Ερωτηματικά για την «απένταξη» του Βαγγέλη Τσομπανόπουλου από την ατζέντα συναντήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη

Δεν έκλεισε το θέμα της ζημιάς στον αγωγό ύδρευσης από τα συνεργεία του TAP-Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου 24-31 Ιουλίου 2017

Τα ερωτηματικά που εκκρεμούν από το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με όλους τους δημάρχους των δήμων της ΠΕ Καβάλας πλην του Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και ο απόηχος της ζημιάς που προξένησαν τα συνεργεία του TAP στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης του δήμου Νέστου είναι τα βασικότερα γεγονότα που αφορούν την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου στο κλείσιμο του Ιουλίου.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της δημοτικής αρχής την τελευταία βδομάδα του Ιουλίου του 2017.

Άμεση η αποκατάσταση της ζημιάς στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης που προξένησαν τα συνεργεία του TAP

Το μεσημέρι της Παρασκευής 28 Ιουλίου το εργοτάξιο της ΤΑP ΑΕ εκτελώντας έργα για την διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου στον Δήμο, κατέστρεψε τον κεντρικό αγωγό υδροδότησης στο ύψος του Διαλεκτού, προκαλώντας τεράστια ζημιά στην περιοχή. Συνεργεία της ΔΕΥΑΝ βρέθηκαν στο σημείο από την πρώτη στιγμή και χάρη στην τεχνογνωσία των εργαζομένων της κατάφεραν να αποκατασταθεί η βλάβη του αγωγού αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Παρά του ότι αποκαταστάθηκε η ροή του νερού στον κεντρικό αγωγό δε μπόρεσε πάραυτα να φτάσει στις δεξαμενές από όπου γίνεται η διανομή σε όλο τον Δήμο. Από νωρίς του Σαββάτου 29 Ιουλίου τόσο ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος όσο και η διοίκηση της ΔΕΥΑΝ βρισκόταν στα γραφεία της επιχείρησης προκειμένου να συντονίσουν τις εργασίες των συνεργείων της ΔΕΥΑΝ. Πολύτιμη ήταν η βοήθεια, λόγω της τεχνογνωσίας που διαθέτει, του Διευθυντή της ΔΕΥΑΝ κ. Κάλφα Κωνσταντίνου.

Ο Δήμαρχος από τη πρώτη στιγμή έκανε γνωστό στην διοίκηση της TAP ΑΕ το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στον Δήμο και μάλιστα εν μέσω ενός τριημέρου με πολλές εκδηλώσεις, μεγάλη επισκεψιμότητα αλλά και υψηλές θερμοκρασίες. Τόνισε ιδιαίτερα τον ερασιτεχνισμό του εργοταξίου τους διότι από το Μάρτιο η ΔΕΥΑΝ τους είχε αποστείλει το τοπογραφικό με την όδευση του αγωγού. Γεγονός που δεν δικαιολογεί την προαναφερθείσα άστοχη ενέργεια.

Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΝ από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν να εντοπίσουν την αιτία του προβλήματος ερευνώντας τον αγωγό από τον Παράδεισο μέχρι το Νέο Ξεριά για να διαπιστώσουν τελικά πως το πρόβλημα καθυστέρησης της υδροδότησης οφειλόταν στην εισροή αέρα στον αγωγό. Όλοι οι εργαζόμενοι για 24 ώρες και πλέον υπερέβαλαν εαυτόν ώστε να αποκατασταθεί η βλάβη.

Ο Δήμος Νέστου έστειλε άμεσα υπόμνημα στην εταιρεία αναφέροντας τα προβλήματα που προξένησαν οι άστοχοι χειρισμοί τους, τονίζοντας ιδιαίτερα θέματα ασφάλειας για την υγεία των πολιτών και καταλήγοντας πως κρατά επιφυλάξεις για περαιτέρω ενέργειες.

Ενώ όλη η διοίκηση ήταν επί ποδός καθώς και οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΝ, η ελάσσονα αντιπολίτευση, όπως αναφέρει ο κ. Τσομπανόπουλος, «χωρίς να φροντίσει να επισκεφθεί την ΔΕΥΑΝ ως όφειλε προκειμένου να ενημερωθεί, βιάστηκε πάλι να βγάλει δελτίο Τύπου κάνοντας “μικροπολιτική της γειτονιάς” σε βάρος του Δήμου και ιδιαίτερα των εργαζομένων της ΔΕΥΑΝ. Τους συστήνουμε για μια ακόμη φορά να είναι περισσότερο προσεκτικοί αφήνοντας στην άκρη τις ψευτοαριστερίστικες θέσεις τους».

Παρ’ όλο που το πρόβλημα αποκαταστάθηκε σχεδόν στο σύνολο του, λόγω όμως των αυξημένων αναγκών των πολιτών υπήρξε μικρή εύλογη καθυστέρηση για την πλήρη ισορροπία από το γέμισμα δεξαμενών όλων των τοπικών ενοτήτων.

