Δήμος Νέστου: Ψηλά στην ατζέντα θέματα του Αγροτικού Συλλόγου και Γεωθερμία

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες της δημοτικής αρχής και του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου κατά το χρονικό διάστημα 8-14 Ιανουαρίου 2018

Τη Γενική του Συνέλευση πραγματοποίησε ο Αγροτικός Σύλλογος Νέστου στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018. Στη Συνέλευση παρίστατο και ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, όπου κατά τον χαιρετισμό του δήλωσε την αμέριστη στήριξη της δημοτικής αρχής και προσωπικά του ιδίου.

Αναφέρθηκε ακόμη στην έμπρακτη στήριξη του Δήμου προς τον Σύλλογο με μια σειρά ενεργειών όπως:

  • στην παραχώρηση γραφείου προς τον Σύλλογο για τις συνεδριάσεις τους
  • στην κάθοδό του με τους αγρότες στην Αθήνα και συγκεκριμένα, στον ΕΛΓΑ για θέματα αντιχαλαζιακής προστασίας
  • στην παρέμβαση στο Περιφερειακό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή και συγκεκριμένα στον Υπουργό Περιβάλλοντος, ζητώντας την αλλαγή νομοθετικού πλαισίου που θα επιτρέπει την επιδότηση των δαπανών που θα κάνουν οι αγρότες προκειμένου να συνδεθούν με τη Γεωθερμία
  • στην ανάθεση σε αρμόδιο γραφείο για την πιστοποίηση του ακτινιδίου της περιοχής ως «Ακτινίδιο Νέστου» κόστους 15.000€, προκειμένου οι συνεταιρισμοί μας να συμμετέχουν σε διεθνείς εκθέσεις προωθώντας το ακτινίδιο Νέστου.

Στον οικισμό των Ρομά στις Πηγές ο δήμαρχος Νέστου για το υπό εξέλιξη έργο

Την πορεία εξέλιξης του έργου στην περιοχή του οικισμού των Ρομά στις Πηγές, παρακολούθησε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, με την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην περιοχή την Τρίτη  9 Ιανουαρίου συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαυροθαλασσίτη και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Χατζηγερακούδη. Στην εν λόγω περιοχή πραγματοποιείται το μεγάλο έργο «Ανάπλασης Οικισμού Ρομά στις Πηγές» όπου την περίοδο αυτή ολοκληρώνεται με την ασφαλτόστρωση του οικισμού. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι  αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, η κατάργηση του διερχόμενου από τον οικισμό καναλιού, ο  πλήρης φωτισμός και η κατασκευή πεζοδρομίων, με παγκάκια σε όλη την έκταση του οικισμού (Προϋπολογισμός ύψους 350.000€). Η ξενάγηση του Δημάρχου πραγματοποιήθηκε από τον εργολάβο του έργου κ. Τιμοσίδη.

Ο αθλητικός σύλλογος ΑμεΑ «Ηρόδικος» Κομοτηνής στον δήμαρχο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νέστου επισκέφθηκαν στο γραφείο του, την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, τα μέλη του συλλόγου ΑμεΑ «Ηρόδικος»  Κομοτηνής, προκειμένου να συζητήσουν τους τρόπους παρέμβασης από τον Δήμο στο ποτάμι του Νέστου έτσι ώστε να γίνει προσβάσιμο  και λειτουργικό για την χρήση καγιάκ από άτομα ΑΜΕΑ. Συζητήθηκε ακόμη και η διάθεση αθλητικού χώρου προκειμένου να πραγματοποιούνται προπονήσεις για το άθλημα του Badminton. Την επαφή του συλλόγου με τον Δήμαρχο οργάνωσε ο Γιώργος Παπαδόπουλος όπου και παρίστατο στη συζήτηση.

Ξεκίνησαν οι κοπές πίτας από συλλόγους, φορείς και ομάδες

Ως είθισται λίγες ημέρες από την έλευση της νέας χρονιάς ξεκινά το έθιμο της κοπής πίτας από συλλόγους, φορείς και ομάδες.

