Δραστηριότητες δημάρχου Νέστου 22-28 Ιανουαρίου 2018

Αναμονή για τα αποτελέσματα των διαδοχικών συναντήσεων που είχε ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος σε υπουργεία για σοβαρά θέματα που απασχολούν τον δήμο

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της δημοτικής αρχής το χρονικό διάστημα 22-28 Ιανουαρίου 2018.

Με λαμπρότητα η εορτή του Αγίου Τιμόθεου του αποστόλου στον Ιερό  Ναό του Αγίου Δημητρίου-Ευχές δημάρχου στον σεπτό αρχιμανδρίτη

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Τιμόθεου του Αποστόλου, ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος παρέστη στην λειτουργία του Ι.Ναού του Αγίου Δημητρίου την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018. Με το πέρας της λειτουργίας ο Δήμαρχος έδωσε τις ευχές του στον Αρχιμανδρίτη Τιμόθεο για την ονομαστική του εορτή καθώς και  συμβολικό δώρο. Ακολούθησε η κοπή πίτας της Φιλοπτώχου, στην αίθουσα του ναού, όπου ο Δήμαρχος αναφέρθηκε παράλληλα με τις ευχές του, στη κοινωνική πολιτική του Δήμου (στην οικονομική ενίσχυση στο Τραπέζι της Αγάπης, στην φροντίδα των άπορων  δημότων, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, στη διανομή ξύλων σε δικαιούχους, στο ΚΗΦΗ, στο ΚΑΠΗ και στο Κέντρο Κοινότητας).

Συνάντηση δημάρχου Νέστου με τον δήμαρχο Ξάνθης για τα τέλη ύδρευσης

Τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλο Χαράλαμπο επισκέφθηκε στο γραφείο του στην Ξάνθη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 προκειμένου να συζητήσουν το σοβαρό θέμα που σχετίζεται με τα τέλη ύδρευσης του νερού που παρέχει η ΔΕΥΑΝ στον Δήμο Ξάνθης. Στη συνάντηση παρέστη ακόμη και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Παναγιωτίδης Γιώργος.

Επίσκεψη του ΔΣ του «Κεραυνού Πέρνης» στον δήμαρχο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, επισκέφθηκε το ΔΣ της αθλητικής ομάδας «Κεραυνός Πέρνης» ώστε να συζητήσουν  την παραχώρηση του οικοπέδου πλησίον του γηπέδου που ήδη ο Δήμος έχει αιτηθεί από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Καβάλας, προκειμένου να εκδοθεί άδεια για το στέγαστρο των κερκίδων.

Στην Αθήνα ο δήμαρχος Νέστου-Σημαντικές συναντήσεις σε υπουργεία για σοβαρά ζητήματα του δήμου Νέστου

Την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018, ο Δήμαρχος Νέστου αναχώρησε για την Αθήνα, όπου κατά τη διάρκεια της ίδιας ημέρας παρέστη σε σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας, ύστερα από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα κ. Καλαματιανού, όπου μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος έθεσε το θέμα της μη διέλευσης των βαρέων οχημάτων ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, αναφέροντας ότι ήδη ο Δήμος έχει ετοιμάσει νέα κυκλοφοριακή μελέτη για την Κεραμωτή όπως είχε ζητήσει το Υπουργείο, θέτοντας επιτακτικά την επίλυση αυτού του σοβαρού προβλήματος όπου πραγματικά θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των επισκεπτών και των κατοίκων της Κεραμωτής.  Αναφέρθηκε, επίσης, στη κίνηση καλής θέλησης του Δήμου να παραχωρήσει το κτήριο που στεγαζόταν μέχρι πρότινος, το ιατρείο, προκειμένου να στεγαστεί το Λιμενικό της Κεραμωτής, ένα αίτημα του Υπουργείου εδώ και καιρό. Στη σύσκεψη παρέστησαν οι τρεις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Καβάλας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρκόπουλος, η Δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα και ο Δήμαρχος Θάσου κ. Χατζηεμμανουήλ.

Την επόμενη μέρα ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, επισκέφθηκε τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Πουλάκη Κωνσταντίνο προκειμένου να συζητήσουν το μακροχρόνιο πρόβλημα πλήρωσης θέσεων επιστημονικού προσωπικού της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου καθώς και των εργαζομένων καθαριότητας.

