Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας επιστρέφει στις συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη

Παρελθόν το δια ζώσης και το μικτό σύστημα – Διαβάστε όλα τα θέματα που θα συζητηθούν

Επιστροφή στις συνεδριάσεις για το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας μετά την Αυγουστιάτικη… ραστώνη, με τη συνεδρίαση να ορίζεται για τη Δευτέρα 29 Αυγούστου στις 19.00. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες πάντως και προφανώς λόγω της επιβαρυμένης κατάστασης με τον κορονοϊό δεν θα είναι δια ζώσης ή με μικτό σύστημα, αλλά μόνο με τηλεδιάσκεψη (σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 41, 78 και 74 του ν. 4954/2022 (Α ́136) του ΥΠ.ΕΣ.).

Τα τρία πρώτα θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορούν την επικείμενη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Καβάλα, στη διάρκεια της οποίας θα βραβευθεί ο Παναγιώτατος, όπως και Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας (που θα βρίσκεται στην Καβάλα, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β’ θα αναγορευτεί επίτιμος Δημότης Καβάλας.

Η Ημερήσια Διάταξη

  1. Αναγόρευση του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου Β’, ως επίτιμου Δημότη Καβάλας.
  2. Βράβευση του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.
  3. Βράβευση του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιου.
  4. Σύνδεση Δημοτικών Κτιρίων του Δήμου Καβάλας με το Δίκτυο Διανομής Φυσικού Αερίου και χορήγηση εξουσιοδότησης για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης σύνδεσης.
  5. 12η Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Καβάλας οικονομικού έτους 2022.
  6. Καθορισμός κωδικού αριθμού δαπανών, προϋπολογισμού οικ. Έτους 2022, δεκτικού στην έκδοση ενταλμάτων προπληρωμής.
  7. Απευθείας αγορά ακινήτου στην οδό Φιλώτα 14.
  8. ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ’ ΑΡ. 7/2019 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΥΠ’ΑΡ. 527/2014 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΑΡΣΗΣ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΗΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ, και αφορά στην Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου σε ακίνητο επί ανώνυμης παρόδου της οδού Ξεναγόρα στη Καβάλα.
  9. Άδεια επέμβασης σε κοινόχρηστο χώρο μεταξύ των οδών Εγνατίας & Ναυπλίου.
  10. Άδεια τοποθέτησης λυόμενων και προσωρινών κατασκευών σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Δημοτική Κοινότητα Κρηνίδων ιδιοκτησίας κ. Αρσονιάδη Χαράλαμπου.
  11. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Αντικατάσταση πυροσβεστικών κρουνών».
  12. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Αντικατάσταση Φωτιστικών Σωμάτων στο Περιγιάλι Καβάλας».
  13. Έγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου με τίτλο: «ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΕΤΟΥΣ 2020».
  14. Συγκρότηση επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής παραλαβής του έργου «Αντικατάσταση Πυροσβεστικών κρουνών 2020-2021».
  15. Ορισμός χρόνου επιμήκυνσης σύμφωνα με την παρ. 1α) αρθρ.153 Ν.4938/06-06-2022 (ΦΕΚ Α ́109/06-06-2022) για την κατασκευή του έργου: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΕΟΚ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ» MIS: 5001360 (Ενάριθμος: 2017ΣΕ27510039).
  16. Εισήγηση για έγκριση ή μη τοποθέτησης κατασκευής τέντας σκίασης σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της οδού Φιλελλήνων και Ερμού 14 ιδιοκτησίας της εταιρείας ́ ́Θ. Μακαρίτης και ΣΙΑ Ο.Ε. ́ ́
  17. Αποδοχή αίτησης παραίτησης του κ. Μπαρντακτζιάν Μάρκου από αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» και αντικατάστασή του.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μεταδίδονται ζωντανά μέσω του διαδικτύου στην διεύθυνση της ιστοσελίδας του Δήμου Καβάλας (www.kavala.gov.gr), και μέσω facebook.