Δήμος Καβάλας: Στον «αέρα» και πάλι τα ανταποδοτικά τέλη

«Μπαλάκι» μεταξύ Αποκεντρωμένης και Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα, με την αντιπολίτευση να καταψηφίζει την πρόταση της Διοίκησης Μουριάδη με 18-10 ψήφους

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 30 Δεκεμβρίου 2020, με μοναδικό θέμα τον καθορισμό των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού για το οικονομικό έτος 2021. Η συνεδρίαση ήταν η τελευταία για το 2020, όχι όμως και για το εν λόγω θέμα, καθώς η αντιπολίτευση καταψήφισε την πρόταση της Διοίκησης Μουριάδη με 18 έναντι 10 ψήφων.

Το θέμα επιστρέφει και πάλι στην Αποκεντρωμένη στην οποία θα προσφύγει αυτήν τη φορά ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης και ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Κουνάκος (Όμορφη Πόλη-Πρώτη Ξανά).

Υπενθυμίζεται ότι πριν από έναν μήνα είχε εγκριθεί η πρόταση του Νίκου Ξανθόπουλου (Συνεργασία για την Καβάλα) με 15 ψήφους υπέρ και 13 κατά για μείωση των τελών κατά 45%, έναντι της πρότασης της Διοίκησης Μουριάδη για μείωση της τάξης του 15% [διαβάστε εδώ].

Η εν λόγω πρόταση είχε απορριφθεί από την Αποκεντρωμένη, «επέστρεψε» στο Δημοτικό Συμβούλιο για να… «ξαναπάει» στην Αποκεντρωμένη, με τα ανταποδοτικά τέλη να βρίσκονται στον «αέρα», ενώ σημειώνεται ότι πριν από τη σημερινή συνεδρίαση, Δήμαρχος και επικεφαλής των τεσσάρων παρατάξεων οι οποίες συμμετείχαν στη συνεδρίαση δεν κατάφεραν να βρουν χρυσή τομή κατά την επικοινωνία η οποία προηγήθηκε.