Μάκης Παπαδόπουλος: «7 στόχοι για τους νέους – Καβάλα, Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας»

Ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας παρουσίασε το πλαίσιο της πολιτικής που θα ακολουθήσει ως διοίκηση του δήμου Καβάλας για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το πρωί της Τρίτης 16 Απριλίου 2019, ο υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας Μάκης Παπαδόπουλος, μαζί με νέους του «Τόπου της ζωής μας», παρουσίασε το πλαίσιο της πολιτικής που θα ακολουθήσει ως διοίκηση του Δήμου Καβάλας σχετικά με τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι του Δήμου μας. Παράλληλα, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα ενός νέου ανθρώπου, του Τάσου Μουμτζή, επιχειρηματία.

Στην ομιλία του ο Μάκης Παπαδόπουλος ανέφερε τα εξής:

«Για την παράταξή μας, οι νέοι άνθρωποι αποτελούν τον βασικό πυλώνα για το παρόν και το μέλλον της Καβάλας.

Το βλέπουμε όλοι γύρω μας, η Καβάλα γερνάει. Οι νέοι είτε φεύγουν στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά είτε βυθίζονται στη μακροχρόνια ανεργία και στον αποκλεισμό, χωρίς ευκαιρίες, χωρίς αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας, χωρίς τη δυνατότητα να φτιάξουν τη δική τους οικογένεια.

Ο Δήμος μας πρέπει να βάλει ψηλά τον πήχη: κριτήριο της επιτυχίας της δουλειάς μας θα είναι η επιστροφή των νέων στον τόπο μας.

Ποια είναι τα 7 σημεία της πολιτικής μας για τους νέους του Δήμου Καβάλας:

  1. Ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή των νέων στα κοινά της Καβάλας, διεξάγοντας διάλογο με όλες τις νεανικές οργανώσεις και ομάδες και συναποφασίζουμε όλες τις δράσεις.
  2. Δημιουργούμε άμεσα έναν χώρο συνάντησης και δράσης της νεολαίας, με προοπτική να ιδρύσουμε κέντρο νεολαίας – “θερμοκοιτίδα” δημιουργικότητας και επιχειρηματικότητας για τους νέους.
  3. Αποδίδουμε προγράμματα – εκπομπές του δημοτικού ραδιοφώνου στα χέρια των νέων και στηρίζουμε παραγωγές με θέματα που αφορούν τη νεολαία.
  4. Δημιουργούμε μία ενιαία ψηφιακή πύλη (portal) για όλα τα θέματα που σχετίζονται με: εργασία και νέες θέσεις απασχόλησης, σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης, επιλογές και κατεύθυνση σπουδών, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις κ.ά.
  5. Στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργικότητα των νέων μέσα από την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών πόρων που αφορούν τη νεολαία.
  6. Θεσπίζουμε ειδική πρόσκληση για χρηματοδότηση νεανικών ομάδων και δράσεων με αξιολόγηση των ιδεών που θα κατατίθενται.
  7. Προετοιμάζουμε τον φάκελο υποψηφιότητας του Δήμου Καβάλας για τη διεκδίκηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας.

Είμαι πραγματικά χαρούμενος, γιατί μεγάλο μέρος των συνεργατών μου είναι νέοι. Οι απόψεις και οι ιδέες τους διαμορφώνουν το πρόγραμμά μας, τις λύσεις που θα κληθούμε να δώσουμε αύριο στον Δήμο Καβάλας.

Έχουμε ανακοινώσει πολλές υποψηφιότητες νέων ανθρώπων και σήμερα παρουσιάζουμε τον Τάσο Μουμτζή, ένα νέο παιδί, νέο επιχειρηματία, που πήρε την πρωτοβουλία και συντάχθηκε μαζί μας στην προσπάθεια αυτή.

Σήμερα στέλνουμε ένα μήνυμα: η τοπική αυτοδιοίκηση έχει καθήκον να βοηθήσει τους νέους και να αλλάξει την Καβάλα.

Οι νέοι είναι οι πιο πολύτιμοι σύμμαχοί μας στην προσπάθεια να πάμε την Καβάλα και τους Φιλίππους εκεί που τους αξίζει: Ψηλά!».