Λαϊκή Συσπείρωση: Υποκριτικό το «ενδιαφέρον» για τα ΑμεΑ

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Καβάλας, που πρόσκειται στο ΚΚΕ, με αφορμή τη δημιουργία ιδιωτικού  ΚΔΑΠ-ΑμεΑ

Για υποκριτικό ενδιαφέρον τόσο της διοίκησης όσο και των υπόλοιπων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου κάνει λόγο η Λαϊκή Συσπείρωση, σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση των αναγκών των ΑμεΑ της Καβάλας. Στην ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης η όποια κουβέντα γίνεται δεν αφορά τις ανάγκες αυτών των ατόμων αλλά το «ξέπλυμα» της αντιλαϊκής πολιτικής από τον Δήμο και το κράτος, αλλά και την εξυπηρέτηση των οικονομικών συμφερόντων που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ ως «πελάτες».

Η ανακοίνωση του Χρήστου Ποτόλια αναφέρει σχετικά:

«Περίσσεψε το “ενδιαφέρον” στην τελευταία Συνεδρίαση του ΔΣ για τα ΑμεΑ. Από τη μία η διοίκηση του δήμου και οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις και από την άλλη ιδιωτική επιχείρηση που λειτουργεί ιδιωτικό ΚΔΑΠ-ΑμεΑ στο κέντρο της πόλης. Το “ενδιαφέρον” όλων αφορούσε στην εξυπηρέτηση των πελατών ΑμεΑ της επιχείρησης, για την οριοθέτηση ή μη, πλησίον του ιδιωτικού ΚΔΑΠ-ΑμεΑ χώρου στάθμευσης.

Το ενδιαφέρον είναι υποκριτικό καθότι δεν αφορά τις ανάγκες των ΑμεΑ, αλλά το “ξέπλυμα” της αντιλαϊκής πολιτικής σε ότι αφορά τα ΑμεΑ από Δήμο και κράτος από τη μία και τα οικονομικά συμφέροντα της επιχείρησης από την άλλη, που αντιμετωπίζει τα ΑμεΑ ως “πελάτες”.

Η δημιουργία ιδιωτικού  ΚΔΑΠ-ΑμεΑ αναδεικνύει τις μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό που υπάρχει από πλευράς δήμου και κράτους. Αποδεικνύει την έλλειψη χρηματοδότησης της Τοπικής Διοίκησης προκειμένου να υλοποιήσει τις απαραίτητες υπηρεσίες, προσφέροντας το κατάλληλο δημιουργικό – εκπαιδευτικό περιβάλλον για τα ΑμεΑ, καλύπτοντας παράλληλα και τις ανάγκες των οικογενειών τους.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των προηγούμενων που υλοποιούν αυτή την ανάλγητη πολιτική σε ότι αφορά τα ΑμεΑ. Συνεχίζεται διαχρονικά μια πολιτική που περιστασιακά και ανεπαρκώς καλύπτει κοινωνικές και παιδαγωγικές ανάγκες των ΑμεΑ, ανάλογα με τα κάθε είδους προγράμματα που “τρέχουν”, χωρίς σε καμία περίπτωση να ανταποκρίνονται στις πραγματικές απαιτήσεις των λαϊκών οικογενειών για την κάλυψη των μορφωτικών – παιδαγωγικών δικαιωμάτων των ΑμεΑ, παιδιών κυρίως. Η υποχρηματοδότηση, η κατάσταση στις υποδομές, ο εξαναγκασμός χιλιάδων οικογενειών ΑμεΑ να πληρώνουν τροφεία, η έλλειψη υποδομών για την πλήρη κάλυψη αναγκών ΑμεΑ οδηγούν σε απόγνωση χιλιάδες γονείς.

Αναδεικνύονται ιδιαίτερα και οι ευθύνες την δημοτικής αρχής, η οποία αποδέχεται πλήρως την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, τη διαχειρίζεται αδιαμαρτύρητα και τη στηρίζει, αδιαφορώντας για την ανάγκη στήριξης των οικογενειών ατόμων με αναπηρίες. Είναι στην ίδια πλευρά με τις άλλες δήθεν αντιπολιτευόμενες δημοτικές παρατάξεις, οι οποίες στηρίζουν και στηρίζονται από τα κόμματα που κυβέρνησαν, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ), τον ΣΥΡΙΖΑ, που υπηρέτησαν και υπηρετούν την καπιταλιστική ανάκαμψη, διοχετεύοντας κεφάλαια στους επιχειρηματικούς ομίλους, μειώνοντας τη χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών των οικογενειών με ΑμεΑ.

Σήμερα είναι άμεση ανάγκη να ληφθούν μέτρα χρηματοδότησης των δήμων, ώστε να στηριχτούν οι αντίστοιχες δημοτικές δομές για ΚΔΑΠ – ΑμεΑ, που να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των ΑμεΑ.

Αυτή η κατάσταση στα δημοτικά και κρατικά ΚΔΑΠ – ΑμεΑ, αποτελεί ιδανική “πάσα” για ιδιωτικά κέντρα που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε όλη τη χώρα. Και αν ο γονιός δεν έχει να πληρώσει; Τα ΑμεΑ και οι ζωτικές τους ανάγκες αντιμετωπίζονται ως πεδίο για την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Απαιτούνται δημόσιες, δωρεάν και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες πρώιμης διάγνωσης, έγκαιρης παρέμβασης, εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και αποκατάστασης των ΑμεΑ.

Οι διαρκείς και συνεχώς διευρυνόμενες ανάγκες των ΑμεΑ και των οικογενειών τους δεν πρόκειται ποτέ να ικανοποιηθούν στην ολότητά τους, όσο θα μπαίνουν στη λογική “κόστους – οφέλους” και των δημοσιονομικών αντοχών της καπιταλιστικής οικονομίας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έβαζε και θα συνεχίσει να βάζει εμπόδια στην αθλιότητα που μας καλούν να συνηθίσουμε, θα διαμορφώσει προϋποθέσεις αντεπίθεσης απέναντι στη βαρβαρότητα του συστήματος που βάζει τις ανάγκες μας και τις ζωές μας στη λογική κόστους – οφέλους, που εμπορεύεται ακόμα και την αναπηρία, για να κατακτήσουμε τη ζωή που μας αξίζει. Για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, που καταδικάζει τους αναπήρους στην απομόνωση και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους με ατομική ευθύνη».