Λαϊκή Συσπείρωση: Πολλά άδεια γραφεία στις υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας λόγω έλλειψης προσωπικού

Ο επικεφαλής του συνδυασμού επισκέφτηκε, μαζί με κλιμάκιο του συνδυασμού, τις νέες εγκαταστάσεις του Δήμου

Τις υπηρεσίες του δήμου στις νέες τους εγκαταστάσεις επισκέφτηκε κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Χρήστο Ποτόλια, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους. Η πρώτη εντύπωση που συνοδεύτηκε με προβληματισμό εκ μέρους των εργαζομένων και πλούσια συζήτηση ήταν τα πολλά άδεια γραφεία λόγω έλλειψης προσωπικού. Συνεχίζει ωστόσο να μην αποτελεί θέμα αντιπαράθεσης μεταξύ των υποψήφιων δημάρχων, νέων και παλιών, ικανών και άφθαρτων, που στα φιλόδοξα σχέδιά τους δεν χωράνε οι εργαζόμενοι του δήμου παρότι είναι το άλφα και το ωμέγα σε ένα δήμο, αποτελούν την ατμομηχανή για να λειτουργήσει αποδοτικά ο φορέας προς όφελος των δημοτών.

Κανένας δήμαρχος ή αντιδήμαρχος όσο ικανός, καινοτόμος, ευρηματικός, με άφθαρτες νέες ιδέες και φιλόδοξα ιλουστρασιόν προγράμματα, δεν μπορεί να καταφέρει τίποτε σε ένα δήμο αν το προσωπικό του σε όλες τις υπηρεσίες δεν είναι σε επάρκεια με βεβαιότητα ότι είναι χρήσιμο και απαραίτητο, να νιώθει σιγουριά για το μέλλον της εργασίας του.

Ιδιαίτερος προβληματισμός αναδείχθηκε για τους συμβασιούχους κάθε είδους που βιώνουν την εργασιακή ομηρία και την ανακύκλωση της ανεργίας χωρίς καμία δυνατότητα, ιδιαίτερα στους νέους, να προγραμματίσουν τη ζωή τους. Σε αυτές τις ανάγκες εδράζει η πάγια θέση της Λ.Σ. για μόνιμη και σταθερή δουλειά σε όλους τους εργαζόμενους. Να μονιμοποιηθούν εδώ και τώρα όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου.

Η έλλειψη προσωπικού και η «ανακυκλώσιμη» εργασία είναι αποτέλεσμα της πολιτικής για συρρίκνωση των δημοτικών υπηρεσιών που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις σε συνεργασία με δημάρχους και περιφερειάρχες, που αφήνουν τις υπηρεσίες να καταρρεύσουν για να πέσουν σαν ώριμο φρούτο στα χέρια των εργολάβων. Οδηγεί τον δήμο να μην μπορεί να προχωρήσει σε έργα αυτεπιστασίας και να πληθαίνουν οι εργολαβίες, τις οποίες πληρώνει ακριβά ο Καβαλιώτης μέσα από τη δημοτική φορολογία και συχνά με σοβαρές καθυστερήσεις παράδοσης λόγω συνεχόμενων  παρατάσεων.

Ο υποψήφιος δήμαρχος της ΛΣ τόνισε ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη και πρέπει να την αξιοποιήσουν μπροστά στις εκλογές, έχουν πείρα και χρειάζεται να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα για το ποιος ευθύνεται γι’ αυτήν την κατάσταση. Είναι εκκωφαντική η συμφωνία όλων των άλλων υποψηφίων στις στρατηγικές αυτές επιλογές, αυτή η κατάσταση δεν είναι αποτέλεσμα ανικανότητας. Είναι πολιτική επιλογή που τη βιώνουν οι εργαζόμενοι και την επωμίζονται οι δημότες.

«Λαϊκή Συσπείρωση δυνατή σε δήμο και Περιφέρεια λοιπόν, για να μπει φρένο και στα σχέδια συρρίκνωσης των δημοτικών υπηρεσιών».