  • Η αρχή έγινε από το Αεροπορικό Απόσπασμα Χρυσούπολης στο Αγίασμα όπου έκοψε την πίτα του, την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, παρουσία του νέου Μητροπολίτου ΦΝΘ κ.Στεφάνου, του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Μαρκόπουλου, του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου καθώς και του Αντιδημάρχου Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαυροθαλασσίτη Νίκου και του Δημοτικού συμβούλου κ. Χατζηγερακούδη Ιωάννη.
  • Την ίδια ημέρα έκοψε την πίτα του και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερατεινού, όπου ο Δήμαρχος Νέστου, ο οποίος παρευρισκόταν στην εκδήλωση, κατά τον χαιρετισμό του απέδωσε εύσημα στον σύλλογο για τη σημαντική του δράση στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, ενώ ανέφερε τη πρόσφατη οικονομική ενίσχυση του Δήμου προς τον σύλλογο, προκειμένου να μεταβούν στην αδελφοποιημένη πόλη της Γιαγκοντίνας στη Σερβία. Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος, η πρόεδρος ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα Αργυρέλη Ελένη και οι δημοτικοί σύμβουλοι κα Κοσμίδου Λαρίσα και κ. Χατζηγερακούδης Ιωάννης.
  • Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018, έκοψε τη πίτα του το Επιμελητήριο Καβάλας όπου τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησε ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής κ. Χατζηγερακούδης Ιωάννης.
  • Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018, ο Σύλλογος Θρακιωτών έκοψε την πίτα του σε γνωστό κατάστημα της πόλης, όπου μεταξύ πολλών παρισταμένων ήταν και ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, όπου κατά τον χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη το ΔΣ, για την ανοδική πορεία του συλλόγου, ανέφερε μεταξύ άλλων, την ανέγερση μνημείου υπέρ πεσόντων Θρακιωτών από τον Δήμο, στην περιοχή των παλαιών κοιμητηρίων Χρυσούπολης.  Στην εκδήλωση παρίστατο ακόμη ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη και η δημοτική σύμβουλος κα Κοσμίδου Λαρίσα.
  • Την πίτα τους έκοψαν ακόμη την ίδια ημέρα και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αγίου Κοσμά και Δυσβάτου όπου παρίσταντο ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα κ. Τουμπεκτσής Δημήτρης και η πρόεδρος ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα Αργυρέλη Ελένη.
  • Την Κυριακή επίσης την πίτα του έκοψε και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μοναστηρακίου όπου μεταξύ των κατοίκων παρίσταντο και ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κα Κοσμίδου Λαρίσα και κ. Χατζηγερακούδης Ιωάννης, οι τοπικοί σύμβουλοι κ. Αραμπατζάκης Ιωάννης και κα Σοφιανού Ειρήνη καθώς και η κα Σκορδά Κατερίνα  και η κα Δεληγιάννη  Λεμονιά.

Γλέντι στον Ορεινό για τη νέα χρονιά με τη τρίτη ηλικία

Μια πολύ όμορφη γιορτή για την τρίτη ηλικία, στην περιοχή του Ορεινού και συγκεκριμένα στη Λεκάνη πραγματοποίησαν το νομικό πρόσωπο της ΕΥΝΕΣΤΙΑ και το «Βοήθεια στο σπίτι» την Κυριακή 14 Ιανουαρίου.  Άφθονο φαγητό, κρασί και μουσική προσφορά του Δήμου Νέστου, συμπλήρωσαν την εορταστική ατμόσφαιρα στο χώρο του πρώην Δημαρχείου Ορεινού που κυριολεκτικά κατακλύστηκε από  κόσμο ενώ το «παρών» έδωσαν και ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, όπου κατά τον χαιρετισμό του έδωσε τις ευχές στους παρισταμένους, συνεχάρη τα μέλη της ΕΥΝΕΣΤΙΑ και του «Βοήθεια στο σπίτι» για την άψογη οργάνωση της εκδήλωσης ενώ αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις του Δήμου στο κτήριο του πρώην Δημαρχείου το οποίο πραγματικά άλλαξε ριζικά εικόνα, μετά από σημαντικές παρεμβάσεις που έγιναν στο κτήριο. Ακολούθησε γλέντι με ζωντανή παραδοσιακή μουσική, ενώ κόπηκε και η παραδοσιακή πρωτοχρονιάτικη πίτα. Στην εκδήλωση παρίσταντο ακόμη ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα κ. Τουμπεκτσής Δημήτρης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος, η πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα Αργυρέλη Ελένη και οι πρόεδροι των τοπικών ενοτήτων της περιοχής του Ορεινού κ. Φιλιππίδης, κ. Σιδηρόπουλος και κ. Θεοφυλακτίδης.

