Α. Ιωσηφίδου: Μνημείο ασέλγειας στην ιστορία και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Με φίμωσαν!

«Πύρινη» ανακοίνωση της πρώην προέδρου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ με αφορμή τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον TAP και τον διαγωνισμό για το «Σύστημα Marketing της πόλης της Καβάλας»

Για «αυταπόδεικτη προσπάθεια παραπλάνησης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας» κάνει λόγο σε «αιχμηρή» ανακοίνωσή της η Αναστασία Ιωσηφίδου με αφορμή τη συζήτηση δύο θεμάτων στην τελευταία, δέκατη (διαδικτυακή) συνεδρίαση του Σώματος: 1). την έγκριση σύμβασης παραχώρησης δικαιώματος χρήσης και σύναψης προσυμφώνου δουλείας διόδου επί ακινήτου ιδιοκτησίας της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» προς την εταιρεία «Trans Adriatic Pipeline-Τ.Α.Ρ.» και 2). τον ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ για το «Σύστημα Marketing της πόλης της Καβάλας» (εκτός ημερήσιας διάταξης).

Η δημοτική σύμβουλος της «Ανάσας» και πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ είχε πάρει τον λόγο και για τα δύο θέματα στην επίμαχη συνεδρίαση, ανεβάζοντας ιδιαίτερα τους τόνους και διαμαρτυρόμενη εντόνως. Δείτε όλη τη συνεδρίαση σε βίντεο [οι παρεμβάσεις Ιωσηφίδου στο 02:50 και στο 05:00]:

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ ανακοίνωσε την κήρυξη του διαγωνισμού ως «άγονη» αφού δεν κατατέθηκε καμία προσφορά, αφήνοντας «αιχμές» για όσους «αναρμοδίως» κατέθεσαν τις ενστάσεις τους αλλά και υπόνοιες για προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Αναστασίας Ιωσηφίδου επί των δύο θεμάτων που συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ζητώ την προστασία του σώματος καθώς και την εφαρμογή όσων προβλέπει ο νόμος και ο κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου…

«H τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελεί ένα μνημείο ψέματος και ασέλγειας επάνω στην ιστορία και τους δημοκρατικούς θεσμούς που διέπουν τη λειτουργία του ανωτάτου οργάνου του Δήμου μας.

Αιτία αποτελούν όσα ψευδώς ειπώθηκαν και όσα επιμελώς προσπάθησε να αποκρύψει η σημερινή Δημοτική Αρχή, φιμώνοντας μάλιστα δημοτικούς συμβούλους σχετικά με το θέμα αφενός του ΤΑΠ και αφετέρου των καταγγελιών για «φωτογραφικό» διαγωνισμό της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

Αρχικά και όσον αφορά το θέμα του ΤΑΠ το οποίο όλως περιέργως  εισηγήθηκε εξωτερική συνεργάτις της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, υπήρξε αυταπόδεικτη προσπάθεια παραπλάνησης του Δημοτικού Συμβουλίου αφού:

Α) Αναφέρθηκε ψευδώς ότι μία φορά το θέμα απασχόλησε την προηγούμενη διοίκηση στην οποία ο ΤΑΠ έδινε 2787,44  ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα ο ΤΑΠ αρχικά ζήτησε δωρεάν να του παραχωρηθεί δίοδος, πράγμα το οποίο δεν δέχθηκε με την από 17/8/2017 απόφαση του το Δ.Σ. της επιχείρησης, επανήλθε με πρόταση 2787,44 ευρώ, την οποία απέρριψε εκ νέου με την από 13/10/2017 απόφαση του το Δ.Σ και για τρίτη φορά έκανε  προσπάθεια συμβιβασμού λίγο πριν την έκδοση της αποφάσεως του δικαστηρίου,  ανεβάζοντας το ποσό στις 22.500 ευρώ.

Β) Αναφέρθηκε ψευδέστατα και ανερυθρίαστα ότι η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ «έχασε» τη δικαστική διαμάχη με τον ΤΑΠ και ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι άλλοι ρωτούσαν επίμονα και άλλοι διαμαρτυρόντουσαν, μόνο μετά τη δική μου παρέμβαση, οπότε και επιδείχθηκε η απόφαση του δικαστηρίου της 22 Απριλίου του 2019, που δικαιώνει τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ έναντι του ΤΑΠ, ανακάλεσαν λέγοντας ότι «έγινε λάθος»!!!

Γ) Αποκρύφτηκε ότι επί της διοίκησής μου και έπειτα από εξώδικο που απέστειλα την 18η Μαρτίου 2019 υποχρεώθηκε ο ΤΑΠ να αποστείλει τον Αύγουστο του 2019 έγγραφη προσφορά  35.000 Ευρώ για άλλη έκταση, από την οποία διήλθε ο αγωγός  και δεν αποζημίωνε την επιχείρηση, θεωρώντας αυθαίρετα την έκταση αυτή ως κοινόχρηστη, παρουσιάζοντας μάλιστα την εξέλιξη αυτή ως παραχώρηση του ΤΑΠ στην δική τους διοίκηση!!!

Στην πραγματικότητα λοιπόν η σημερινή Δημοτική Αρχή,  το μόνο που θέλει να κάνει είναι να εισπράξει, χωρίς καμία άλλη διαπραγμάτευση όσα ήδη έδινε ο ΤΑΠ στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

Τέλος στην υπόθεση της καταγγελίας για φωτογραφικό διαγωνισμό, αφού επιχειρήθηκε η φίμωσή μου (με κλειστά μικρόφωνα της τηλεδιάσκεψης τα οποία προκάλεσαν την ανθρώπινη οργή μου), αποκρύφτηκε τόσο την ημέρα εκείνη όσο και την επομένη η αποστολή και δεύτερης επιστολής διαμαρτυρίας από άλλη εταιρία η οποία είχε ως αποδέκτες τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου όπως και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και η οποία εάν δεν «ξέφευγε» από το στόμα του προέδρου της επιχείρησης θα την αγνοούσαμε, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει κοινοποιηθεί σε κανέναν. Μάλιστα το γεγονός αυτό θέτει σε αμφισβήτηση το κύρος της διαγωνιστικής διαδικασίας, καθώς θα έπρεπε να συγκληθεί εκτάκτως το ΔΣ της επιχείρησης προκειμένου να λάβει σχετική απόφαση, πράγμα όμως που δεν έγινε, δίνοντας τη δυνατότητα σήμερα σε οποιαδήποτε εταιρία να καταθέσει ένσταση στην αρμόδια επιτροπή.

Δυστυχώς για όλη αυτή την κατάσταση αποκλειστική ευθύνη φέρει η σημερινή Διοίκηση και ιδιαίτερα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ ο οποίος επέτρεψε σε εξωτερική συνεργάτιδα της επιχείρησης να προβεί στις προαναφερόμενες πράξεις. Θέτω το θέμα σε γνώση των δημοτικών συμβούλων το οποίο θα θέσω στην επόμενη συνεδρίαση ζητώντας την προστασία του σώματος, καθώς και την εφαρμογή όσων προβλέπει ο νόμος και ο κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου».

Αναστασία Ιωσηφίδου
Δημοτική Σύμβουλος