Ο Τάκης Αγγελίδης θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ

Μετά τον απερχόμενο πρόεδρο Λάζαρο Σαρηγιαννίδη παραιτήθηκαν και οι δύο Καθηγητές-εκπρόσωποι του ΔΙΠΑΕ στο ΔΣ της Επιχείρησης - Ποιος θα προταθεί για Αντιπρόεδρος

Τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει για πρώτη φορά μέσα στο 2020 το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας [διαβάστε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης εδώ]. Σε αυτή την πρώτη «πανηγυρική» συνεδρίαση θα γίνει -έναν μήνα μετά την παραίτηση του Λάζαρου Σαρηγιαννίδη– και ο ορισμός του προσώπου που θα αναλάβει το «τιμόνι» της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καβάλας ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας θα προτείνει για νέο πρόεδρο της Επιχείρησης τον μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρο και μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας Τάκη Αγγελίδη.




Ωστόσο, οι αντικαταστάσεις που θα πρέπει να «περάσουν» από το Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Δευτέρας είναι στο σύνολο τρεις (3), αφού μετά τη «μεταπήδηση» από την αντιπροεδρεία στην προεδρεία Αγγελίδη, θα πρέπει να οριστεί νέος αντιπρόεδρος στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι επίσης «εξωκοινοβουλευτικός», δεν θα πρόκειται, δηλαδή, για δημοτικό σύμβουλο, αλλά για νέο επιστήμονα που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην πόλη της Καβάλας.

Επιπρόσθετα, το Σώμα θα πρέπει να ορίσει και άλλους δύο (2) αντικαταστάτες στο ΔΣ της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, ένα τακτικό μέλος και ένα αναπληρωματικό, αφού της παραίτησης Σαρηγιαννίδη είχαν ακολουθήσει ακόμη δύο παραιτήσεις, αυτές των εκπροσώπων του Διεθνούς Πανεπιστημίου στη Διοίκηση της Επιχείρησης:

  1. του Καθηγητή Δημήτρη Μαδυτινού [τακτικό μέλος] και
  2. του Καθηγητή Μιχάλη Πιπιλιαγκόπουλου [αναπληρωματικό μέλος.