Συνέντευξη δημάρχου Νέστου στο Center TV και στην «Ώρα του Πολίτη»

Μια άκρως ενδιαφέρουσα και εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου στο τηλεοπτικό κανάλι Center και στον εξαιρετικό δημοσιογράφο κ. Αλέξη Πολίτη στην εκπομπή «Η Ώρα του Πολίτη». Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της διοίκησής του τα τελευταία χρόνια, ενώ παρουσίασε και το πρόγραμμα του για τα επόμενα έτη.

Νέο ενδιαφέρον επενδυτή για το έργο της Γεωθερμίας

Τον Δήμαρχο συνάντησαν στο γραφείο του την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου εκπρόσωποι της γερμανικής εταιρείας «Hapa Medical» προκειμένου να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την αξιοποίηση του Γεωθερμικού πεδίου στο Ερατεινό με νέα επένδυση.

Νέο απορριμματοφόρο στον δήμο Νέστου ως ανταποδοτικό από τον TAP

Τον Δήμαρχο Νέστου συνάντησε στο γραφείο του την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, ο εκπρόσωπος της TAP ΑΕ κ. Νάκος Σπύρος προκειμένου να τον ενημερώσει για τη νέα προμήθεια μηχανήματος στον Δήμο Νέστου, ύστερα από το όχημα Unimog που παρέλαβε ο Δήμος πρόσφατα από την εταιρεία. Η νέα προμήθεια αφορά ένα απορριμματοφόρο σε σύντομο χρονικό διάστημα ως ανταποδοτικό για τη διέλευση του αγωγού από τον Δήμο Νέστου.

Την απόλυση καθαριστριών απέτρεψε στο «παρά πέντε» ο δήμαρχος Νέστου

Σημαντική εμπλοκή παρουσιάσθηκε γενικότερα στους Δήμους σχετικά με τις καθαρίστριες των σχολείων όπου θα πραγματοποιηθούν πανελλαδικά περικοπές επιχορήγησης, για την κάλυψη μισθοδοσίας τους. Κατά συνέπεια στον Δήμο Νέστου σύμφωνα με το μέτρο θα πρέπει να απολυθούν άμεσα τέσσερις καθαρίστριες σχολείων. Ο Δήμαρχος Νέστου πραγματοποίησε έκτακτη σύσκεψη παρουσία όλων των καθαριστριών των σχολείων του Δήμου αλλά και της Πρόεδρου Δευτεροβάθμιας κα Ψυλλίδου Ελένης προκειμένου να τις ενημερώσει για την εμπλοκή που προέκυψε. Ύστερα από συζήτηση διαπιστώθηκε πως κάτι τέτοιο θα επιφέρει προβλήματα στην καθαριότητα των σχολείων  αλλά και στις οικογένειες των απολυμένων γεγονός που έκανε τον Δήμαρχο να πάρει τη γενναία απόφαση να καλύψει το κόστος των μισθών των τεσσάρων καθαριστριών (ύψους 25.000€) με χρήματα του Δήμου προκειμένου να μη χάσουν την δουλειά τους οι καθαρίστριες αλλά και να λειτουργήσουν απρόσκοπτα τα σχολεία.

Συνάντηση δημάρχου Νέστου με τον πρόεδρο του φορέα διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας-Ισμαρίδας

Ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας- Ισμαρίδας κ. Κουτράκης συναντήθηκε την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου  με τον Δήμαρχο Νέστου ΒαγγέληΤσομπανόπουλο, τον πρόεδρο Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο και τον ειδικό συνεργάτη κ. Τσολάκη Τάσο. Θέματα συζήτησης ήταν η συνεργασία για την υποβολή του φακέλου υποψηφιότητας και την ένταξη του Νέστου στο πρόγραμμα MAB της UNESCO, θέματα που αφορούν το πρόγραμμα Bio2care ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ενώ συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό δράσεων αναφορικά με την επικείμενη πρόσκληση του προγράμματος LEADER Νομού Καβάλας.

