«Μάχες» στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέστου μεταξύ της διοίκησης και της αντιπολίτευσης για τα έργα

Για καθυστερήσεις κάνει λόγο η αντιπολίτευση, για «ανεκδιήγητες καταγγελίες» και «κατάπτυστη επίθεση» στην προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας μιλά η πλευρά Τσομπανόπουλου-Όλες οι δραστηριότητες της Δημοτικής Αρχής κατά το διάστημα 5-11 Μαρτίου

Για πανικό της αντιπολίτευσης ο οποίος οδηγεί σε «ανεκδιήγητες καταγγελίες» σχετικά με την ολοκλήρωση των έργων κάνει λόγο η διοίκηση του δήμου Νέστου και παράλληλα καταγγέλλει «κατάπτυστη επίθεση» στην προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Πιο συγκεκριμένα, στο Πρωτοδικείο Καβάλας βρέθηκαν ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο και την Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας κα Λόβουλου Κυριακή, τη Δευτέρα 5 Μαρτίου, προκειμένου να καταθέσουν υπόμνημα μετά την καταγγελία στην οποία προέβη ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης διότι κατάφερε η Δημοτική Αρχή να ολοκληρώσει το έργο του Κόμβου των Σφαγείων εντός των προβλεπόμενων χρονικών προθεσμιών και χωρίς ο Δήμος Νέστου να μπει σε περιπέτειες. Κατά συνέπεια η Δημοτική αρχή απέφυγε να πληρώσει, πράγμα που θα γινόταν σε αντίθετη περίπτωση, το έργο με έσοδα του Δήμου και να επιστρέψει τη χρηματοδότηση στην Ευρώπη (Έργο ΕΣΠΑ).

«Σημαντικό ήταν ότι αποφύγαμε να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές λόγω της επικινδυνότητας που υπήρχε αφού το συγκεκριμένο σημείο παρουσιάζει ιδιαίτερη κινητικότητα κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

»Σημειώνουμε  δε τη μεγάλη επιτυχία της δημοτικής αρχής να καταφέρει να ολοκληρώσει μια σειρά από έργα ( Α’ Παιδικός Σταθμός, 2ο Γυμνάσιο Χρυσούπολης , Γεωθερμία) μεταξύ αυτών και το έργο του κόμβου των σφαγείων στα προβλεπόμενα χρονικά όρια,  έχοντας ΜΟΝΟ 2 μηχανικούς όταν άλλοι Δήμοι διαθέτουν πάνω από 15.

»Ποιος ξεχνάει άλλωστε την ανήκουστη κίνηση (πανελλαδικά για πρώτη φορά) στην οποία προέβη ο πρώην Δήμαρχος να υπογράψει δύο μέρες πριν εγκαταλείψει- ευτυχώς οριστικά- την διοίκηση του Δήμου, τη μετακίνηση 27 υπαλλήλων, μεταξύ αυτών και μηχανικών. Η υποστελέχωση αυτή του Δήμου, από υπαλλήλους,  στερεί πέραν της γνώσης, πολύτιμες ώρες εργασίας με οδυνηρές συνέπειες στην εκτέλεση των έργων που αφορούν τον Δήμο.

»Άφωνη άφησε την κοινή γνώμη, επίσης, η επίθεση στην οποία προέβη ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης προς την Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας κα Λόβουλου Κυριακή η οποία αποτελεί και τον 1 από τους 2 μηχανικούς του Δήμου, διότι έπραξε τα νόμιμα προς όφελος του Δήμου, ζητώντας μάλιστα να της γίνει πειθαρχικός έλεγχος με τις όποιες κυρώσεις για την θέση της, καθιστώντας την κατηγορούμενη.

»Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας πως σε καμία ενέργεια δεν προέβη ούτε η διοίκηση ούτε και η κα Λόβουλου χωρίς να προηγηθεί η ενημέρωση της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας από την οποία ο Δήμος έχει το πράσινο φως για όλες τις ενέργειές του.

»Η διοίκηση του Δήμου μας και ο Δήμαρχος, προσωπικά, στέκεται δίπλα και στηρίζει την εξαιρετική υπάλληλο κα Λόβουλου και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να δημιουργήσει επαγγελματικό θέμα στην ίδια, αντίθετα θα προχωρήσει στην επιβράβευσή της για τις προσπάθειές της να ολοκληρωθούν επιτυχώς και στα προβλεπόμενα χρονικά όρια τα έργα του Δήμου.

»Όσο για τον αξιολύπητο κύριο με εμμονή στις καταδιώξεις, τον αφήνουμε στην πολιτική μοναξιά στην οποία έχει περιέλθει και στην κρίση των πολιτών του Δήμου μας», αναφέρει η διοίκηση του δήμου σε ανακοίνωσή της.

Διαβάστε τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της Δημοτικής Αρχής κατά το χρονικό διάστημα 5-11 Μαρτίου 2018.

