Έντονη γεύση από… Καβάλα είχε η δεύτερη έκδοση του Brussels Greek Food Festival η οποία πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα του Βελγίου, στο εκθεσιακό κέντρο Tour & Taxis, το τριήμερο 29 Νοεμβρίου-1 Δεκεμβρίου 2024.
Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ανάπτυξης, Παναγιώτης Αγγελίδης, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού, Επιστημών και Έμφυλης Βίας, Στέλλα Αργυρίου και η Διευθύντρια Τουρισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Καβάλας, Κορίνα Γανίτου, η οποία παρουσίασε στους επισκέπτες του φεστιβάλ τις ομορφιές, τον πολιτισμό και την ιστορία της περιοχής μας.
Την εκδήλωση παρουσίασε η Σοφία Χρυσοπούλου.
Το φεστιβάλ αυτό αναδεικνύει τον ελληνικό πολιτισμό, την παράδοση, τους χορούς, τη μουσική, την ποίηση και τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα στην καρδιά της Ευρώπης, με τη συμμετοχή των καλύτερων σεφ μαγειρικής της Ελλάδος και του Βελγίου.
Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την οικονομική στήριξη των Ελληνικών σχολείων της ομογένειας τόσο στις Βρυξέλλες όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.
Στο εν λόγω φεστιβάλ, που προκάλεσε το ενδιαφέρον περίπου 12.000 πολιτών, παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Καβάλας “ΦΙΛΙΠΠΟΙ”, Κωστής Σιμιτσής, καλλιτέχνες από την Καβάλα, όπως η Βασιλική Ζαφείρια Υψηλάντη (Mantility), ο Θεοφιλέστατος Απολλωνίας κ. Ιωακείμ, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, Μηνάς Χερουκιάς, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Ελληνισμού, Αλέξιος Ντόνας, ο σεφ Άκης Πετρετζίκης και ο καβαλιώτικης καταγωγής πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας των Βρυξελλών, Φίλιππος Κοτσαρίδης, ο οποίος φρόντισε για την οργάνωση του τουριστικού περίπτερου της Καβάλας.
Το Winter Edition Brussels Greek Food Festival, με απόφαση των διοργανωτών, είχε ως Guest Town την Καβάλα.