Λαϊκή Συσπείρωση: Στήριξη στους δημοτικούς υπαλλήλους που θα «μπαλώσουν» τις τρύπες του ΕΚΑΒ

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ με αίτημα να παρθεί πίσω η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης οι εν λόγω εργαζόμενοι θα καλύψουν τα χιλιάδες κενά στο χώρο

Την πλήρη στήριξη της παράταξης του στους εργαζόμενους των Δήμων, που καλούνται (μαζί με πυροσβέστες και στρατιωτικούς) να καλύψουν τα πολλά κενά που παρατηρούνται στο ΕΚΑΒ, εκφράζει με ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση. Ο δημοτικός σύμβουλος της Χρήστος Ποτόλιας ζητάει άμεσες πρόσληψης μόνιμου προσωπικού σε όλες τις Δημοτικές Υπηρεσίες και για αυξήσεις μισθών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ενώνουμε τη φωνή μας με την κραυγή αγωνίας των εργαζομένων των Δήμων ενάντια στην ΠΝΠ για το ΕΚΑΒ.

Να πάρει πίσω τώρα την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση για το ΕΚΑΒ.

Απαιτούμε να στελεχωθεί τώρα πλήρως το ΕΚΑΒ με μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό και μέσα! Αποκλειστικά σύγχρονη, αναβαθμισμένη, δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο το λαό! Ενίσχυση και οργάνωση του συνόλου των δομών και των υπηρεσιών της χώρας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους!

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) με την οποία πυροσβέστες, στρατιωτικοί και υπάλληλοι ΟΤΑ θα αναλάβουν να «μπαλώσουν» τα χιλιάδες κενά του ΕΚΑΒ είναι σίγουρο ότι τίθεται σε αμφισβήτηση η ασφαλής και έγκαιρη διακομιδή ασθενών αφού με εκπαίδευση λίγων ωρών θα δοθούν αρμοδιότητες “Διασώστη – Πληρώματος Ασθενοφόρου” κάτι για το οποίο σύμφωνα με την απόφαση αριθμ. Γ6α/Γ.Π. 6693/2021 (ΦΕΚ 805/Β/1-3-2021) απαιτείται εκπαίδευση πέντε (5) εξαμήνων επιπέδου ΙΕΚ. Αυτή άλλωστε είναι και η διάρκεια σπουδών που εφαρμόζει το ΙΕΚ του ΕΚΑΒ σήμερα. Πρόκειται για μία επικίνδυνη εξέλιξη που οδηγεί με μαθητική ακρίβεια σε νέες κοιλάδες των Τεμπών.

Στηρίζουμε επίσης τους εργαζόμενους στους δήμους που διεκδικούν και αγωνίζονται:

  • Για άμεσες πρόσληψης μόνιμου προσωπικού σε όλες τις Δημοτικές Υπηρεσίες και για αυξήσεις μισθών σε όλες τις κατηγορίες εργαζομένων, καθότι οι “αυξήσεις ” που ανακοινώνει η Κυβέρνηση απέχουν πολύ από τις ανάγκες των εργαζομένων, ιδιαίτερα των χαμηλόμισθων των οποίων ο μισθός εξαντλείται μέσα στις πέντε πρώτες μέρες του μήνα.
  • Ενάντια στην πρόθεση της κυβέρνησης, με την ανοχή της ΚΕΔΕ, να παραχωρηθούν υπηρεσίες των Δήμων σε ιδιώτες.
  • Ενάντια στο Νόμο Χατζηδάκη και στις διώξεις που θα αντιμετωπίσουν διοικήσεις Σωματείων λόγο της δράσης τους, εξ αιτίας ρυθμίσεων του συγκεκριμένου νόμου.
  • Ενάντια στο νόμο για τη Δημοτική Αστυνομία που καλείται να λειτουργήσει σε ένα νέο περιβάλλον με έμφαση στην καταστολή.
  • Για την ανάγκη λήψης μέτρων ασφαλείας για τα συνεχόμενα ατυχήματα και δυστυχήματα στις υπηρεσίες καθαριότητας.

Για όλα αυτά τα ζητήματα η Λαϊκή Συσπείρωση στέκεται πλάι στους εργαζόμενους των Δήμων για την αποτροπή του εγκλήματος σχετικά με το ΕΚΑΒ, στηρίζοντας παράλληλα το σύνολο των δίκαιων  αιτημάτων τους…

ΥΓ: Γιατί πέρα από τα “οράματα-προγράμματα-άξιων-ικανών” υποψηφίων δημάρχων, υπάρχουν και οι εργαζόμενοι στο δήμο που κάνουν όλη τη δουλειά…»