Ωστόσο ο Δήμος το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουλίου χρησιμοποίησε την υδροφόρα του στο κάμπινγκ Κεραμωτής προκειμένου να διασφαλιστούν κανόνες υγιεινής των επισκεπτών.

Την Κυριακή και την Δευτέρα η υδροφόρα βρισκόταν στο Ποντολίβαδο ενισχύοντας την υδροδότηση του χωριού λόγω του ότι είναι το τελευταίο χωριό στο οποίο απεκαταστάθη η ροή.

Ο Δήμαρχος Νέστου ζήτησε από την εταιρεία TAP ΑΕ να προμηθεύσει εμφιαλωμένο νερό προς πόση των κατοίκων έως ότου επανέλθει πλήρως η ύδρευση.

Επιφυλάσσεται για την όποια αποζημίωση από την εταιρεία διότι είναι και η ΜΟΝΗ υπεύθυνη για το συμβάν.

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Καβάλα με αλά καρτ επισκέψεις στον Δήμο Νέστου

Την ευρύτερη περιοχή του νομού Καβάλας επισκέφθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη 26 Ιουλίου. Κατά την επίσκεψή του στον Δήμο Νέστου ξεναγήθηκε στην θερμοκηπιακή μονάδα SELECTA από τους υπεύθυνους της επιχείρησης εκφράζοντας με εγκωμιαστικά σχόλια την ξεχωριστή αυτή επένδυση σε πανελλαδικό επίπεδο,  η οποία αξιοποιεί μια από τις σημαντικότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: την γεωθερμία.

Ο Δήμαρχος Νέστου, μια μέρα νωρίτερα της έλευσης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην περιοχή, επικοινώνησε με το γραφείο του στην Αθήνα προκειμένου να τον προσκαλέσει στον Δήμο. Ενώ υπήρξε θετική διαβεβαίωση μέχρι την τελευταία στιγμή τόσο από την γραμματέα του όσο κι από τον ιδιαίτερο συνεργάτη που τον συνόδευε πως ο πρόεδρος θα συναντήσει τον Δήμαρχο κάτι τέτοιο τελικά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Ο Δήμαρχος μάλιστα είχε διευκρινίσει η συνάντηση αυτή να πραγματοποιηθεί σε οποιοδήποτε σημείο της περιοδείας του προέδρου στην περιοχή μας.

Σημειωτέον, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τους τρεις Δημάρχους του νομού πλην του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου.

Ποιος ήταν ο λόγος τελικά που την τελευταία στιγμή ο πρόεδρος της ΝΔ δεν συμπεριέλαβε τον Δήμο Νέστου στο πρόγραμμά του; Αναπάντητο ερώτημα έως αυτή τη στιγμή.

Για πρώτη φορά εκχιονιστικό μηχάνημα προμηθεύτηκε ο Δήμος Νέστου

Ο Δήμος Νέστου απέκτησε για πρώτη φορά ένα νέο σύγχρονο εκχιονιστικό μηχάνημα το οποίο θα είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει κυρίως στην περιοχή του πρώην Δήμου Ορεινού προβλήματα σαν και αυτά που αντιμετώπισε πέρυσι κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Το μηχάνημα αυτό ήταν επιτακτική ανάγκη να αποκτηθεί αφού ένα μεγάλο κομμάτι του Δήμου είναι σε Ορεινό όγκο και αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα με το χιόνι ενώ απαιτείται  συνεχώς κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου ο καθαρισμός των κεντρικών δρόμων αλλά και δρόμων εντός των οικισμών. Το όχημα 4χ4 περιλαμβάνει αλατοδιανομέα και λεπίδα αποχιονισμού. Αξίζει να σημειωθεί πως αποκτήθηκε με τακτικά έσοδα του Δήμου ύψους 50.000 ευρώ.

Συνάντηση με τους κτηνοτρόφους

Τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφθηκε την Τετάρτη 26 Ιουλίου στο γραφείο του το Δ.Σ. του συλλόγου κτηνοτρόφων του νομού Καβάλας προκειμένου να συζητήσουν για την επέκταση του δικτύου ύδρευσης στην περιοχή της Γραβούνας έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν οι κτηνοτροφικές τους μονάδες. Ο Δήμαρχος Νέστου δεσμεύτηκε να πραγματοποιηθεί από την ΔΕΥΑΝ αντίστοιχη μελέτη ώστε να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά τους.

Εκπρόσωποι της UNESCO σε συνάντηση εργασίας για το Νέστο

Τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφθηκαν στο γραφείο του ο πρόεδρος της έδρας της Unesco και Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Καβάλας κ. Μανωλούδης καθώς και η στενή του συνεργάτης  κ. Χατζηβαρύτη Ιώ την Τετάρτη 26 Ιουλίου. Σκοπός της επίσκεψης η συζήτηση για τη διοργάνωση και την προετοιμασία της συνάντησης του Οκτωβρίου για την ένταξη του ποταμού Νέστου στο πρόγραμμα « Άνθρωπος και Βιόσφαιρα» MAB/UNESCO CON-E-ECT.