Καβάλα: Ένα δημιουργικό παιχνίδι για την Ανακύκλωση στην καρδιά της πόλης [φωτογραφίες]

Δράση για την Ανακύκλωση στον Δημοτικό Κήπο με τη συμμετοχή μαθητών Δημοτικών Σχολείων

Το πρωί της Τρίτης 31 Οκτωβρίου, για άλλη μια φορά, ο Δημοτικός Κήπος της Καβάλας γέμισε με παιδικές φωνές μικρών μαθητών, οι οποίοι, μέσα από διάφορα παιχνίδια έμαθαν τα μυστικά της Ανακύκλωσης.

Ο Δήμος Καβάλας, στο πλαίσιο Προγράμματος, χρηματοδοτούμενου από το LEADER, κάλεσε παιδιά των Δημοτικών Σχολείων, τα οποία, με τη βοήθεια στελεχών εταιρειών που ασχολούνται με την Ανακύκλωση, έμαθαν, μέσω στοχευμένων παιχνιδιών, για τον σωστό τρόπο συλλογής ανακυκλώσιμων αποβλήτων, ζωγράφισαν για την Ανακύκλωση και συμμετείχαν σε «κυνήγια θησαυρών».

Ο Δήμος κάλεσε την «Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Απόβλητα συσκευασιών), τη «Φωτοκύκλωση» (Απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού) και την “COMBATT” (Μπαταρίες), οι οποίες εφαρμόζουν συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης, προκειμένου να επιδείξουν στα παιδιά τις ορθές πρακτικές ανακύκλωσης διαφόρων υλικών αποβλήτων.

Ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κυριάκος Σταυρίδης, δήλωσε πως «βλέπουμε ότι στα προγράμματα που εφαρμόζει ο Δήμος για την ευαισθητοποίηση των μικρών ηλικιών σε θέματα Ανακύκλωσης, υπάρχει μεγάλη συμμετοχή. Αυτό δείχνει ότι οι μικροί μαθητές και οι δάσκαλοί τους ενδιαφέρονται πραγματικά για την Ανακύκλωση και, βεβαίως, υποχρεώνει τη διοίκηση του Δήμου να οργανώσει στο μέλλον περισσότερες δράσεις. Οι προσπάθειές μας δεν αποσκοπούν μόνο στο να μάθουν στα παιδιά τη χρησιμότητα της Ανακύκλωσης, αλλά και στο να καταλάβουν ποιος είναι ο σωστός τρόπος συλλογής ανακυκλώσιμων αποβλήτων».

Ο επιστημονικός σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Διαχείρισης Απορριμμάτων, Κώστας Κητής, σημείωσε ότι η δράση «εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του Δήμου Καβάλας για ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών, διότι θεωρούμε ότι βρίσκονται στην πιο κρίσιμη ηλικία για να μπουν στο πνεύμα της Ανακύκλωσης, αφού θα είναι η επόμενη γενιά, που θα κληθεί να υπερασπιστεί την προστασία του Περιβάλλοντος. Με συχνές δράσεις τέτοιου είδους ευελπιστούμε ότι θα πείσουμε τους μικρούς μαθητές και τους γονείς τους στο να πραγματοποιούν σωστότερη Ανακύκλωση». Γνωστοποίησε, δε, ότι και φέτος θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα Followgreen, που αφορά στη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών σε ξεχωριστούς κάδους στα Σχολεία, με επιβράβευση των σχολείων που θα συλλέξουν τις μεγαλύτερες ποσότητες.

*Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020»/Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη διαχείριση των αστικών Απορριμμάτων.