Δήμος Καβάλας: Συνάντηση για την αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος της ΔΥΠΑ στην περιοχή του Περιγιαλίου

Συζητήθηκαν οι τρόποι παραχώρησής τους στον Δήμο, ο οποίος θα τα αξιοποιήσει αναπτύσσοντας σε αυτά κοινωνικές δομές

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, πραγματοποίησε την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023 η Περιφερειακή Διευθύντρια ΑΜ-Θ της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ, πρώην ΟΑΕΔ), Ευτυχία Πέππα και ο προϊσταμένος της Διεύθυνσης Ακίνητης Περιουσίας και Στεγαστικής Συνδρομής της ΔΥΠΑ, Γιώργος Καπνιάζης, κατά την οποία συζητήθηκαν τρόποι ανάπτυξης συνεργασίας των δύο φορέων για την καλύτερη αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος που διαθέτει η ΔΥΠΑ στην ευρύτερη περιοχή του Περιγιαλίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της εφαρμογής του «Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης ΕΣΠΑ 2021-2027» από τον Δήμο Καβάλας, ο οποίος έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 15 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, ποσόν το οποίο θα διατεθεί εξολοκλήρου στην περιοχή Περιγιαλίου.

Σημειώνεται ότι, στην περιοχή Περιγιαλίου, η ΔΥΠΑ έχει στην κατοχή της αρκετά γραφεία και καταστήματα από τα οποία ένας σημαντικός αριθμός θα διατεθεί στον Δήμο (συνολικής επιφάνειας πάνω από 300 τ.μ.). Κατά τη σύσκεψη, συζητήθηκαν οι τρόποι παραχώρησής τους στον Δήμο, ο οποίος θα τα αξιοποιήσει αναπτύσσοντας σε αυτά κοινωνικές δομές.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Ιακωβίδης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου, Χριστίνα Ταβουλτσίδου και ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Γιάννης Πασχαλίδης, ο οποίος, κατά το παρελθόν, υπηρέτησε σε διευθυντική θέση στον ΟΑΕΔ.