Ολοκληρώνονται οι εργασίες του νέου τουριστικού οδηγού προβολής του δήμου Νέστου

Συνάντηση είχε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου με την υπεύθυνη έκδοσης τουριστικού οδηγού προβολής του Δήμου Νέστου, προκειμένου να  του γνωστοποιηθεί η έγκριση του οδηγού από τον ΕΟΤ και να συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες που θα οδηγήσουν στην ολοκλήρωση του οδηγού και την έκδοσή του.

Συνεδρίασε η Τουριστική Επιτροπή του δήμου για τη συμμετοχή του στις διεθνείς εκθέσεις

Στην Κεραμωτή συνεδρίασαν τα μέλη της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου με επικεφαλή τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Χατζηγερακούδη Ιωάννη, την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου. Θέμα της συνεδρίασης ήταν η συμμετοχή του Δήμου Νέστου στις  διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, ο τρόπος προβολής και παρουσίασης του Δήμου.

Ο δήμαρχος Νέστου έκοψε την πίτα των δημοτικών υπαλλήλων

Παρουσία όλων των δημοτικών υπαλλήλων των υπηρεσιών του Δήμου Νέστου ο Δήμαρχος έκοψε την πίτα στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου. Λίγο πριν την κοπή ο π. Τιμόθεος ευλόγησε την πίτα ενώ ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος έκοψε αργότερα κομμάτια για όλες τις υπηρεσίες του Δήμου τα οποία παρέλαβαν οι προϊστάμενοι  των τμημάτων (Τμήμα Καθαριότητας, Τεχνική Υπηρεσία, Τμήμα Προγραμματισμού, Οικονομική Υπηρεσία, Διοικητική Υπηρεσία, ΔΕΥΑΝ, ΕΥΝΕΣΤΙΑ, ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ, ΚΑΠΗ, ΚΕΠ, ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ). Ο Δήμαρχος στο λόγο του, αναφέρθηκε στην άοκνη προσπάθεια όλων των υπαλλήλων των υπηρεσιών του Δήμου για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, για την καθημερινή υπέρβαση του εαυτού τους λόγω των ιδιαίτερων δύσκολων συνθηκών που αντιμετωπίζει ο Δήμος (αποδεκατισμός υπηρεσιών, περικοπές δαπανών κ.α).

Κοπή πίτας στο Δημοτικό Συμβούλιο παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη ΦΝΘ κ. Στεφάνου την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου

Την προσεχή Πέμπτη 18 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέστου. Νωρίτερα, θα πραγματοποιηθεί κοπή πίτας για τα μέλη του Συμβουλίου. Ιδιαίτερη τιμή η παρουσία του νέου Μητροπολίτη ΦΝΘ ο οποίος θα ευλογήσει τη πίτα, ενώ θα γνωρίσει και τα μέλη του Δ.Σ.

Ετοιμάζεται η 3η καρναβαλιστική και λαογραφική παρέλαση στον δήμο Νέστου

Για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Νέστου προετοιμάζεται προκειμένου να πραγματοποιήσει την καρναβαλιστική παρέλαση απ’ όλα τα σχολεία της περιοχής, ομάδες, επαγγελματίες και συλλόγους που θα πραγματοποιήσουν λαογραφική παρέλαση την ημέρα της Τσικνοπέμπτης 8 Φεβρουαρίου 2018. Ήδη ο Δήμος Νέστου απέστειλε σε σχολεία όλων των βαθμίδων, συλλόγους και ομάδες  λεπτομέρειες για την παρέλαση ενώ αναμένει τις συμμετοχές τους  έως τις 25 του μήνα.  Αξίζει να σημειωθεί πως την εκδήλωση θα πλαισιώσουν το γνωστό συγκρότημα «ΧΑΛΚΙΝΑ ΤΗΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ».

Ευχαριστήρια επιστολή στον δήμαρχο Νέστου από την διευθύντρια του Κέντρου Υγείας

Ευχαριστήρια επιστολή απέστειλε στον Δήμαρχο Νέστου η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας κα Χαρίση Αρετή για την αμέριστη συμπαράστασή του στις ελλείψεις του Κέντρου με προμήθεια καυσίμων και γραφικής  ύλης.