Περικλής Αμπεριάδης: Η Διοίκηση Τσομπανόπουλου είναι ο ορισμός της… ανυπαρξίας!

Η Δύναμη Πολιτών Νέστου απαριθμεί μέρος του καταλόγου των... «μη πεπραγμένων» του δημάρχου Νέστου - «Τρία χρόνια τώρα σιγή και απελπισία. Μόνο γκρίνια και μεγάλα λόγια»!

Ως μία Διοίκηση που άγεται και φέρεται, που δεν έχει όραμα για τον τόπο αλλά ούτε και απόψεις, που είναι «ανίκανη» και «άπραγη» αλλά έχει… φαντασία (!) την οποία και διοχετεύει στα δελτία Τύπου που εκδίδει χαρακτηρίζει η Δύναμη Πολιτών Νέστου τη Διοίκηση του Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, τονίζοντας την ανάγκη να αλλάξει ο Νέστος, να πάει επιτέλους μπροστά.

Ο επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Περικλής Αμπεριάδης, με αφορμή και αφετηρία τους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής στο θέμα που ανέκυψε με την καταστροφή μέρους του κεντρικού αγωγού ύδρευσης του Νέστου από τα συνεργεία του TAP, εξαπολύει δριμεία επίθεση κατά του δημάρχου και των επιλογών του τα τελευταία τρία χρόνια που είναι στο «τιμόνι» του δήμου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Αμπεριάδη-Δύναμης Πολιτών.

Λαγός την φτέρη έσειε κακόν της κεφαλής του

«Τη λαϊκή παροιμία πρέπει να την μάθει καλά ο Δήμαρχος Νέστου και μετά να προκαλεί και να υβρίζει την ελάσσονα αντιπολίτευση. Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Ο δήμαρχος Νέστου μη μπορώντας να διαχειριστεί πλέον καμία κρίσιμη κατάσταση μεταφέρει τις ευθύνες στην αντιπολίτευση. Όχι σε όλη την αντιπολίτευση, αλλά μόνο στην ελάσσονα. Οι άλλοι δεν ενοχλούν τον δήμαρχο, γιατί στο βάθος έχουν την ίδια γραμμή, την ίδια αντίληψη.

Τα γεγονότα, όμως, αλλά και οι δηλώσεις της διοίκησης του Δήμου δυστυχώς τη διαψεύδουν. Οι άνθρωποι, όπως και στον χιονιά του Γενάρη, έτσι και τώρα με την καταστροφή του αγωγού της ΔΕΥΑΝ από τα συνεργεία του ΤΑΠ, δεν μπορούν να διαχειριστούν κρίσεις. Είτε υπερβάλουν είτε υποβαθμίζουν τις καταστάσεις, αλλά πάνω από όλα με επικοινωνιακά τερτίπια θέλουν να φαίνονται σωστοί και έτοιμοι για όλα με ψευτοτσαμπουκάδες και παραπληροφόρηση.

Πάλι όμως τα θαλάσσωσαν. Δημιούργησαν θέματα στους πολίτες ακόμα και με την καθαρότητα του νερού με άστοχες ανακοινώσεις της ΔΕΥΑΝ. Προκάλεσαν ερωτηματικά και πανικό στους συμπολίτες μας οι αναφορές της ΔΕΥΑΝ για υγειονομικές παραβάσεις του ΤΑΠ! Και γιατί έγινε αυτό; Γιατί, όπως μας είπε ο δήμαρχος στο Δημοτικό συμβούλιο,  δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον εισαγγελέα, ο οποίος του επεσήμανε τις ευθύνες του, αν προκύψουν προβλήματα για την υγεία των πολιτών. Όπως γίνεται πάντα στον Δήμο μας, χωρίς δεύτερη ψύχραιμη σκέψη εξέδωσαν την ανακοίνωση πριν ακόμα να υπάρχουν ευρήματα από τις αναλύσεις του νερού. Σας θυμίζει κάτι αυτό; Ομοίως έπραξε ο δήμαρχος την περίοδο του χιονιά, που έπληξε τον Δήμο μας, όταν του τηλεφώνησε ο Περιφερειάρχης και του είπε να μη κηρύξει τον Δήμο μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όταν όλοι οι άλλοι Δήμοι ήταν σε έκτακτη ανάγκη με αποτέλεσμα να μην πληρωθούν οι κτηνοτρόφοι μας από τον ΕΛΓΑ για τις ζημίες που υπέστησαν. Αλλά, όπως μας «πληροφόρησε» πάλι ο Δήμαρχος στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, πρόκειται για “ψίχουλα” αυτά που θα πάρουν οι κτηνοτρόφοι των όμορων Δήμων!

Αυτό είναι ο ορισμός της ανυπαρξίας διοίκησης. Ό,τι μας λένε, κάνουμε. Στον αυτόματο πιλότο, όπως έχουμε πει και παλιότερα. Αν ο δήμαρχος κάθε φορά που διοικητικοί υπάλληλοι του προτείνουν κάτι, το πράττει, τότε δεν χρειάζονται αιρετοί δήμαρχοι. Αν αυτό επιθυμούμε, δεν χρειάζονται εκλογές. Η διοίκηση, ωστόσο, θέλει όραμα και πυγμή, πρόγραμμα με αρχή μέση και τέλος, αλλά και απόψεις και κυρίως διεκδικήσεις.

Τρία χρόνια τώρα σιγή και απελπισία. Μόνο γκρίνια και μεγάλα λόγια:

  • “ΘΑ πεζοδρομήσω την Βενιζέλου.” Μετά τις αντιδράσεις το κατάπιαν. Τέτοιο όραμα!
  • “ΘΑ σταματήσω τα βαρέα οχήματα να περνούν από την Κεραμωτή”. ΤΙΠΟΤΑ. Έγινε και αυτό κοροϊδία και μειδίαμα στα χείλη των υπευθύνων. Πότε θα αποκλείσει την γέφυρα ο επαναστάτης Τσε; Τον χειμώνα που θα σταματήσουν τα πλοία.
  • Ποιες άραγε δεσμεύσεις έφερε σε πέρας; Ποια έργα σχεδίασε ή άρχισε;
  • Μήπως είμαστε ουραγοί στην ΠΕΔ (όλοι το λένε), στην ΔΙΑΑΜΑΘ ή στην ΚΕΔΕ (ακόμα χειρότερα). Μήπως οι πιέσεις στα υπουργεία είναι αισθητές; Πως είναι η συνεργασία με άλλους Δημάρχους της περιοχής (Πικρή ιστορία…); Μήπως συνεργαζόμαστε με τους τέσσερεις βουλευτές του νομού; (ΟΧΙ φυσικά)
  • Άραγε έχουμε πρόγραμμα για τον τουρισμό, τον αγροτουρισμό, τον αθλητικό τουρισμό; ΟΧΙ.
  • Μήπως έχουμε προτάσεις ή λύσεις για το πρόβλημα των αδέσποτων; Την επόμενη φορά;
  • Μήπως έχουμε προχωρήσει έστω στην διαχείριση απορριμμάτων με δική μας πρωτοβουλία και όχι με προσφορές εξοπλισμού και σχεδίων από την ΔΙΑΑΜΑΘ; ΠΟΤΕ.
  • Μήπως καταφέραμε να περάσουμε στον Δήμο το λιμενικό ταμείο; Η Δύναμη Πολιτών Νέστου φωνάζουμε για αυτό εδώ και τρία χρόνια. Δυστυχώς τα νέα είναι δυσάρεστα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πωληθεί το λιμάνι της Καβάλας και μαζί με αυτό και της Κεραμωτής. Ούτε αυτό καταφέραμε!

Δυστυχώς ο κατάλογος των “μη πεπραγμένων” Τσομπανόπουλου είναι μακρύς και κάθε μέρα μεγαλώνει. Δεν χωρά σε ένα απλό δελτίο Τύπου.

Βέβαια για την ανικανότητα και την απραγία του δημάρχου φταίει ο Αμπεριάδης, που τον κριτικάρει. Και για να αντιμετωπίσει την κριτική εκδίδει δελτία τύπου, όπου φαντασιώνεται κόντρα του Αμπεριάδη με τους υπαλλήλους του Δήμου σε δελτία τύπου που ποτέ δεν εκδώσαμε.

Αυτός είναι ο δήμαρχος Νέστου και η διοίκησή του.

Το ερώτημα, λοιπόν, που πλανάται είναι αν υπάρχουν ευθύνες και σε μας τους αιρετούς, αλλά και στους ίδιους τους πολίτες. Αν μας αρέσει τελικά να έχουμε ένα δήμαρχο των πανηγυριών και των εκδηλώσεων, τότε σωστά πολιτεύεται ο … εν λόγω κύριος.

Αν όμως θέλουμε να αλλάξουμε, να πάμε μπροστά, έχουμε φωνή, κρίση και δύναμη.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα…».