Τέλος, συνάντηση είχε την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου με φορείς εξειδικευμένου γραφείου, προκειμένου να  ανατεθεί μελέτη αντικατάστασης όλων των φωτιστικών του Δήμου με λάμπες LED το οποίο θα επιφέρει μεγάλη οικονομία αλλά και έσοδα στον Δήμο μελλοντικά.

Επίσκεψη δημάρχου Νέστου στο 5ο Δημοτικό Σχολείο

Στο πλαίσιο επισκέψεων του Δημάρχου Νέστου στα σχολεία του Δήμου, την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, επισκέφθηκε το 5ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Οικονομικών κα Χατουτσίδου Ελένη και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο. Εκεί ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, όπου μεταξύ άλλων θεμάτων που συζήτησαν,  τον ευχαρίστησαν για τις παρεμβάσεις που έγιναν και  συνεχίζουν να γίνονται στην οροφή του κτηρίου καθώς και στην άμεση ανταπόκριση σε λειτουργικά θέματα της σχολικής μονάδας.

Συνεχίζονται οι κοπές πίτας στον δήμο Νέστου

  • Την πίτα του έκοψε ο Σύλλογος Ηπειρωτών, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018, στον χώρο του συλλόγου τους. Τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησαν οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Τεχνικών Έργων κα Χατουτσίδου Ελένη και κ. Βαλσαμίδης  Νίκος.
  • Στην κοπή πίτας του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου  παρέστη μεταξύ άλλων και  ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Χατζηγερακούδη Ιωάννη. Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος έδωσε τις ευχές του ενώ έκανε και αναφορά στην άψογη συνεργασία μεταξύ του Δήμου και του Κ.Υ. καθώς και στη διαρκή στήριξη του Δήμου προς το Κέντρο σε καύσιμα, αναλώσιμα υλικά, ηλιακό θερμοσίφωνα, τον καλλωπισμό του εξωτερικού χώρου αλλά και τις ενέργειες για πρόσληψη οδηγού ασθενοφόρου, θέματα για τα οποία τον ευχαρίστησε η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας κα Χαρίση Αρετή. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε πως ο Δήμος θα συνεχίσει να είναι αρωγός στη λειτουργία του ΕΣΥ.
  • Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018, την  πίτα του  έκοψε και ο Σύλλογος Πέρνης, στον χώρο του Συλλόγου τους , όπου εκεί τον Δήμο Νέστου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος.
  • Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, ο Σύλλογος Μικρασιατών έκοψε τη πίτα του σε γνωστό μαγαζί της Χρυσούπολης, όπου μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, η πρόεδρος ΔΣ κα Ψυλλίδου Ελένη, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκης Μιχάλης.
  • Κοπή πίτας πραγματοποίησε  και ο Σύλλογος Αγιάσματος την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, όπου μεταξύ άλλων παρέστησαν και ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαυροθαλασσίτης Νίκος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χατζηγερακούδης Ιωάννης.

Μουσικοχορευτική παράσταση από τον «Ορφέα» και τον Σύλλογο Λημνιών Καβάλας

Το βράδυ της Κυριακής 28 Ιανουαρίου ο  Σύλλογος Φίλων Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής και Χορωδίας «Ορφέας» με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λημνιών Καβάλας παρουσίασαν  με μεγάλη επιτυχία μια μουσικοχορευτική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης. Την παράσταση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο οι οποίοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι για την αρτιότητα της εκδήλωσης.

Γενική Συνέλευση του Σκακιστικού Ομίλου Χρυσούπολης

Το απόγευμα της Κυριακής 28 Ιανουαρίου, πραγματοποίησε την ετήσια Γενική του Συνέλευση στο χώρο του Μουσείου Ιστορίας και Τέχνης ο Σκακιστικός Όμιλος Χρυσούπολης, συζητώντας μεταξύ άλλων και  θέματα που αφορούν τον όμιλο. Το «παρών» για τον Δήμο Νέστου έδωσαν ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Σαββαΐδη Λάζαρο.

Στο πλευρό του Νέστου Χρυσούπολης ο δήμαρχος-Επιτυχής έκβαση του αγώνα

Τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ του Νέστου Χρυσούπολης και του Ορφέα Ξάνθης, παρακολούθησε την Κυριακή 28 Ιανουαρίου  ο Δήμαρχος Νέστου με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο στο γήπεδο του Νέστου. Το τελικό σκορ του αγώνα 1-0 υπέρ της ομάδας του Νέστου. Ο Δήμαρχος συνεχάρη το ΔΣ και τους παίκτες της ομάδας.