Δημοτικό Συμβούλιο με «σκληρές» απαντήσεις του δημάρχου στα εκτός ημερησίας θέματα

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 5 Μαρτίου και στα εκτός ημερησίας θέματα, ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, προέβη σε μια σειρά σημαντικών ανακοινώσεων αλλά και απαντήσεων, χαρακτηρίζοντας ανυπόστατες φήμες τα όσα του καταλόγισε η αντιπολίτευση:

 • Αναφέρθηκε αρχικά, στη στήριξη των υπαλλήλων των Παιδικών Σταθμών με συμβολικό κλείσιμό τους στις 20/02/2018 αντιδρώντας έτσι στην απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση γεγονός που οδηγεί σε αδιέξοδο δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενες οικογένειες.
 • Στη συνέχεια, επισήμανε τις ενέργειες του Δήμου για επάνδρωση οδηγών ασθενοφόρων του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης, καλύπτοντας το οικονομικό κόστος.
 • Ειδική αναφορά έκανε στις ενέργειες που προέβη ο Δήμος (εγγράφοντας στον προϋπολογισμό το ποσό των 10.000€) για την αγορά οικοπέδου στο Χρυσοχώρι προκειμένου να επεκταθούν  τα κοιμητήρια των ΡΟΜΑ.
 • Αναφέρθηκε ακόμη, στην άμεση αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων στον Δήμο, κυρίως στην περιοχή του Ορεινού αλλά και την Κεραμωτή, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και χωρίς να υπάρξουν προβλήματα.
 • Ο Δήμαρχος Νέστου ήταν πολύ αιχμηρός στο θέμα των καταγγελιών των «γνωστών-αγνώστων»:
 1. Για το έργο του κόμβου των σφαγείων που «δυστυχώς» για κάποιους ολοκληρώθηκε στην ώρα του.
 2. Για τη πιο γρήγορη μεταφορά του ιατρείου Κεραμωτής σε νέο χώρο ενώ, κι εδώ είναι το οξύμωρο οι κάτοικοι Κεραμωτής δεν θέλουν να φύγει και πάνω από όλα κάνοντας τόσους αγώνες ώστε να παραμείνει, τώρα καταγγέλλεται η καθυστέρηση της μεταφοράς.
 3. Για την περίεργη καταγγελία να ανοιχτεί το κτήριο του πρώην Αστυνομικού Τμήματος Κεραμωτής προκειμένου να καταγράψουν οι αστυνομικοί ποιος και τι έχει αποθηκευτεί εντός του κτηρίου. «Φυσικά δεν βρέθηκε τίποτα παρά μόνο ένα κενό κτήριο. Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΞΕΠΕΣΜΟΣ σε όλο του το μεγαλείο», σχολίασε ο Δήμαρχος και τόνισε πως η αντιπολίτευση οφείλει να είναι παραγωγική και να στηλιτεύει πραγματικά γεγονότα και όχι φανταστικά.
 • Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα (2-4/03/2018) και την σημαντική βράβευση του Δήμου στην συμβολή του στην αειφόρο ανάπτυξη.
 • Ανακοίνωσε επίσημα τους νέους Αντιδημάρχους Οικονομικών κ. Σαββαΐδη Λάζαρο και Τουριστικής Ανάπτυξης κα Κοσμίδου Λαρίσα.

Στα θέματα ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκαν:

 • Η πρόσληψη 11 υδρονομέων για 6 μήνες
 • Η μείωση των τελών άρδευσης στον Δήμο για τις καλλιέργειες τριφυλλιού και καλαμποκιού από 25€ μέχρι πρότινος σε 17€
 • Η σύναψη προγραμματικής σύμβασης του Δήμου με την ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ για τη λειτουργική αναβάθμιση συστήματος συλλογικής εναλλακτικής διαχείρισης συσκευασιών ή και άλλων προϊόντων
 • Η οικονομική ενίσχυση του συλλόγου Ηπειρωτών Δήμου Νέστου με το ποσό των 1.000€.
 • Η οικονομική ενίσχυση προμήθεια υπολογιστών για το Κέντρο Υγείας προκειμένου να καταγράφονται επείγοντα περιστατικά (Ο Δήμος Νέστου καλύπτει ήδη κόστος αναλώσιμων, γραφικής ύλης και καυσίμων)
 • Η 3η αναμόρφωση- τροποποίηση προϋπολογισμού Δήμου Νέστου οικονομικού έτους 2018
 • Η συνδιοργάνωση του 5ου Φεστιβάλ Τεχνολογίας και Τεχνημάτων από το 1ο ΕΠΑΛ Χρυσούπολης (Οικονομική ενίσχυση 3.000€)
 • Η υποβολή αιτήματος έκτακτης επιχορήγησης από τον Δήμο Νέστου με το ποσό των 7.000 για την εκτέλεση εργασιών σιδεροκατασκευών στις σχολικές μονάδες της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της έκτακτης επιχορήγησης από τον Δήμο του ποσού των 7.200€ για εργασίες ελαιοχρωματισμού στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Καρυάς της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής  Δήμου Νέστου

Παρουσίαση του βιβλίου «Εργαστηριακές ηλεκτρολογικές-ηλεκτρονικές εφαρμογές» του Κολλιού Αργύρη με την οργάνωση του δήμου Νέστου

Στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης παρουσιάσθηκε την Δευτέρα 5 Μαρτίου το βιβλίο του συντοπίτη μας Κολλιού Αργύρη με τίτλο «Εργαστηριακές Ηλεκτρολογικές Ηλεκτρονικές Εφαρμογές».

