Θόδωρος Μουριάδης: Ο Μωυσής Ελισάφ θα βρίσκεται πάντα ανάμεσά μας

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση του Δημάρχου Καβάλας για τον θάνατο του Δημάρχου Ιωαννίνων

Τα θερμά του συλλυπητήρια εκφράζει ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, για τον θάνατο του Δημάρχου Ιωαννιτών, Μωυσή Ελισάφ [διαβάστε εδώ].

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση του Δημάρχου Καβάλας

Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για τον θάνατο του Μωυσή Ελισάφ, του Δημάρχου Ιωαννιτών, του πρώτου Εβραίου που εκλέχθηκε Δήμαρχος στην Ελλάδα και που έφυγε τόσο πρόωρα από κοντά μας.

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις 3 Απριλίου 2022 που στο πρόσωπό του ο Δήμος μας συμβολικά τίμησε όλα τα θύματα του Ολοκαυτώματος, βραβεύοντάς τον σε ειδική εκδήλωση.

Ο Μωυσής Ελισάφ θα βρίσκεται πάντα ανάμεσά μας, νοερός συνδρομητής στο Δίκτυο που θα δημιουργήσουμε με πόλεις που φιλοξενούσαν εβραϊκές κοινότητες και που επωφελήθηκαν από τη δραστηριότητά τους.

Θα τον έχουμε στην καρδιά μας, συνεχίζοντας τον αγώνα του για να μη χαθεί η συλλογική μνήμη της φρίκης του ναζισμού και για να απαλειφθούν από την κοινωνία ακραίες αντιλήψεις και φαιδρά συνωμοσιολογικά σενάρια.

Η κοινωνική, πολιτική και επιστημονική προσφορά του έχει αφήσει βαθύ αποτύπωμα στα Ιωάννινα, γι’ αυτό και η απώλειά του είναι τεράστια. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του, στους δημότες του και στην ισραηλιτική κοινότητα.