Δήμος Καβάλας/Together in Sport: Γνωρίζοντας τα Ολυμπιακά Αθλήματα [φωτογραφίες]

Τα παιδιά του προγράμματος Θερινής απασχόλησης και της Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων γνώρισαν αθλήματα των Ολυμπιακών αγώνων από γυμναστές στον εξωτερικό χώρο του κλειστού της Καλαμίτσας

Τα παιδιά εργαζόμενων γονιών που παρακολουθούν το Πρόγραμμα Ημερήσιας Θερινής Απασχόλησης και 7 παιδιά από την Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων, το πρωί της Παρασκευής είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα Ολυμπιακά Αθλήματα.

Η δράση πραγματοποιήθηκε από γυμναστές στον εξωτερικό χώρο του κλειστού γυμναστηρίου της Καλαμίτσας «Ανθή Δήμογλου», στο πλαίσιο του Προγράμματος TOGETHER in SPORT, σε συνεργασία με την «ΜΕΤΑδραση-Δράση για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη».

Την δράση παρακολούθησε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης, συνοδευόμενος από τα μέλη της διοίκησης του ΝΠΔΔ «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη-Προσχολική Αγωγή», Ανθή Χατζηφραντζή και Παύλο Χαβιαρόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο «Τogether in Sport» χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ-AMIF), μέσω της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Προσφύγων της Γερμανίας (BAMF), και υλοποιείται από τη Γερμανική Ολυμπιακή Αθλητική Συνομοσπονδία (DOSB) και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ). Την ευθύνη του συντονισμού έχει η ελληνική οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών «ΜΕΤΑδραση-Δράση για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη», σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας.