Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 25-31 Δεκεμβρίου 2017

Με ποιες δράσεις έκλεισε το 2017 για τη διοίκηση Τσομπανόπουλου

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της δημοτικής αρχής το χρονικό διάστημα 25-31 Δεκεμβρίου 2017.

Στον Μητροπολίτη κ. Στέφανο ο Δήμαρχος Νέστου για την ονομαστική του εορτή

Ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Καραγεωργίου Γιώργο επισκέφθηκαν τον Μητροπολίτη κ. Στέφανο ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, 27 Δεκεμβρίου, προκειμένου να του δώσουν ευχές και δώρα. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μεταξύ τους για θέματα του Δήμου Νέστου.

Τους νεοεισαχθέντες φοιτητές βράβευσε ο δήμαρχος Νέστου σ’ ένα κατάμεστο από κόσμο θέατρο

Γέμισε ασφυκτικά την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου το Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης από γονείς και νέους φοιτητές που εισήχθησαν την χρονιά που διανύουμε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οι οποίοι προσκλήθηκαν από τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, προκειμένου να τους βραβεύσει για τη μεγάλη τους επιτυχία. Την εκδήλωση άνοιξε το συγκρότημα “Stic ‘N’ Keys” του Ωδείου Νεάπολης Καβάλας ενώ εισηγήθηκε της εκδήλωσης η καθηγήτρια κα Ιωαννίδου Ευμορφίλη.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Νέστου όπου απένειμε τους επαίνους και τα αναμνηστικά του Δήμου στους νέους φοιτητές. Στους δύο πρώτους φοιτητές που συγκέντρωσαν τα περισσότερα μόρια από το ΓΕΛ ο Αμοιρίδης Στέφανος (Νομική Θεσσαλονίκης) και από το ΕΠΑΛ η Μητσιλέγκα Παρασκευή (Οικονομικών Επιστημών- Θεσσαλονίκη)  ο Δήμαρχος δώρισε από ένα λάπτοπ. Στην εκδήλωση παρέστησαν η πρόεδρος Δ.Σ. κα Ψυλλίδου Ελένη,  ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη, ο Αντιδήμαρχους Πρωτογενούς Τομέα κ. Τουμπεκτσής Δημήτρης, ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος, η πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα Αργυρέλη Ελένη, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Παναγιωτίδης Γιώργος και η δημοτική σύμβουλος κα Κοσμίδου Λαρίσα.

Στο Κέντρο Υγείας και στο Γηροκομείο ο δήμαρχος Νέστου για ευχές και δώρα

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος επισκέφθηκε την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017, το Κέντρο Υγείας όπου αντάλλαξε ευχές με την Διευθύντρια κα Χαρίση Αρετή, τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό. Η κα Χαρίση ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Νέστου για τα αναλώσιμα υλικά, τη γραφική ύλη και τα καύσιμα, όπου παρείχε ο Δήμος. Τον Δήμαρχο συνόδευσαν η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου , η πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα Αργυρέλη Ελένη και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Παναγιωτίδης Γιώργος.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Νέστου μαζί με τους συμβούλους του επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Χρυσούπολης, όπου εκεί οι τρόφιμοι έψαλαν τα κάλαντα στον Δήμαρχο, ανταλλάσσοντας ευχές και δώρα.

Τον δήμαρχο επισκέφτηκε για ευχές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Εμμανουηλίδης

Την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017 τον Δήμαρχο Νέστου επισκέφθηκε στο γραφείο του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Εμμανουηλίδης Δημήτρης για ευχές για το νέο έτος. Παράλληλα, συζήτησαν για θέματα που αφορούν τον Δήμο Νέστου αλλά ευρύτερα του νομού.

Τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο για το  2017

Το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο για το έτος 2017 πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου με θέματα που αφορούσαν λογιστικές τακτοποιήσεις. Ωστόσο, αναβλήθηκε το θέμα έγκρισης παράτασης αναψυκτηρίου λόγω διαφωνίας με τον επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης  κ. Μιχαηλίδη με την δικαιολογία  πως  δεν είναι θέμα που πρέπει να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο . Παρ’ ό,τι ήταν το τελευταίο Συμβούλιο του χρόνου δεν απουσίαζαν οι διαπληκτισμοί. Η νομικός του Δήμου κα Καγιά Αρετή, αιτιολόγησε  τη θέση της διοίκησης με επιχειρήματα για την εισήγηση του προαναφερθέντος θέματος της ημερήσιας διάταξης.

Κοπή πίτας από τον Μητροπολίτη κ. Στέφανο

Την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Καραγεωργίου Γέωργιο, παρέστησαν στην Ιερά Μητρόπολη ΦΝΘ, για την κοπή της βασιλόπιτας, προσκεκλημένοι  από τον νέο Μητροπολίτη κ. Στέφανο. Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων ήταν η Δήμαρχος Καβάλας κα Τσανάκα Δήμητρα, ο βουλευτής  Καβάλας κ. Παναγιωτόπουλος Νίκος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρκόπουλος, αξιωματικοί σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι της εκκλησίας και φορείς.

Ένας ξεχωριστός αγώνας μπάσκετ… με αμαξίδια

Το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε  φιλικός αγώνας μπάσκετ με αμαξίδιο στο Κλειστό Γυμναστήριο Γυμνασίου Χρυσούπολης μεταξύ των αθλητών του Δήμου Νέστου και του Αθλητικού Συλλόγου ατόμων με αναπηρία ΗΡΟΔΙΚΟΣ Κομοτηνής. Το τζάμπολ του αγώνα το έκανε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους αθλητές τονίζοντας το σπουδαίο παράδειγμα αγώνα ζωής αλλά και των μηνυμάτων ελπίδας και αισιοδοξίας που δίνουν. Στον αγώνα παραβρέθηκαν ακόμη, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος και η δημοτική σύμβουλος κα Κοσμίδου Λαρίσα.

Ρεβεγιόν από τους πολιτιστικούς συλλόγους Αγιάσματος

Ρεβεγιόν από κοινού  έκαναν ο Πολιτιστικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Γυναικών Αγιάσματος το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου σε γνωστό χώρο εστίασης του Χαϊδευτού. Η βραδιά είχε πολύ κέφι, πλούσια εδέσματα, κρασί και ευχές για ένα ευτυχισμένο 2018. Τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος.

Οι Μωμόγεροι της Κοζάνης στον δήμο Νέστου

Ο Μορφωτικός Λαογραφικός Σύλλογος Τετραλόφου Κοζάνης αναβίωσε στους δρόμους της πόλης μας το έθιμο των Μωμόγερων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ξεσηκώνοντας τους πολίτες που ήταν στην πλατεία Ηρώων. Την ίδια ώρα και ο Σύλλογος Λεκάνης «ΟΙ ΡΙΖΕΣ» χόρεψε ποντιακά στην πλατεία.  Η Φιλαρμονική του Δήμου διέσχισε τους δρόμους της πόλης σκορπίζοντας εορταστικούς ήχους. Παρών ήταν ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με δημοτικούς του συμβούλους όπου αργότερα περπάτησαν  στους δρόμους της πόλης ανταλλάσσοντας ευχές με τους πολίτες.

Λίγο αργότερα, μετά από πρόσκληση του προέδρου του συσκευαστηρίου NESPAR, ο Δήμαρχος παρέστη στο πρωτοχρονιάτικο γλέντι που είχαν στο χώρο του συσκευαστηρίου.