Δήμος Καβάλας: Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να κοπούν τα δέντρα στα Ποταμούδια

Το Σώμα καλείται να συνεδριάσει κατεπειγόντως προκειμένου να εκδοθεί άδεια εργασιών μικρής κλίμακας και να συνεχιστεί το έργο της ανάπλασης της περιοχής

Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση «δια περιφοράς» με αποστολή e-mail καλεί τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας η διοίκηση του Δήμου, τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023 από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την πρόσκληση της συνεδρίασης, ο βασικός λόγος του… κατεπείγοντος είναι να δοθεί άδεια εργασιών μικρής κλίμακας προκειμένου να κοπούν δέντρα στην πλατεία Νεάπολης των Ποταμουδίων για να συνεχιστούν έτσι οι εργασίες ανάπλασης της περιοχής.

Η πρόσκληση της διοίκησης του Δήμου Καβάλας αναφέρει σχετικά:

«Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 προσκαλείσθε στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει «δια περιφοράς» με αποστολή e-mail στη Γραμματεία Δημοτικού Συμβουλίου, την Δευτέρα 07/08/2023 και από ώρα 09:00 έως και ώρα 12:00 μ.μ., σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ν. 5043/2023 και την εγκύκλιο 375/Α.Π. 39167/02-06-22/ΑΔΑ: Ψ42Π46ΜΤΛ6-4ΙΓ, κεφ. Δ΄ παρ. β΄ του ΥΠ.ΕΣ., με τα παρακάτω θέματα:

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

  1. Έγκριση του κατεπείγοντος της συνεδρίασης.
  2. ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ: Εισήγηση για έγκριση υποβολής άδειας εργασιών μικρής κλίμακας με αντικείμενο την κοπή δέντρων στα πλαίσια του έργου «Ανάπλαση της πλατείας Νεαπόλεως στην περιοχή των Ποταμουδίων Δήμου Καβάλας».
  3. Έγκριση χορήγησης τρίτης παράτασης και 1ης οριακής προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Δημιουργία υποδομών για την εξυπηρέτηση ευπαθών ομάδων». Το κατεπείγον της συνεδρίασης συνίσταται για το 1ο θέμα στην άμεση υποβολής άδειας εργασιών μικρής κλίμακας με αντικείμενο την κοπή δέντρων στα πλαίσια του έργου «Ανάπλαση της πλατείας Νεαπόλεως στην περιοχή των Ποταμουδίων Δήμου Καβάλας», ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η υλοποίηση του έργου, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Για το 2ο θέμα στο ότι εκ παραδρομής δεν συμπεριλήφθηκε σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα το πέρας της αρχικής ημερομηνίας ολοκλήρωσης του έργου».