9ο Kavala Trail Run: Όλα έτοιμα για τον αγώνα-θεσμό στο περιαστικό δάσος της Καβάλας

Συνέντευξη τύπου για τη μεγάλη διοργάνωση του Δήμου Καβάλας και του ΕΟΣ 1933, που θα έχει αφετηρία και τερματισμό την περιοχή της Χωράφας, και στον οποίο φέτος θα συμμετέχουν 460 αθλητές από 15 πόλεις της Ελλάδας

Ο «Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας 1933» και ο Δήμος Καβάλας ανακοίνωσαν, σε συνέντευξη Τύπου, το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Μαρτίου, τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης του «9ου Kavala Trail Run», που θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, Γιάννης Προμούσας, εκπροσωπώντας την διοίκηση του Δήμου, ανέφερε ότι το Kavala Trail Run, πλέον, έχει γίνει θεσμός και ότι, εκτός από το γεγονός ότι προάγει τον αθλητισμό, φέρνει τους αθλητές κοντά στη φύση, αναδεικνύει το περιαστικό δάσος της πόλης και αναπτύσσει τον αθλητικό τουρισμό. Επίσης, έδωσε εύσημα στον ΕΟΣ Καβάλας 1933 για τις συνεχείς εργασίες συντήρησης που κάνει στα μονοπάτια μέσα στο δάσος, τα οποία θα χρησιμοποιήσουν και οι αθλητές την Κυριακή.

Εκ μέρους των διοργανωτών συλλόγων, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, Δέσποινα Μπλούκου, και το μέλος της διοίκησης του ΕΟΣ, Γιάννης Πρασίνης, ευχαρίστησαν τον Δήμο για την συνεχή συνεισφορά του στις διοργανώσεις του συλλόγου, και αναφέρθηκαν στις λεπτομέρειες των αγωνισμάτων.

Το «9ο Kavala Trail Run», διοργανώνει ο «ΕΟΣ Καβάλας 1933», ο οποίος είναι το αποτέλεσμα της πρόσφατης συνένωσης των τριών σχετικών τοπικών συλλόγων: Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος, Σύλλογος Χιονοδρομίας Ορειβασίας και Λέσχη Χιονοδρομίας Ορειβασίας. Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Καβάλας και η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, και σημαντικοί αρωγοί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χωράφας και ο ΑΟΚ.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν μεταξύ δύο διαδρομών:
◾13,5 χιλιομέτρων (δήλωσαν συμμετοχή 314 άτομα), που απαιτούν χρόνο 1 ωρών, και
◾5,5 χιλιομέτρων (δήλωσαν συμμετοχή 146 άτομα), που απαιτούν χρόνο 2 ωρών.

Οι 460 αθλητές που δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν είναι κάτοικοι των Νομών Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου, Σερρών, Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πέλλας, Λάρισας, Μαγνησίας, Εύβοιας, Σάμου και Αττικής.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί και τρίτος αγώνας, απόστασης 1 χιλιομέτρου, στον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά (μόνα ή με τους γονείς), των οποίων η συμμετοχή θα δηλωθεί πριν από την έναρξη του αγώνα, που έχει οριστεί στις 10:30.

Η έναρξη και ο τερματισμός θα γίνουν στην περιοχή της Χωράφας.