Δήμος Καβάλας-ΔΕΥΑΚ: Στα Δικαστήρια διευθετήθηκε το θέμα με τις οπτικές ίνες και τις ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης

Η εταιρεία θα πρέπει να ακολουθεί πλέον τις οδηγίες των στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας και της ΔΕΥΑΚ για την άμεση αποκατάσταση του οδικού δικτύου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου 2022 η εκδίκαση της προσωρινής διαταγής που κατέθεσαν ο Δήμος Καβάλας και η ΔΕΥΑΚ κατά ιδιωτικής εταιρείας οπτικών ινών, η οποία πραγματοποιεί εργασίες τους τελευταίους μήνες σε διάφορα σημεία της πόλης.

Όπως αποφασίστηκε, ενώπιον της προέδρου του Δικαστηρίου, θα υπογραφεί μνημόνιο συνεννόησης ανάμεσα στις δύο πλευρές, σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία θα ακολουθεί τις οδηγίες των στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας και της ΔΕΥΑΚ, για την άμεση αποκατάσταση του οδικού δικτύου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών τοποθέτησης οπτικών ινών.

«Οι βλάβες στην πόλη μας από τις εργασίες που πραγματοποιεί η εταιρεία οπτικών ινών είναι πολλές. Δεν γίνεται να μένουν χωρίς νερό οι συμπολίτες μας και να κινδυνεύουν από την κακή ή καθυστερημένη αποκατάσταση του οδοστρώματος. Πρέπει να καταλάβει η εταιρεία ότι οφείλει να σέβεται την πόλη που τη φιλοξενεί», δήλωσε ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης.

«Όλοι θέλουμε να γίνονται σημαντικά έργα στην πόλη μας, αλλά όχι με αυτό τον τρόπο. Γι’ αυτό, όπως συμφωνήσαμε με τους εκπροσώπους της εταιρείας οπτικών ινών, όλες οι εργασίες από εδώ και πέρα θα εκτελούνται με τις υποδείξεις των υπηρεσιακών παραγόντων της ΔΕΥΑΚ και του Δήμου Καβάλας. Είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα των πολίτων της Καβάλας», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος ΔΕΥΑΚ, Απόστολος Χρόνης.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη κατατέθηκε και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ίδιας εταιρείας, η οποία θα εκδικαστεί στις 13 Δεκεμβρίου 2022.