Τα μέτρα για την αντιμετώπιση του καύσωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας

Επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου Καβάλας Νίκο Ξανθόπουλου, που ζητά το θέμα να εισαχθεί προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του οργάνου

Επιστολή προς το πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας καθώς και τους Δημοτικούς Συμβούλους απέστειλε ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Ξανθόπουλος με την οποία ζητάει να μάθει ποια μέτρα θα πάρει η διοίκηση του Δήμου Καβάλας για την ανακούφιση των εργαζομένων της αλλά και των ευπαθών ομάδων λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατούν.

Στην ίδια επιστολή ζητάει το θέμα να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναλυτικά:

«Από το Υπουργείο Εργασίας και την Διεύθυνση Υγείας και Ασφάλειας έχει σταλεί Εγκύκλιος που αφορά την λήψη μέτρων για την θερμική καταπόνηση των εργαζομένων ιδιαίτερα σε περιόδους καύσωνα.

Δεδομένου ότι δεν έχω αντιληφθεί πως η διοίκηση του δήμου Καβάλας έχει λάβει τα προληπτικά εκείνα μέτρα για την εξασφάλιση της υγείας των εργαζομένων του και την επίτευξη της προόδου των έργων που εκτελεί παρακαλώ:

  1. Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να γίνει αναλυτική ενημέρωση του σώματος, σχετικά με τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και υλοποιήσει.
  2. Η ενημέρωση του σώματος να περιλαμβάνει και τις ανάλογες πρωτοβουλίες που η διοίκηση έχει λάβει και στα λοιπά νομικά πρόσωπα του δήμου Καβάλας.
  3. Δεδομένου πως η αντιμετώπιση του καύσωνα επηρεάζει και συγκεκριμένες κατηγορίες συμπολιτών μας, να παρουσιαστεί και λήψη των ανάλογων μέτρων που τους αφορούν.

Υπενθυμίζω ότι επειδή οι δημοτικές αρχές είναι επιφορτισμένες με την εφαρμογή και ανάπτυξη πολιτικών στοχευμένων στις τοπικές κοινωνίες, η συζήτηση του θέματος κρίνεται αναγκαία».