι κακοί» δεν της το επιτρέπουν.

Το ίδιο ισχυρίστηκε και για τα στρατόπεδα (στα ανατολικά, κανείς τους δεν λέει το παραμικρό για τα ευρισκόμενα στα δυτικά -Καρακώστα-), ότι δηλαδή η παραχώρηση μπορεί να γίνει άμεσα, αλλά πάλι «οι κακοί» βάζουν εμπόδια.

Μετά τις τοποθετήσεις της κυβέρνησης δια της Υφ/γου προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα:

Αφού η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρέμβει για τη λύση δύο σοβαρών προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους δημότες της Καβάλας, γιατί δεν προχωράει τόσο στην αποκατάσταση της γέφυρας, όσο και στη παραχώρηση των στρατοπέδων, ώστε και τους Καβαλιώτες να ικανοποιήσει και τους «κακούς» να βάλει στη θέση τους; Άλλωστε μια αριστερή κυβέρνηση πρέπει πρωτίστως εκείνη να μεριμνά για υποδομές που ανακουφίζουν το λαό και να μη τις φορτώνει στους δημότες δια των Δήμων και των Περιφερειών.

Όσον αφορά αυτούς που ονομάζει «κακούς» η κυβέρνηση, δηλαδή τις διοικήσεις  Δήμου και Περιφέρειας, που ανήκουν στη ΝΔ, οι οποίοι βέβαια βρέθηκαν μαζί «καλοί» και «κακοί» και συμφώνησαν να παντρέψουν «δίκαιη» (ΣΥΡΙΖΑ) και «βιώσιμη» (ΝΔ) ανάπτυξη στο πρόσφατο συνέδριο για την «ανάπτυξη» της ΠΑΜΘ στη Κομοτηνή, γιατί δεν στέλνουν το λογαριασμό στη κυβέρνηση και για τα δύο θέματα, γέφυρας και στρατοπέδου, ώστε και τη Κυβέρνηση να στριμώξουν και πόντους να πάρουν στην κούρσα για τις εκλογές;

Γνωρίζουμε όμως με σιγουριά ότι αυτό που θα προκύψει και αυτή τη φορά από τις σταυροφορίες τόσο των «καλών-προοδευτικών» όσο και των «κακών-συντηρητικών» είναι ότι οι Καβαλιώτες θα δουν τα «τσίτια» των παρεμβάσεών τους για τα δύο θέματα αλλά και για όλα τα άλλα. Ούτε η γέφυρα θα γίνει σύντομα, αν ποτέ γίνει, ούτε τα στρατόπεδα θα τα απολαύσουν ως χώρους άθλησης, πράσινου, αναψυχής και διασκέδασης οι Καβαλιώτες. Όσο δε για το ποιος θα διαχειριστεί τα στρατόπεδα, είναι ψευτοδίλημμα γιατί είτε ο Δήμος τα έχει, είτε το κράτος, είτε το ΤΑΙΠΕΔ, όλοι τους θα τα «αξιοποιήσουν» με γνώμονα την επιχειρηματικότητα.

Η απάντηση που πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι οφείλει να είναι δυνατή και στοχευμένη, να χτυπήσουν στο δόξα πατρί την κοροϊδία και την υποτίμηση της νοημοσύνης τους που τους επιφυλάσσουν οι κοκορομάχοι των εκλογικών μαχών που εφαρμόζουν σε αγαστή συνεργασία την αντιλαϊκή πολιτική.

Παράλληλα να ενισχύσουν τη Λαϊκή Συσπείρωση που στηρίζει το ΚΚΕ, παντού σε όλες τις κάλπες».