Μαθητές και καθηγητές από τη Νυρεμβέργη στο Δημαρχείο της Καβάλας

Επισκέφθηκαν τους Φιλίππους, τη Θάσο και αξιοθέατα της Καβάλας και είναι φιλοξενούμενοι ισάριθμων μαθητών του 1ου Γυμνασίου Καβάλας

Μαθητές και καθηγητές από το Johannes Scharrer Gymnasium της Νυρεμβέργης στο πλαίσιο προγράμματος Ανταλλαγής Μαθητών, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ελληνογερμανικό Ινστιτούτο Νεολαίας (ΕΓΙΝ), επισκέφθηκαν το πρωί της Τρίτης 9 Μαΐου 2023 το Δημαρχείο της Καβάλας.

Οι 12 Γερμανοί επισκέπτες είναι φιλοξενούμενοι ισάριθμων μαθητών του 1ου Γυμνασίου Καβάλας, βρίσκονται στην Καβάλα από τις 4 του μηνός και επισκέφθηκαν τους Φιλίππους, τη Θάσο και αξιοθέατα της Καβάλας. Θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους απόψε.

Στο Δημαρχείο τους υποδέχθηκε και τους ξενάγησε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης, ο οποίος τους μίλησε για την ιστορία της Καβάλας και του κτιρίου. Επίσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μετανάστευση Ελλήνων στη Γερμανία και στις ιδιαίτερες σχέσεις και τους στενούς δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δημοτών των αδελφοποιημένων πόλεων Καβάλας και Νυρεμβέργης.