Λαϊκή Συσπείρωση: Εγκατάλειψη και υποβάθμιση στις Ανατολικές συνοικίες της Καβάλας

Περιοδεία του επικεφαλής του συνδυασμού και υποψηφίου Δημάρχου Χρήστου Ποτόλια, συνοδευόμενος από υποψήφιους Δημοτικούς και Περιφερειακούς συμβούλους

Ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Ποτόλιας, συνοδευόμενος από Δημοτικούς και Περιφερειακούς συμβούλους, βρέθηκαν την Πέμπτη 28/09/2023 στις ανατολικές συνοικίες της πόλης όπου η υποβάθμιση της περιοχής και τα πολλά προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοί της, όπως άλλωστε συμβαίνει και με όλες τις γειτονιές της πόλης, δεν αποτελούν ζητήματα αντιπαράθεσης μεταξύ των πέντε μονομάχων.

Το κυρίαρχο ζήτημα που προέκυψε από τις συζητήσεις που έκαναν οι εκπρόσωποι της ΛΣ με κατοίκους και καταστηματάρχες ήταν αυτό της επιβάρυνσης της υγείας τους εξαιτίας της μόλυνσης του περιβάλλοντος από την ανεξέλεγκτη λειτουργία των χημικών εργοστασίων χωρίς τις σύγχρονες μεθόδους απορρύπανσης, λόγω κόστους.

Η εικόνα της υποβάθμισης συμπληρώνεται από την πεσμένη γέφυρα, το εγκαταλελειμμένο νοσοκομείο, τις υποδομές που ακόμη περιμένουν τις ευρωπαϊκές καλένδες στο Περιγιάλι, την αναμενόμενη ρυπογόνα Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) δίπλα τους (Εσκί Καπού), το μεγάλης έκτασης πρώην στρατόπεδο που μετατράπηκε σε «φυλακή ψυχών». Τα πολλά οικόπεδα που έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης, ενώ θα μπορούσαν να μετατραπούν σε ανοιχτούς χώρους πρασίνου, αλλά και χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων, τεράστιο πρόβλημα και αυτό της στάθμευσης σε ολόκληρη την πόλη. Οι ελάχιστες επίσης παιδικές χαρές συνθέτουν την εγκατάλειψη, που ταλαιπωρεί τους κατοίκους καθότι δεν υπάρχουν χώροι για να παίξουν τα παιδιά τους.

Ακόμη και απλούστερα πράγματα όπως η αναγκαία αστυνόμευση τις πρωινές ώρες στο “Σούγελο” για την ρύθμιση της κυκλοφορίας είναι ανύπαρκτα. Όπως επίσης το μοναδικό αυτόματο μηχάνημα τραπεζικών συναλλαγών (ΑΤΜ) στην ίδια περιοχή, που εξυπηρετούσε επαγγελματίες και ηλικιωμένους έχει μεταφερθεί.

Αυτή είναι η εικόνα της “ανάπτυξης” που ευαγγελίζονται όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι που έχει στον πυρήνα της την εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών για την επίτευξη του μέγιστου κέρδους χωρίς εμπόδια και περιττά έξοδα για την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων, την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών τους, τη βελτίωση της ζωής τους.

Μπορεί οι επιχειρηματίες του τουρισμού, των χημικών βιομηχανιών και των κατασκευών να χαίρονται με αυτήν την ανάπτυξη γιατί είναι το δικό τους όνειρο και το δικό τους συμφέρον. Οι λαϊκές οικογένειες όμως που καθημερινά διαβαίνουν ένα Γολγοθά για το μεροκάματο, για να βγει η μέρα δεν έχουν κανένα συμφέρον από αυτήν και αυτούς που την υπηρετούν.

Ο λαός της περιοχής όπως και όλου του δήμου έχει συμφέρον από δημοτικούς συμβούλους που θα είναι απέναντι σε αυτή την πορεία, της υποβάθμισης και της εγκατάλειψης, αυτή την πολιτική στο σύνολό της γιατί θα υπηρετούν τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού.

Ο λαός των ανατολικών και όλων των συνοικιών του δήμου μας έχει συμφέρον να στηρίξει τη Λαϊκή Συσπείρωση σε δήμο και Περιφέρεια, να δώσει την ψήφο του στους αγωνιστές που πάλεψαν, παλεύουν και θα παλεύουν μαζί του για μια καλύτερη ζωή.