Ημερίδα με θέμα την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας

Πότε θα τεθεί σε παραγωγική λειτουργία η νέα ηλεκτρονική διαδικασία και ποιες ηλεκτρονικές υπηρεσίες απλοποιεί προς όφελος των δημοτών και των συμβολαιογράφων

Ο Δήμος Καβάλας, σε συνέχεια των ψηφιακών μεταρρυθμίσεων που έχει προβεί για τις βεβαιώσεις μη οφειλής ΤΑΠ και στη συνεχή προσπάθειά του για παροχή απλοποιημένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, διοργάνωσε το απόγευμα της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου 2022 στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», μια ενημερωτική ημερίδα προκειμένου να παρουσιάσει στους συμβολαιογράφους του Νόμου τη νέα ολοκληρωμένη ηλεκτρονική διαδικασία μέσω της οποίας θα πραγματοποιείται πλέον η κατάθεση της αίτησης, η έκδοση της Βεβαίωσης μη οφειλής ΤΑΠ και η πιθανή πληρωμή της εγγύησης ή της οφειλής ΤΑΠ εύκολα και γρήγορα χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία ιδιοκτητών και συμβολαιογράφων.

Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι η εξυπηρέτηση όλων των δημοτών και των συμβολαιογράφων του Δήμου με παράλληλη διασφάλιση της ορθότητας, αλλά και της ευελιξίας των διαδικασιών.

Στην ημερίδα παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας, Ιωάννης Προμούσας, υπηρεσιακοί παράγοντες και συμβολαιογράφοι του Νομού.

Ο κ. Προμούσας, αφού ευχαρίστησε αρχικά όλους τους συμβολαιογράφους για την πολύ καλή συνεργασία, τόνισε ότι η προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου είναι συνεχής, επισήμανε την άψογη συνεργασία με τη Διεύθυνση Ψηφιακών και τον κοινό στόχο για την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους δημότες.

Τέλος, έκανε μια μικρή αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν, τονίζοντας ότι περάσαμε πλέον από την εποχή των χειρόγραφων αιτήσεων, των συσσωρευόμενων αιτημάτων και της αναμονής πολλών ημέρων για την έκδοση μια βεβαίωσης ΤΑΠ, στην περίοδο των ψηφιακών διαδικασιών και της ευέλικτης έκδοσης βεβαιώσεων μέσα σε μια ημέρα.

Μετά το τέλος της παρουσίασης επιλύθηκαν απορίες των συμβολαιογράφων και δόθηκε έντυπο υλικό χρήσης της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Η νέα ηλεκτρονική διαδικασία θα τεθεί σε παραγωγική λειτουργία από την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022.