Μάκης Παπαδόπουλος: Τα «ορφανά» λιμάνια της Καβάλας μπορούν να φέρουν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας…

Την ίδρυση δημοτικών λιμενικών γραφείων για την αξιοποίηση των μικρών λιμανιών στη Νέα Καρβάλη και στα Σφαγεία ζητάει ο υποψήφιος δήμαρχος

Την ανάγκη αξιοποίησης των μικρών λιμανιών της Καβάλας σε Νέα Καρβάλη και Σφαγεία επισημαίνει με ανακοίνωση του ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Μάκης Παπαδόπουλος. Για τον επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της ζωής μας» είναι απαραίτητο να εκμεταλλευτεί ο δήμος τις δυνατότητες που παρέχονται από το υπάρχον νομικό πλαίσιο για την ίδρυση δημοτικών λιμενικών γραφείων που θα αναλάβουν την διαχείριση και των οργάνωση των υποδομών που μπορούν να φέρουν ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και επενδύσεις στην περιοχή.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του συνδυασμού «Ο Τόπος της ζωής μας»

«Υποδομές ανάπτυξης τα μικρά λιμάνια του Δήμου»

«Τα μικρά λιμάνια που διαθέτει ο Δήμος μας (π.χ. Ν. Καρβάλης, Σφαγείων, τα οποία μάλιστα είναι «ορφανά») αποτελούν σημαντικές αναπτυξιακές υποδομές που δεν έχουν αξιοποιηθεί ακόμη όσο θα έπρεπε.

Ο ν. 4504/ 29.11.2017 μαζί με την ΚΥΑ 32901/ 26.07.2018 δίνουν τη δυνατότητα στους Δήμους να συστήσουν Δημοτικά Λιμενικά Γραφεία για να αναλάβουν τη διαχείριση, την οργάνωση και την αξιοποίηση μικρών λιμανιών.

Η δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Γραφείου θα καλύψει βασικές ελλείψεις, θα οργανώσει καλύτερα την καθημερινή λειτουργία τους, θα δώσει πρόσβαση σε υπηρεσίες που δεν υπήρξαν μέχρι τώρα (ρεύμα, νερό κ.ά.), θα ενισχύσει τις τεχνικές υποδομές τους και θα προωθήσει την ελκυστικότητά τους.

Η αξιοποίηση των μικρών λιμενίσκων του Δήμου θα δημιουργήσει νέα έσοδα, νέες θέσεις εργασίας και θα φέρει νέες επενδύσεις στον τόπο μας.

Στόχοι της δικής μας διοίκησης:

  •     να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για τη σύσταση του Δημοτικού Λιμενικού Γραφείου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας
  •     να καταρτιστεί ένα ειδικό σχέδιο για την οργάνωση και την αξιοποίηση των μικρών λιμένων
  •     να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις για την εκτέλεση των αναγκαίων έργων αναβάθμισης».