Λαϊκή Συσπείρωση: Αποχή από τη συζήτηση για την παραχώρηση γηπέδων στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης Χρήστου Ποτόλια που εξηγεί τους λόγους της απόφαση του

Δε θα συμμετέχει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, όπου θα συζητηθεί η παραχώρηση των γηπέδων στους συλλόγους του Δήμου, η Λαϊκή Συσπείρωση. Με ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ, Χρήστος Ποτόλιας, τονίζει ότι δεν θέλει να νομιμοποιήσει τη διαιώνιση της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στο χώρο, γι’ αυτό και δε θα συμμετέχει. Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά:

«Τεράστια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία της πόλης. Ουσιαστικά λειτουργούν με την αγάπη και το μεράκι για το άθλημα παιδιών, γονιών, προπονητών, παραγόντων, χωρίς την οικονομική στήριξη της πολιτείας (κράτος, Τοπική Διοίκηση).

Επί πλέον τεράστιο πρόβλημα είναι τα γήπεδα τα οποία εκτός του ότι δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες, είναι χωρίς άδειες λειτουργίας γεγονός που δυσχεραίνει την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Από την άλλη με πακτωλό εκατομμυρίων ενισχύονται οι μεγάλες επαγγελματικές ΠΑΕ, τα “μαγαζιά” γωνία δηλαδή των μεγαλοιδιοκτητών τους.

Αυτή η πολιτική, διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων αλλά και των τοπικών ηγεσιών, μαρτυρά ότι θέλουν τους νέους μόνο θεατές – καταναλωτές του ωραιότερου αθλήματος και όχι πρωταγωνιστές μέσα στα γήπεδα.

Η κατάσταση δεν αντιμετωπίζεται με ένα Ναι ή Όχι στην παραχώρηση των γηπέδων σύμφωνα με τις εισηγήσεις της σημερινής συνεδρίασης. Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, χρειάζεται σύγκρουση με αυτή την πολιτική, σύγκρουση που μόνο αθλητές, προπονητές, γονείς και τοπικοί παράγοντες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, με το συντονισμένο αγώνα τους μπορούν να κάνουν. Σε τέτοια σύγκρουση η Λαϊκή Συσπείρωση θα δώσει όλες τις δυνάμεις της.

Σε αυτή την κατεύθυνση απέχει από τη σημερινή συνεδρίαση για να μη νομιμοποιήσει τη διαιώνιση αυτής της απαράδεκτης κατάστασης».