Δήμος Καβάλας: Οι αθλητικοί σύλλογοι της Καβάλας «παίζουν μπάλα» στο… γήπεδο της ανακύκλωσης

Ξεκινάει η αθλητική δράση «Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση»-Η αθλητική κοινότητα διαδίδει το μήνυμα της ανακύκλωσης

Ξεκινάει στον Δήμο Καβάλας η αθλητική δράση «Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση», με την αθλητική κοινότητα να διαδίδει το μήνυμα της ανακύκλωσης, μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα ανακύκλωσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης followgreen.gr/kavala η οποία τα τελευταία τρία χρόνια λειτουργεί με επιτυχία.

Στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας, ο Δήμος υλοποιεί για 1η φορά τη δράση ανακύκλωσης στην αθλητική κοινότητα. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση των αθλητών, σχετικά με τα οφέλη της ανακύκλωσης, καθώς και η σταδιακή ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Στο πλαίσιο υλοποίησης, οι συμμετέχοντες καλούνται να συλλέξουν σε κάδους με την ειδική σήμανση ανακυκλώσιμες συσκευασίες από χαρτί, αλουμίνιο και πλαστικό. Οι κάδοι θα τοποθετηθούν εντός των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Η δράση με τίτλο «Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση» λαμβάνει προβολή μέσω της δημοτικής πλατφόρμας followgreen/kavala/contest. Τα ενεργά μέλη της πλατφόρμας έχουν την δυνατότητα να στηρίξουν τον αθλητικό σύλλογο της επιλογής τους, προσφέροντας πόντους επιβράβευσης από κάθε εκπαιδευτική τους δραστηριότητα. Οι πόντοι των μελών/χρηστών της δημοτικής πλατφόρμας συναθροίζονται και στη λήξη της περιβαλλοντικής δράσης ο αθλητικός σύλλογος με τους περισσότερους πόντους θα λάβει ένα χρηστικό δώρο για τις εγκαταστάσεις του.

«Ευελπιστούμε η αθλητική κοινότητα να επιδείξει έντονο ζήλο για την ανακύκλωση, να αναγνωρίσει τα οφέλη της και να αναπτύξει την περιβαλλοντική τους συνείδηση», αναφέρει ο Δήμος Καβάλας στο μήνυμά του.

H έναρξη του διαγωνισμού «Πάμε Ανακύκλωση» που αφορά τους αθλητικούς συλλόγους του Δήμου Καβάλας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2023 στις 17:00, στο ποδοσφαιρικό γήπεδο Πολύστυλου.