Την οργάνωση ανέλαβε ο Δήμος Νέστου ενώ βραβείο απένειμε στον συγγραφέα ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος. Ο Δήμος θα προμηθευτεί βιβλία του συγγραφέα προκειμένου να δωρισθούν στη βιβλιοθήκη του ΕΠΑΛ Χρυσούπολης, αντίστοιχης ειδικότητας.

Στην εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου παρέστη πλήθος κόσμου μεταξύ αυτών και η πρόεδρος του ΔΣ κα Ψυλλίδου Ελένη, οι Αντιδήμαρχοι κ. Βαλσαμίδης, κ. Σαββαΐδης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Καραγεωργίου Γιώργος.

Ο δήμος Νέστου στηρίζει τους Παιδικούς του Σταθμούς

Τον Δήμαρχο Νέστου συνάντησαν στο γραφείο του η Πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη Ελένη, με τις Διευθύντριες των Παιδικών Σταθμών, την Τρίτη 6 Μαρτίου . προκειμένου να ζητήσουν τη στήριξή του στο θέμα που προέκυψε με την απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση οδηγώντας σε αδιέξοδο δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενες οικογένειες. Ο Δήμαρχος ανέφερε πως υπάρχουν υποδομές στους παιδικούς ενώ δεν υπάρχουν στα νηπιαγωγεία για να δεχθούν τα παιδιά αυτής της ηλικίας.

Στην Αθήνα ο δήμαρχος Νέστου-Πλούσια η ατζέντα του με ραντεβού σε υπουργεία και υπηρεσίες

Στην Αθήνα μετέβη ο Δήμαρχος Νέστου την Τετάρτη 7 Μαρτίου προκειμένου να συμμετάσχει στην Επιτροπή Παιδείας της ΚΕΔΕ. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

 • Το θέμα της απόφασης της κυβέρνησης για τους Παιδικούς Σταθμούς και το κλείσιμό τους στις 20/02/2018
 • Το θέμα των καθαριστριών των σχολείων
 • Το θέμα του εξοπλισμού των σχολείων και την αύξηση κατανομής
 • Το νομοθετικό πλαίσιο για λειτουργία ΚΔΑΠ στους Δήμους σε σχολικά κτήρια

Αργότερα, ο Δήμαρχος μετέβη στο Υπουργείο Ναυτιλίας όπου συνάντησε  τον Γενικό Γραμματέα κ. Καλαματιανό, υποβάλλοντάς του  την Κυκλοφοριακή Μελέτη για την Κεραμωτή προκειμένου να σταματήσει η διέλευση των βαρέων οχημάτων από την περιοχή.

Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 8 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος , επισκέφθηκε το Υπουργείο Εσωτερικών όπου συνάντησε τον αρμόδιο υπάλληλο κ. Κουτσιανά για θέματα εξοπλισμού σχολικών μονάδων προκειμένου να συζητήσουν θέματα ενίσχυσης εξοπλισμού σχολικών μονάδων για τον Δήμο Νέστου.

Την Παρασκευή 9 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Νέστου παρουσίασε το «Γεωθερμικό Πεδίο Ερατεινού και καινοτόμο αγροτική εκμετάλλευση» στο 6o Smart Cities Conference +Expo που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο Συνεδριακό Κέντρο Δαϊς όπου παρουσιάσθηκαν καινοτομίες και τεχνολογίες που «χτίζουν» έξυπνες πόλεις.  Η παρουσίαση του Δημάρχου έγινε στο Workshop Sustainability B’: Πολιτικές και Συστήματα για Βιώσιμο και Ευφυή Αστικό Σχεδιασμό.

Οι «Γιατροί του Κόσμου» εμβολίασαν παιδιά Ρομά στο Χρυσοχώρι

Κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου βρέθηκε την Τετάρτη 7 Μαρτίου στο Χρυσοχώρι προκειμένου να εμβολιαστούν 43 παιδιά των ΡΟΜΑ στο πλαίσιο της δράσης τους για την πρόληψη σοβαρών επιδημιών. Το πρόγραμμα οργάνωσε για τον Δήμο η πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ κα Αργυρέλη Ελένη.

Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ ΑΜ-Θ

Την Τετάρτη 7 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο στην ΠΕΔ ΑΜ-Θ όπου τον Δήμαρχο Νέστου, ο οποίος απουσίαζε στην Αθήνα, εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος.

Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας τίμησε ο δήμος Νέστου

Τη Γιορτή της Γυναίκας τίμησε ο Δήμαρχος Νέστου με ένα μήνυμα που τις αφορούσε αναφερόμενος στους αγώνες και στον πολυποίκιλο ρόλο της ενώ χάρισε σε όλες τις γυναίκες υπαλλήλους τους Δήμου λουλούδια ως συμβολικό δώρο.

Δελτίο Τύπου