Μεγάλη Λέσχη Καβάλας: Παραμένει θερμοκοιτίδα καλλιτεχνών στο πλαίσιο του Kavala Crea Center. Διαβάστε τις νέες δράσεις

Ομαδική εικαστική έκθεση στη «μετά-Crea Centers» εποχή και πλήθος παράλληλων δράσεων

Η δομή Kavala Crea Center συνεχίζει τη λειτουργία του μετά το τέλος του έργου-Ομαδική εικαστική έκθεση στο ισόγειο χώρο της Μεγάλης Λέσχης (9-11 Μαΐου 2023).

Η δομή Kavala Crea Center, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου BSB 757 Crea Centers, του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Black Sea Basin 2014-2020 και φιλοξενείται στον χώρο της Μεγάλης Λέσχης, συνεχίζει τη λειτουργία της με μια ομαδική εικαστική έκθεση των καλλιτεχνών που φιλοξενεί.

To έργο Crea Centers που ολοκληρώθηκε στις 24 Μαρτίου 2023 και έδωσε χώρο εργασίας, τεχνογνωσία και υποστήριξε με σύγχρονο εξοπλισμό τους 60 καλλιτέχνες που συμμετείχαν σε αυτό.

Ο Δήμαρχος Καβάλας, με τη ολοκλήρωση του έργου, δεσμεύτηκε να συνεχίσει τη λειτουργία της Μεγάλης Λέσχης ως θερμοκοιτίδα καλλιτεχνών και έτσι εγκαινιάζεται η «μετά-Crea Centers» εποχή με μια ομαδική εικαστική έκθεση των καλλιτεχνών που υποστηρίχθηκαν από το έργο από τις 9-11 Μάϊου 2023, στον ισόγειο εκθεσιακό χώρο της Μεγάλης Λέσχης.

H ομαδική έκθεση θα φέρει τον τίτλο: «ΤέχνηςΖεῦξις-Connecting Creativity» και πέραν από την έκθεση των έργων των καλλιτεχνών, στο πλαίσιο του Crea Centers, θα διοργανωθούν πλήθος παράλληλων δράσεων, έτσι ώστε να παρουσιαστεί η λειτουργία του θεσμού του Kavala Crea Centers.

Έτσι, στις 9, 10 και 11 Μάϊου 2023, θα φιλοξενηθούν στη Μεγάλη Λέσχη, οι παρακάτω δράσεις:

Μια ομαδική εικαστική έκθεση με έργα των καλλιτεχνών-μελών του Kavala Crea Center, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μεγάλης Λέσχης. Η έκθεση αυτή θα είναι ανοιχτή και επισκέψιμη για το κοινό της Καβάλας από την Τρίτη 9 Μάϊου 2023 μέχρι και την Πέμπτη 11 Μάϊου 2023 κατά τις ώρες 10:00-14:00 και 18:00-21:00.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι:

  • Αγγέλου Θώμη
  • Βαλσαμίδης Στέλιος
  • Βουλγαρίδης Δημήτρης
  • Δεληγιαννίδης Αριστοτέλης
  • 4ο ΕΠΑΛ
  • Κασίμογλου Γεωργία
  • Κοτζαπαναγιώτης Γιάννης
  • Πέππα Άρτεμις
  • Ποθάκης Νίκος
  • Σταματιάδης Γιάννης
  • ΤΑΝΟ
  • Φωτοπούλου Φρίντα
  • Χατζηγιάννη Μαριέλπη
  • Χριστοπούλου Ελίζα

Masterclass Εταιρικής Ταυτότητας-Brand ID: Τι σημαίνει και γιατί είναι σημαντική, από την κ. Θώμη Αγγέλου-γραφίστρια, εικαστικός, στον ισόγειο χώρο της Μεγάλης Λέσχης, τη Τρίτη 9 Μαΐου 2023, 10:00-12.00 με συμμετέχοντες του μαθητές του 4ου ΕΠΑΛ, οι οποίοι θα εισαχθούν στην έννοια της εταιρικής ταυτότητας, στα βασικά βήματα για την δημιουργία της και σε καλές πρακτικές brand ID. Αυτό το masterclass θα είναι ανοιχτό για το κοινό.
Παράλληλο, συνεργατικό βιωματικό εργαστήριο, σε συνεργασία με τον κ. Η. Παπακωνσταντίνου, εκπαιδευτικό του 4ου ΕΠΑΛ (εργαστήριο χαρακτικής), αξιοποιώντας τις καλλιτεχνικές τεχνικές εκτύπωσης, της Μεταξοτυπίας και του Stencil, δημιουργούμε in house Brand Items, με χρήση στοιχείων από το CREA CENTERS BRAND ID.

Βιωματικό εργαστήριο στην τέχνη του Βιτρό, από τον Ι. Κοτζαπαναγιώτη, την Τετάρτη 10 Μάϊου 2023 και ώρα 19:00, στον ισόγειο χώρο της Μεγάλης Λέσχης.

Ομιλία με τίτλο «Εισαγωγή στα NFT» από τον Kadir TAMRAK/AivaSoft Co-Founder, Cekmecoy Crea Centers, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Πέμπτη 11 Μαΐου (16.00-18.00 με Live Streaming). Το NFT που αναλύεται σε: Non-fungible Tokens (μη ανταλλάξιμα)-Είναι περιουσιακά στοιχεία σε μορφή tokens κρυπτονομίσματος και λειτουργούν με βάση την τεχνολογία blockchain, όπως λειτουργούν και τα κρυπτονομίσματα, με την διαφορά ότι τα NFT είναι μοναδικά και αποτελούν την νέα τάση στην αγορά τέχνης.

Επιμέλεια Έκθεσης: Αναστάσιος Ζαχαρόπουλος

Με τις εκδηλώσεις αυτές, εδραιώνεται η λειτουργία του Kavala Crea Center και δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες να παρουσιάσουν το δικό του δημιουργικό έργο, καθώς και να έρθουν σε επαφή με τους καλλιτέχνες των άλλων συμμετεχουσών χωρών στο έργο. Παράλληλα, η δραστηριότητα αυτή ανοίγεται και στην πόλη και ακτινοβολεί νέες ιδέες και προσεγγίσεις στην τέχνη του σήμερα.

Περισσότερες πληροφορίες για τις παραπάνω εκδηλώσεις μπορείτε να αντλείτε από την ιστοσελίδα του έργου Kavala Great Club-Crea Centers και στο e-mail: [email protected].

Χορηγοί:

  • Οινοποιία Τσικρικώνη
  • Φούρνοι Φελλαχίδη
  • Αρτοποιείο Σκλαρή