Λαϊκή Συσπείρωση: Ψευτοδίλημμα η θέση της λαϊκής αγοράς των Κρηνίδων

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης, που πρόσκειται στο ΚΚΕ, για το θέμα που θα συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο

Ψευτοδίλημμα χαρακτηρίζει ο Χρήστος Ποτόλιας την κουβέντα που έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό αναφορικά με το που θα πραγματοποιείται η Λαϊκή αγορά των Κρηνίδων. Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καβάλας τονίζει ότι η μόνη ρεαλιστική λύση, είναι αυτή που προτείνει το ΚΚΕ για κοινωνική λαϊκή συμμαχία των παραγωγών και μικρεμπόρων της λαϊκής αγοράς ενάντια στην πολιτική που κλείνει λαϊκές και μικρομάγαζα.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρει:

«Είναι αποπροσανατολιστικό, διασπαστικό και επικίνδυνο τελικά ψευτοδίλημμα το ερώτημα για τη θέση της Λαϊκής στις Κρηνίδες.

Το πρόβλημα δε βρίσκεται στο χώρο όπου θα γίνεται η λαϊκή αγορά, όσο και αν προσπαθούν τοπικοί και μη “άρχοντες” να το περιορίσουν σε αυτό. Αλλού βρίσκεται το πρόβλημα των παραγωγών και μικρεμπόρων της λαϊκής αγοράς των Κρηνίδων, καθώς και των μικροεπιχειρηματιών του Εμπορικού Συλλόγου.

Η αναδουλειά τους οφείλεται στο ότι τα λαϊκά νοικοκυριά, οι μικρομεσαίοι αγρότες που ξεκληρίζει η ΚΑΠ (αγροτική πολιτική) των Κρηνίδων καθώς και των γύρω χωριών, όσοι απέμειναν στον τόπο τους (βλέπε μείωση πληθυσμού πρόσφατης απογραφής), δεν έχουν εισόδημα ούτε από τις λαϊκές να ψωνίζουν. Η διαχρονική αντιλαϊκή οικονομική πολιτική όλων των κυβερνήσεων, την οποία συμπληρώνουν τα δημοτικά τέλη, φόροι και χαράτσια και οι ανταποδοτικές υπηρεσίες του δήμου, έχουν “στεγνώσει” το λαϊκό εισόδημα. Παράλληλα τα μεγάλα πολυκαταστήματα παίρνουν την μερίδα του λέοντος από το λαϊκό εισόδημα, και εκτοπίζουν, έχουν εκτοπίσει ήδη δεκάδες μικρομάγαζα και όσα παραμένουν παλεύουν για ένα μεροκάματο αφού έχουν να αντιμετωπίσουν, μαζί με την αναδουλειά και την άγρια φορολόγηση κράτους και δήμου.

Αλλού συνεπώς χρειάζεται να ψάξουν για τη λύση στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί και μικρέμποροι της λαϊκής των Κρηνίδων, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, τα λαϊκά στρώματα, οι εργαζόμενοι της πόλης και των χωριών, οι αγρότες του κάμπου.

Όπου και να πάει η λαϊκή των Κρηνίδων τα προβλήματα θα την ακολουθήσουν. Αυτό που χρειάζεται να κάνουν όλοι οι εμπλεκόμενοι με τη λαϊκή των Κρηνίδων είναι να παραμερίσουν τα μικροσυμφέροντα που τους χωρίζουν, μικροσυμφέροντα που δικαίως έχουν γιατί πρόκειται για την επιβίωσή τους και να δουν την μεγάλη εικόνα, να αντιμετωπίσουν αυτούς που πραγματικά τους παίρνουν τη μπουκιά από το στόμα.

Η μόνη ρεαλιστική και με προοπτική λύση, όπου τελικά και αν πάει η λαϊκή, είναι αυτή που προτείνει το ΚΚΕ: κοινωνική λαϊκή συμμαχία των παραγωγών και μικρεμπόρων της λαϊκής αγοράς, των μικροεπιχειρηματιών, των αγροτών, συνολικά των λαϊκών στρωμάτων, ενάντια στην πολιτική που κλείνει λαϊκές και μικρομάγαζα, την πολιτική που ξεζουμίζει το λαϊκό εισόδημα, που ξεκληρίζει τους αγρότες. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Όλοι οι άλλοι δρόμοι που δοκιμάστηκαν δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα, χειροτέρεψαν την κατάσταση, χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Σε αυτή τη συμμαχία η Λ.Σ. συνολικά το ΚΚΕ θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις…»