Δήμος Καβάλας: Εκκίνηση στον φετινό σχολικό μαραθώνιο ανακύκλωσης «Πάμε Ανακύκλωση» [φωτογραφίες]

Στη φετινή 3 χρονιά του προγράμματος θα συμμετέχουν και τα Γυμνάσια ενώ οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να ανακυκλώνουν, επίσης, αλουμίνιο και τηγανέλαιο

Πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Δευτέρας 14 Νοεμβρίου 2022, η έναρξη της φετινής περιόδου του προγράμματος ευαισθητοποίησης των μαθητών στο θέμα της Ανακύκλωσης, μέσω του Σχολικού Μαραθωνίου «Πάμε Ανακύκλωση», που εφαρμόζει ο Δήμος Καβάλας, για τρίτη συνεχή χρονιά. Μάλιστα, ύστερα από τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα του Σχολικού Μαραθωνίου στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία, φέτος το πρόγραμμα επεκτείνεται και στα Γυμνάσια του Δήμου Καβάλας.

Η έναρξη έγινε στο 12ο Δημοτικό Σχολείο και στο 4ο Γυμνάσιο Καβάλας, παρουσία του Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής, Κυριάκου Σταυρίδη, του συμβούλου του Δημάρχου Καβάλας, σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων, Κώστα Κητή, και της εκπρόσωπου της Followgreen, Χρυσάνθης Μακρή.

Όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του προγράμματος, πέρα από το χαρτί, το πλαστικό και τις μπαταρίες, από φέτος, οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να ανακυκλώνουν, επίσης, το αλουμίνιο και το τηγανέλαιο.

Ο κ. Κητής και η κ. Μακρή συνομίλησαν με τους μαθητές, απάντησαν σε απορίες τους και εξήγησαν τους όρους του Σχολικού Μαραθωνίου.

Ο, δε, Αντιδήμαρχος, μίλησε για τα στοιχεία των προηγούμενων ετών, τα οποία χαρακτήρισε ενθαρρυντικά, ευχαρίστησε μαθητές, γονείς και δασκάλους για τη συνδρομή τους και τόνισε ότι ο Δήμος Καβάλας φιλοδοξεί να βάλει στη φιλοσοφία της Ανακύκλωσης όλους τους μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Η σχολική δράση, πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, τη ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ, την Αφής ΑΕ, τα “Τηγανέλαια Θράκης”, και τον Οργανισμό “Κάθε κουτί μετράει”, στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen.

Οι πόντοι θα συγκεντρώνονται ανάλογα με τη ποσότητα των υλικών που έχει συλλέξει κάθε σχολείο.

Επιπλέον, οι γονείς θα μπορούν να ενισχύουν την προσπάθεια των παιδιών, προσκομίζοντας τα ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγουν στο σπίτι και δωρίζοντας πόντους στα σχολεία, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen.

Οι επιδόσεις των μαθητών σχετικά με την σχολική δράση θα καταγράφονται ηλεκτρονικά στη σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ».

Μετά το πέρας του Σχολικού Μαραθωνίου 2022-2023, θα επιβραβευτούν σε ειδική εκδήλωση, όλα τα σχολεία για την προσπάθεια που κατέβαλαν.

(Δελτίο Τύπου)