Λαϊκή Συσπείρωση: Απέχουμε από τη φαρσοκωμωδία για το παγοδρόμιο

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ αναφορικά με την υπόθεση της αδειοδότησης της επιχείρησης και τις σχετικές ψηφοφορίες στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας

Να απέχει εκ νέου από την ψηφοφορία για την αδειοδότηση του παγοδρομίου στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, αποφάσισε η Λαϊκή Συσπείρωση με τον δημοτικό της σύμβουλο Χρήστο Ποτόλια να δηλώνει ότι θεωρεί όλη αυτή την υπόθεση ως φαρσοκωμωδία.

Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά:

«Αποτελεί πρόκληση και σκάνδαλο, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της τεράστιας ακρίβειας, η παραχώρηση της πλατείας (δημόσιας-δημοτικής γης) για εμπορική εκμετάλλευση, καθότι, προκειμένου οι συμπολίτες μας να ικανοποιήσουν εν όψη μάλιστα και των εορτών την  ανάγκη για διασκέδαση και αναψυχή, κυρίως των παιδιών τους, θα αναγκαστούν να βάλουν ξανά και ξανά το χέρι στη τσέπη.

Θεωρούμε ότι με ευθύνη και έξοδα του δήμου θα έπρεπε να εξασφαλίζεται ο απαραίτητος εξοπλισμός, το προσωπικό και να παίρνονται τέτοιες πρωτοβουλίες για να τις απολαμβάνουν δωρεάν οι δημότες της Καβάλας.

Σε ότι αφορά δε το γεγονός ότι πριν λάβει απόφαση και μάλιστα με δύο (!;) “κατεπείγουσες” συνεδριάσεις το Δημοτικό Συμβούλιο για την παραχώρηση, ήδη από 05-12-2022 ξεκίνησαν οι εργασίες τοποθέτησης του παγοδρομίου, αποτελεί εμπαιγμό και κοροϊδία, καθώς και προσπάθεια από διοίκηση και “αντιπολίτευση” να ρίξουν στάχτη στα μάτια των συνδημοτών μας προκειμένου να κρύψουν την ουσία του ζητήματος, που είναι η εμπορική εκμετάλλευση δημοτικού χώρου σε βάρος της τσέπης των λαϊκών στρωμάτων.

Ωστόσο δεν πέφτουμε από τα σύννεφα γιατί αυτή είναι η “δημοκρατία” τους. Τόσο αυτών που διοικούν σήμερα, όσο και αυτών που βρίσκονται στην “αντιπολίτευση” και ακονίζουν τα ίδια αντιλαϊκά μαχαίρια, καθώς και η “δημοκρατία” του ευρωπαϊκού κεκτημένου, που όλοι προσκυνάνε…..

Για τους παραπάνω λόγους και επειδή δε θέλουμε να συμμετέχουμε στη φαρσοκωμωδία, απέχουμε από την ψηφοφορία»