Δήμος Καβάλας: Βραβεύτηκε για τον κυκλικό κόμβο, με τα μεταχειρισμένα ελαστικά, στη Νεάπολη

Απέσπασε το χάλκινο βραβείο στην κατηγορία «Ισόπεδοι και ανισόπεδοι κυκλοφοριακοί κόμβοι» στην τελετή των «Best City Awards 2023», που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία «Ισόπεδοι και ανισόπεδοι κυκλοφοριακοί κόμβοι» απέσπασε ο Δήμος Καβάλας, στην τελετή των “Best City Awards 2023, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Η επιβράβευση του Δήμου Καβάλας αφορά την τοποθέτηση μεταχειρισμένων ελαστικών για τη δημιουργία κυκλικού κόμβου στην περιοχή της Νεάπολης, στη συμβολή των οδών Καππαδοκίας και Μικράς Ασίας, με τον οποίο διευθετήθηκε η κυκλοφορία οχημάτων και μειώθηκε η επικινδυνότητα στη συγκεκριμένη διασταύρωση. Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω παρέμβαση έγινε τον Σεπτέμβριο του 2022, στο πλαίσιο των δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Τα Best City Awards τα μοναδικά βραβεία που επιβραβεύουν την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής στις ελληνικές πόλεις, διοργανώνει η Boussias Events, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ, της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για 7η χρονιά, ανέδειξαν κορυφαίες πρακτικές και λύσεις της χρονιάς που πέρασε, μιας χρονιάς εξαιρετικά δύσκολης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου δοκιμάστηκαν οι αντοχές συστημάτων και ανθρώπων. Παρ’ όλα αυτά, η Αυτοδιοίκηση με τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, απάντησαν στις προκλήσεις της εποχής και απέδειξαν ότι με ευελιξία, καινοτομία και εμπιστοσύνη μπορούν να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Σε μια γεμάτη αισιοδοξία εκδήλωση, τα περίπου 400 στελέχη των ΟΤΑ και των επιχειρήσεων, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, Μαυρουδή Βορίδη και του Προέδρου της Κριτικής Επιτροπής, Προέδρου της ΚΕΔΕ και Δημάρχου Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου, παρέλαβαν τα βραβεία τους, φωτογραφήθηκαν με συνεργάτες και μέλη της επιτροπής αξιολόγησης των βραβείων, και έκαναν δηλώσεις on camera και χαλαρή συζήτηση, υπό απόλυτα ασφαλείς συνθήκες, προσαρμοσμένες πλήρως στα υγειονομικά μέτρα των ημερών.

Το βραβείο για λογαριασμό του Δήμου Καβάλας παρέλαβε η συνεργάτιδα του Δήμου Καβάλας και στέλεχος της ΜΟΔ ΑΕ, Άρτεμις Νεστορή.

(Δελτίο Τύπου)